Vučelić otkrio šta se desilo Zvezdi, ali i koliko Partizan dobija od sponzora u odnosu na komšije

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2017.
09:52
Izvor: Sportske.net, Happy TV

Prvi čovek Partizana u Jutarnjem programu na Happy TV imao zanimljiv odgovor na pitanje šta se to desilo Zvezdi ove sezone, a osvrnuo se i na pomoć koju naši najbolji klubovi dobijaju od sponzora.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reč je najpre dobio kapiten Partizana Miroslav Vulićević, koji je istakao kakav značaj ima šesta osvojena dupla kruna u istoriji Partizana

''Mi smo šesta generacija u dugoj istoriji Partizana, u 72 godine, koja je osvojila duplu krunu, a znamo koji su sve igrači igrali u Humskoj. Da smo se predali, sigurno ne bismo bili prvi. Pokazali smo jak karakter uz pomoć navijača. Najveća greška Zvezde je što smo mi igrali fenomenalno cele sezone'', izjavio je Vulićević.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić se nadovezao na ovu poslednju rečenicu koju je izgovorio Vulićević i nastavio.

''Zvezdi se desio - Partizan! Bolji smo tim imali, bolje selektirani, posvetili smo se samo terenu, a ne nekim drugim stvarima'', istakao je Vučelić, a nešto kasnije dodao:

''Važna poruka iz Partizana je da su fudbal i sport mesta gde treba biti pravičnosti i meni je drago što je Partizan bio bolji na terenu, a sve ovo drugo je sportska politika. Na terenu! Mi smo pobedili na fudbalskom terenu! Ja sam verovao da ćemo biti šampioni. Neprirodno je da se više pojavljuju funkcioneri, nego igrači'', istakao je Vučelić.

Odmah zatim se osvrnuo i na finansijsku pomoć koju su u protekloj sezoni imali Partizan i Zvezda, još jednom ističući pomoć premijera.

''On je pomogao i Zvezdi i Partizanu, ali istine radi Zvezda ima tu pomoć od drugih sponzora tri puta veću nego Partizan. Ali zahvaljujući njegovoj pomoći mi smo mogli da živimo i preživimo'', istakao je Vučelić.

Iako je sezona završena na najbolji mogući način, nju je obeležila i žestoka borba za vlast u Humskoj.

''To je jedan mučan period borbe za vlast, ali principijelnim ponašanjem Partizanovaca očuvali smo klub. Tokom mog boravka u klubu, mi smo uzeli dve titule i dva Kupa i duplu krunu, šestu u 72 godine. Ja za Partizan navijam već 65 godina'', izjavio je Vučelić.

Gost ove emisije bio je i Nemanja Mihajlović, koji je komentarisao situaciju iz četvrtog minuta finala Kupa, kada je Zvezda tražila jedanaesterac. Njegov odgovor na tu temu je u prilogu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mungos76
Tuesday, 30.05.2017
14:30

Partizan je zasluženo prvi. Ima bolji tim. Ali ostaje mrlja da su svi u Partizanu kukali kako je namešteno dok nisu došli na prvo mesto i onda se ućutali. Sada nam valjaju fore kako imaju ne znam koliko manje para od sponzora a ne pominju neke cifre kako bi bilo šta potkrepili činjenicama. Ne verujem da Everton i Leonardo igraju za manje pare od Kange npr. To mi nećemo nikad saznati, ali neka lažu svi (i mali Mihajlović za penal u 150. derbiju i onaj mali iz Voše da ništa suduji nije rekao i ovi Zvezdini koji sada smenjuju Kokezu). Obiće im se to o glavu. Kad tad....

avatar
Tuesday, 30.05.2017
22:42

Zvezda dobija 8.2M €, a Partizan 0.67M € od sponzora koji obezbeđuje država, pa ti vidi kolika je razlika. Grof i Kanga imaju veću platu od Leonarda, a od Evertona više od duplo.

avatar
Man united
Wednesday, 31.05.2017
17:47

Navedi mi te drzavne sponzore od kojih dobijamo 8,2 miliona. Da samo napomenem, kompanije izvan teritorije Srbije i bez ikakvog udela nase drzave u vlasnickom odnosu se ne racunaju. Samo drzavne kompanije ili kompanije u kojima drzava Srbija ima kakav takav vlasnicki udeo... Mi bre ukupno nemamo ni priblizno toliko koliko si rekao. A to da vi primate samo 670k mozes da okacis macku o rep. Kolika je Grofova plata, kolika Kangina, kolika je Evertonova i Leonardova? Ako imas te podatke, dostavi ih, sve ostalo je pricanje u prazno. Kao kad bi ja sad rekao da Kljajic ima troduplo vecu platu od Kange. Znaci, potkrepi dokazima i ne pricaj u prazno. To moze da prodje kod nekoga ko ne zna, a ja itekako znam.

avatar
Tuesday, 30.05.2017
22:45

Čulo se u prenosu kako Luković psuje dodatnog sudiju iza gola - Nenada Đokića u finalu kupa. To je valjda crveni kartona za Lukovića? Donald je napravio prekršaj za žuti nad Kosovićem, a onda iz revolta šutnuo loptu u reklame nakon što je sudija prekinuo igru. To je valjda takođe žuti, drugi žuti i crveni karton za Donalda? Zašto ne važe ista pravila i za zvezdu?

avatar
Tuesday, 30.05.2017
13:13

Stadion, internat, odugovlačenja sa reprogramom da prođe revizorska komisija UEFA, izjava da Partizanovi igrači imaju dve leve noge i da nemaju pojma...nemoj više molim ga da nam pomaže.

avatar
Man united
Tuesday, 30.05.2017
15:33

Ne pomazi im vise, leba ti. Vidis koliko su nezahvalni. Njima pomognes da dobiju licencu, a nas u istoj situaciji iskuliras. Mi izvisimo, i na kraju se oni zale. Obraz djon.

