Voždovac ima pravi fudbalski biser u svojim redovima

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.03.2017.
19:26
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Trener Ilija Stolica može da bude veoma zadovoljan i zbog učinka ovog mladog igrača u dresu reprezentacije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U pitanju je, naravno, Filip Stuparević, talentovani fudbaler Voždovca i kadetski reprezentativac Srbije.

Iako će krajem avgusta napuniti tek 17 godina, već je uvršten među prvotimce ''Zmajeva'', a nalazi se i vrhu liste strelaca u omladinskom šampionatu Srbije,

Ono na šta je takođe ponosan jeste plasman na Evropski šampionat u Hrvatskoj sa našom kadetskom reprezentacijom.

Kvalifikacije su održane u Škotskoj, a Filip je na tri utakmice postigao dva gola. Gol koji je postigao protiv Crne gore je otvorio vrata Evropskog prvenstva.

''Prvi krug kvalifikacija smo prošli ubedljivo, dobre igre i rezultate smo potvrdili u drugom krugu i ispunili prvi cilj koji smo postavili, a to je da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Najteže nam je bilo posle utakice koju smo odigrali protiv Škotske, ali uspeli smo da se konsolidujemo brzo i svu snagu usmerili na meč protv Crne gore, a sve ostalo je istorija'', konstatovao je Stuparević.

''Čekamo žreb početkom aprila, kako bismo videli protivnike. Međutim, želimo da dostignemo najveće domete i svakom igraču je to san, kada se već plasira na evropsko prvenstvo. Očekivanja su nam velika i trudićemo se da ih ispunimo“.

Dosta očekuje i na klupskom planu ovog proleća.

''Ulazak u plej of nam je primarni fokus, a nakon toga ćemo ići korak po korak. Kup nam se takođe približava i susret sa Partizanom. Ekipa je spremna i kadra da odgovori svim izazovima koji se nađu pred njom. Ispunićemo sve zahteve šefa stručnog štaba, a verujem i u potvrdu velikih očekivanja koja su pred nama'', optimista je Filip Stuparević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke