Voždovac želi iskorak u novoj sezoni, Stolica diplomatski o Partizanu

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 15.06.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net

Voždovac počeo pripreme za narednu sezonu, u kojoj želi da se bori za Evropu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Voždovca počeli su danas u Beogradu pripreme za novu sezonu, a trener Ilija Stolica rekao je da je ambicija kluba da napravi korak napred u odnosu na prošlu sezonu.

Voždovac je u sezoni koja je završena pre manje od mesec dana igrao u plej-ofu, pokazao da je stabilan tim, a uspeo je Na krovu i da pobedi Crvenu zvezdu i tako doprinese odluci o šampionu. "Zmajevi" su tada pokazali koliko su im velike ambicije.

"Iskorak jeste napravljen, od momenta kada smo došli u klub i do završetka sezone. To je bilo očigledno i rezultatski, ali i u nečemu što je nama možda važnije - napravljen je pomak u igri i ideji. Jasno se videlo da je ekipa napredovala. Ova ekipa ima i dalje potencijala u sebi. Verujem da smo spremni da u narednoj sezoni napravimo još jedan iskorak dalje", rekao je Stolica novinarima okupljenim na početku priprema.

Korak napred u odnosu na plej-of jeste borba za Evropu, ali taj cilj još nije određen iz dobro poznatog razloga, a to je što se ne zna sastav za sledeću sezonu.

"Evropa i borba za Evropu su nešto što nas čeka sa nekoliko klubova koji takođe ambiciozno ulaze u sezonu. Tu dolazimo do boljke srpskog fudbala, jer je kod nas prelazni rok otvorena stvar. Svi bismo voleli da već na početku priprema imamo definisane stvari, i odlaske i dolaske, ali u Srbiji je takva situacija da klubovi žive od takvih stvari, a i momci zaslužuju da im se izađe u susret", rekao je Stolica.

Iz kluba otišli Nenad Marinković i Uroš Sinđić, a produžene odmore napravili su Nemanja Nikolić, Ognjen Krasić, Nikola Srećković i Jovica Blagojević, koji su igrali za mlađe selekcije, dok je Aleksandar Filipović na Evropskom prvenstvu U21 u Poljskoj.

Novinare je, naravno, zanimalo i kako je išao kontakt sa Partizanom, ali je Stolica na to pitanje odgovorio diplomatski.

"Samo interesovanje je postojalo, kako za nas iz stručnog štaba tako i za igrače. To jeste kompliment klubu, radu kluba, našem predsedniku koji je znao da organizuje i dovede ove ljude i napravi pozitivnu energiju iz koje sve ove stvari izlaze. Tako doživljavam i taj detalj (interesovanje Partizana). To su lepe stvari, dok god se piše, dok god se pominjemo svi mi u kontektstu bilo kakve vrste napretka, ja sam zadovoljan. Te stvari mogu da budu samo potvrda i prepoznavanje dobrih stvari", rekao je Stolica.

Voždovac će dve nedelje trenirati u Beogradu, a posle ide u Austriju. Zakazani su prijateljski mečevi sa ruskim drugoligašem Orenburgom, zatim vrlo jaki dueli sa Spartakom iz Moskve, Arsenalom iz Tule i ukrajinskom Zorjom. Posle toga bi u Beogradu trebalo da se igraju još dve utakmice, ali protivnici nisu zakazani.

Na početak priprema došli su:

golmani: Zoran Popović, Marko Milošević i Maksim Milović;
odbrana: Marko Gajić, Marko Putinčanin, Miloš Mihajlov i Saša Ivković;
vezni red: Miloš Pavlović, Todor Petrović, Đuro Zec, Nikola Ćirković, Borko Duronjić, Aleksandar Ješić, Ivan Marković, Elmir Asani;
napad: Dejan Georgijević, Stefan Dražić, Filip Stuparević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke