Voždovac čeka Partizan u "Zmajevom gnezdu"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.10.2016.
09:52
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Predstojeća utakmica 12. kola domaće Superlige između Voždovca i Partizana najverovatnije će biti odigrana na vrhu TC "Stadion", s tim što će policija odlučivati o tome da li će biti publike.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Nešto više od tri godine prošlo je od momenta kada je na krovu Tržnog centra "Stadion" u Zaplanjskoj ulici otvoren stadion Voždovca.

"Zmajevi" su poslednjeg dana avgusta 2013. godine dobili stadion kakvih nema mnogo u Evropi, ali su zbog specifičnosti objekta na kojem igraju domaće mečeve u prethodnim sezonama mnogo puta bili oštećeni.

Veliki broj mečeva Voždovac je zbog bezbednosnih razloga morao da igra na stadionu Obilića na Vračaru, a tu su spadale i utakmice visokog rizika sa Partizanom i Crvenom zvezdom.

Kako trenutno stoje stvari, izgleda da je došao trenutak da Voždovac konačno ugosti jedan od dva naša najveća kluba na domaćem terenu. Za vikend je na programu duel 12. kola Superlige Srbije između "Zmajeva" i Partizana, a generalni direktor FK Voždovac tvrdi da će utakmica biti odigrana na krovu TC "Stadion".

"Gotovo je izvesno da ćemo sa Partizanom da igramo na našem stadionu, ali još nije stavljena tačka u vezi publike" objasnio je za "Sportski žurnal" Goran Grkinić, generalni direktor FK Voždovac.

Do sada je policija po pravilu "spuštala rampu" na odigravanje mečeva visokog rizika na krovu TC "Stadion" jer nije mogla da garantuje za bezbednost navijača. Zbog toga će i ovoga puta MUP dati poslednju reč, a spominje se mogućnost da utakmica bude odigrana bez prisustva navijača.

"Da li ćemo igrati s punim, umanjenim kapacitetom ili bez navijača, kao i dosad, konačnu reč imaće policija" poručuje Goran Grkinić.

Stadion na krovu TC "Stadion" u Zaplanjskoj izgrađen je u skladu sa savremenim standardima UEFA, može da primi do 5.000 ljubitelja fudbala, a specifičan je po tome što jedini u Superligi ima veštačku podlogu.

Utakmica 12. kola Superlige između Voždovca i Partizana zakazana je za 15. oktobar, a naknadno će biti odlučeno kada će meč početi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blade1
Tuesday, 11.10.2016
11:15

Iz 1-2 uz 1 do 2 penala za ove sto ih guraju na drugo mesto!I naravno 99% crveni za domacina!

avatar
Joey Barton
Tuesday, 11.10.2016
11:14

Onda je bolje da igraju na stadionu Obilica, nego bez publike .

avatar
Branislav Vukadinovic
Wednesday, 12.10.2016
19:00

Niko ne zeli da gleda na vracaru utakmicu, ako vec imamo stadion kojem ne fali nista, i ako ima nekih problema oko navijaca nek zabrane gostujucim navijacima dolazak sto mi da ispastamo ako policija ne moze da ih cuva

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
09:54

Zbog koga se igra fudbal ako vi i dalje pravite problem oko toga da li ce biti navijaca na stadionu?! Kad je vec tako, vratite ih na Vracar i resen problem!