Vučelić: "Partizan duguje oko 15 miliona evra"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.01.2015.
21:18
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik FK Partizan zadužen za odnose sa javnošću govorio je o sanaciji finansijske situacije u klubu o objasnio koji će sve koraci u buduće biti sprovedeni kako bi crno-beli što pre vratili dugove koji iznose blizu 15 miliona evra.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Početak 2015. godine označio je novi početak u funkcionisanju FK Partizan koji je samo nekoliko dana pre novogodišnje noći dobio novog predsednika i novi Upravni odbor. Među onima koji su dobili funkciju u klubu nalazi se i Milorad Vučelić koji veruje u energiju svih onih koji su se latili posla.

"U tešku priču smo ušli s iskrenim namerama i velikim ambicijama. U hodu rešavamo zatečene probleme, jedan po jedan. Počev od najurgentnijih, kao što je isplata zaostalih primanja ekipi i zaposlenima u klubu" počeo je svoju priču u intervjuu "Danasu" potpredsednik crno-belih.

Čovek koji će u Upravi Partizana voditi računa o odnosu sa javnošću otkrio je da dug koji je novo rukovodstvo nasledilo iznosi oko 15 miliona evra što je nešto veća cifra od one koja se pojaviljivala u javnosti pre Nove godine.

"Nova uprava je osim imena, tradicije i sportskih rezultata 'zajahala' samo dugove. Uskoro ćemo dobiti preciznu informaciju o njegovoj visini, ali radi se otprilike o 15 miliona evra. Nasledili smo i nula garantovanih prihoda za ovu godinu, nepovoljne ugovore s pojedinim igračima, gomilu nerešenih pitanja..." tvrdi Vučelić.

Nekadašnji visoki funkcioner SR Jugoslavije ne krije da je situacija teška ali veruje da će novi ljudi uspeti da se izbore sa problemima koji pritiskaju Partizan i uspeti da dugovanja kluba smanje do kraja tekuće kalendarske godine.

"Pre ćemo smanjiti dug nego ga dodatno uvećati. Videće(te) da smo ozbiljan tim, koji misli dobro Partizanu" ističe Vučelić.

Navijače Partizana može da raduje najava da će crno-beli u buduće raskrstiti sa "zlodelima" prethodne Uprave pošto Vučelić tvrdi da više neće biti "šurovanja sa menadžerima" na štetu kluba.

"Menjaćemo praksu prodaje dela ugovora trećim licima pre transfera i učešće menadžera u deljenju zarade svesti na razumnih, tj. propisanih 5, 10 procenata. Sve ostalo miriše na zloupotrebu. Raskrstićemo s tim zlodelima prethodne uprave" poručuje Vučelić.

Potpredsednik Partizana zadužen za odnose sa javnošću još jednom je istakao da nije bilo reči o smeni Marka Nikolića kao i da se niko u klubu ne plaši "Zvezdinog proleća" sve dok se bodovi osvajaju na terenu.

"Mi ćemo braniti stečenu prednost, oni je napadati. Samo bih voleo da to bude u duhu viteške borbe. Verujem da hoće, jer smo se na trojnom sastanku kod novog predsednika Zajednice superligaša Zoranom Šćepanovićem složili da je vreme da popravimo komšijske odnose. Neće to biti bratstvo i jedinstvo, niti bi to bilo prirodno. Važno je samo da se držimo fer-pleja" poruka je Milorada Vučelića.

Fudbalski klub Partizan u sredu je angažovao svoje prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku a dovođenje Stefana Babovića prvi je potez koji je na polju transfer politike povukla nova Uprava.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 14.01.2015
23:06

Bilo j3 6,pa 13,pa sada 15.Samo ce se dug povecavati,a rezultati ce trpeti.Mi smo nova Zvezda.