avatar
Man united
Thursday, 01.06.2017
08:52

Ti i dalje nisi rekao odakle ti podaci da su tolike plate. Niko zivi nije ni objavio cifre, a ti ih ovde iznosis kao da su opste poznate... Koji medij je rekao da Zvezda ima 8,2M od drzavnih sponzora? Nemoj mi samo reci da je TV Partizan i Zeljko Pantic :D I gde je to UEFA priznala gresku? Dali su vam licencu kad ste platili, i to je to. Zvezda bi isto dobila da je vratila potrazivanja. Ali nismo hteli da dizemo kredit, a ni drzava nije htela da uskoci sa parama. Tako da nije bilo potrebe ni za kakvom zalbom.

avatar
Wednesday, 31.05.2017
20:59

Grof 600k €, Kanga 600k €, Leonardo 510k €, Evertonu će biti povećana plata na 300k € što znači da je imao manju platu...izvor o sponzorstvima je medij pod kontrolom zajedničkom sponzora čiji su direktori tada bili u UO FK Crvena zvezda. Zašto bi oni dozvolili novinarima koji su kod njih zapošljeni da netačnim podacima nanose štetu njihovom klubu ili da objavljuju manju svotu sponzorstva od realnog FK Partizan i tako nanose štetu firmi u kjoj su direktori?! Zvezdi više niko nije mogao da pomogne za licencu, spasili su pismima i molbama što se spasiti može. Čak se ni FK Crvena zvezda nije žalila na odluku UEFA-e jer su svesni da su odlično prošli kako su prvobitno mogli. Partizan ne da se žalio nego stavio UEFA-u pred svršen koliko je bio u pravu da je UEFA na kraju priznala svoju grešku. Ne možeš da upoređuješ te dve situacije kao ni lično angažovanje Vučića za Crvenu zvezdu i na drugoj strani sponzorstvo koje je Partizan dobio i tako isplatio taj dug od 370k €, a napomenuću da je sponzorstvo imao samo nekoliko nedelja pre kazne, a ugovor zatim nije produžen. Meni je sve jasno samo što će proći mnogo vremena da se dokaže da sam i za ovo u pravu.

avatar
Man united
Wednesday, 31.05.2017
15:30

Ista je kazna bila i za jedne i za druge. 1 godina suspenzije u naredne 3 godine (da prevedem: u te tri godine prve sezone koje izboris Evropu, neces je igrati, ne sve 3) Nikakvi nesporazumi isl. Skroz ista situacija ko preslikana. Dovoljno je bilo da se plate potrazivanja, i suspenzije nema. Ako vam AV nije pomogao, sto su mu se ovi tvoji onako zahvaljivali? Druga stvar, Kakav Tadic? Zvezda kad je izbacena, na vlasti je bio uveliko AV. Koji prstom nije mrdnuo da nam skine tu suspenziju. Toliko o tome.

avatar
Tuesday, 30.05.2017
22:49

Nismo isti! Partizan je na veštački način izbačen iz Evrope i to je bilo jasno i tom revizoru koji je dao predlog za opomenu, a ne za isključenje. UEFA je poravnanjem priznala svoju grešku. Niko nam ništa nije poklonio, Partizan za tu smešnu sumu novca reklamira tog sponzora. Zvezdi 2014. niko nije mogao da pomogne taman da su vratili sve dugove. Zašto Zvezda ne objavi da vidimo šta piše na 26 strana i za šta je sve kažnjena. Kazna je prvobitno bila na 3 godine, a Tadić, Dačić i Tole su svojim angažovanjem spustili kaznu na godinu dana. Misli malo pre nego što nešto napišeš.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
10:40

Tri puta ili trinaest? Nemojte mi reci da Partizan nije mogao da zavuce ruku u svoju kasu i da sebi omoguci placanje onoga sto je UEFA trazila, ne verujemo vise u Deda Mraza i nema potrebe za tim tvojim (vi sami stavite rec koja vam odgovara)

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
10:04

Dobro, rekli ste sta ste imali na temu prvenstva i Kupa, super, okrenite se drugim stvarima od kojih nam zivot zavisi. Sta je sa sporom oko stadiona, kakve su vase zamisli oko brendiranja stadiona i dokle se stiglo sa onom, reklo bi se, dugo i veoma pompezno najavljivanom izgradnjom internata?

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 30.05.2017
12:07

Sta sa stadionom? Taj stadion moze samo da bude drzavni, ili da se rusi. To je kao aksiom, treca opcija apsolutno ne postoji... Cuj fore, tata da kupi kola, daje dzeparac od kojeg ih odrzavas, a ti posle dodjes i trazis kola zato sto si ih satro terao kod majstora. Pa cijim parama si placao? :D I ja iskreno ne mogu da verujem da mator covek ne moze da razume o cemu pricam. Apsolutno fascinantno...

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
12:25

Samo ako je i zvezdin drzavni posto je i taj stadion gradjen parama naroda sto preko gradske kase i gradskog budzeta sto preko onog republickog. Ne postoji ta stvar koju ja necu moci da razumem.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
10:00

Namerno nisam napisao trideset da ne bi ispalo da pisem u apsolutnom augmentativu i hiperbolicno, ali to je najverovatnije tacno, znamo ko je i na TV-u baratao upravo tom cifrom.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
09:58

Tri puta ili trinaest? Nemojte mi reci da Partizan nije mogao da zavuce ruku u svoju kasu i da sebi omoguci placanje onoga sto je UEFA trazila, ne verujemo vise u Deda Mraza i nema potrebe za tim politikanstvom! Mislim da je moj komentar u skladu sa uslovima koriscenja i na mestu.