Vučela o ''slučaju majice'': ''Pitajte Božinova i navijače''?!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.10.2016.
19:40
Izvor: Beta

Predsednik Partizan Milorad Vučelić rekao je danas da uprava tog kluba nije naložilia igračima da na teren izađu noseći majice sa likom ubijenog navijača, rekavši da je to bila "spontana reakcija" fudbalera.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan je pre oko 10 dana izašao na teren u majicama sa likom ubijenog Aleksandra Stankovića, a dan posle toga to su učinili i košarkaši. Huligani su tada na košarkaškoj utakmici tukli ljude koji su se bunili zbog toga, a na poslednjoj utakmici fudbalskog kluba, huligani su ponovo tukli ljude, bez ikakve reakcije policije.

Fudbalski klub i Sportsko društvo Partizan su dali čitulju ubijenom Stankoviću, a javnost u Srbiji negativno je reagovala na sve to. Odmah posle današnjeg izbora Vučelića za predsednika fudbalskog kluba, novinari su ga pitali kakvu poruku klub šalje time što tera fudbalere da nose takve majice.

"Ne mogu da verujem da ste tako neobavešteni. Informer je dan kasnije objavio izjavu Valerija Božinova koji je jasno rekao da je to bila ideja  njega i navijača. Dakle, nema potrebe da baratate tim da je neko naterao nekoga... Imate jasnu situaciju, uputite pitanje Božinovu i navijačima. Nikakav oni nalog nisu dobili", odgovorio je Vučelić.

On je posle pitanja da li klubom upravljaju Božinov i navijači ili uprava, kazao da je to bila spontana reakcija, a da je klub dao čitulju njemu kao navijaču.

"Klubom upravlja uprava kluba, ali mi ne možemo naređivati, to je spontana reakcija koja nastala zato što su oni osetili potrebu da to urade prema nekom ko navija za njih godinama. Nemojte govoriti o nalogu uprave, nema naloga uprave. On je navijač, mi nemamo personalne kartone navijača, neko je navijač i mi smo dali tu čitulju", rekao je Vučelić.

Predsednik Partizana kazao je da klub nije optužio Stankovića da je napao generalnog sekretara Miloša Vazuru, nego nadležni organi, ali da ga tužilaštvo nije optužilo. Na konstataciju novinara da je on bio osuđeni kriminalac, Vučelić je rekao da to igrači možda nisu znali.

''Mnogo ljudi možda ima u publici koji navijaju i čije mi personalne kartone nemamo. Drugo, mi nismo zavod za sprovođenje krivičnih sankcija, kao što  znate. Imate nadležne organe pa njih pitajte. Možda igrači i ne znaju da je osuđeni kriminalac", rekao je Vučelić.

On je kazao da klub nije dostavio zahtev za majice upravi lige, ali da to nije pitanje za upravu.

"Očigledno da nismo dostavili zahtev. To morate s igračima da raspravite, ne s nama. Mi možemo da kaznimo igrače", rekao je Vučelić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 25.10.2016
13:56

Da li je moguce da se ovoliko pravi blesav i da to prodje bez neke posebne reakcije navijaca i uopste javnosti? U normalnim drzavama gdje je javnost iole emancipovana predsjednik kluba bi bio primoran da podnese ostavku, a ovaj je tek dosao... Je l' moguce da on nas sve smatra teladima, ili sta je vec u pitanju?!

avatar
Panic Nedeljko
Tuesday, 25.10.2016
10:57

Ove kriminalce treba pod hitno oterati iz svetinje, u protivnom nema PARTIZANU spasa.
Grobari pokazimo jedinstvo i ne idemo na utakmice, ili svi na stadion i ne napustajmo isti dok bagra ne ode iz svetinje.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 24.10.2016
20:57

pa sto ne dadoste citulju svih ovih godina i juce i danas, svim preminulim ljudima koji su bili vasi navijaci nego bas njemu i samo njemu, cini mi se, nisam siguran ali ne bese citulja ni legendi Bori Todorovicu...

avatar
Anderton
Monday, 24.10.2016
20:43

Ovaj je veči komedijaš i od svog šefa. Onog što ga je poslao u Partizan.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 24.10.2016
20:30

Ko je iz kluba dao čitulju i da li je Božinov doveo tebe na sahranu?Lepo kaže vodja za ovakve.

avatar
crni bombarderos
Monday, 24.10.2016
20:14

Blago Zvezdi dok je Vučelić predsednik.Ostani na toj funkciji što duže!

avatar
Povratak kralja 43
Monday, 24.10.2016
20:00

Šta se svi pravite mutavi, marš iz Partizana i ti i Božinov!

avatar
Ninoslav Krejic
Monday, 24.10.2016
19:55

Mozda i gresim ali ja mislim da Bozinov nece jos dugo u Partizanu

avatar
Zoran Vukic
Monday, 24.10.2016
19:48

upravu si za tebe pitanje sta ces ti na sahrani a neznas nista o majicama vucelicu