Vošina nada trajala 20 minuta!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 27.08.2015.
22:20
Izvor: Sportske.net

Novosađani su želeli, ali nisu uspeli.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Izabranici trenera Zagorčića su eliminisani iz plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novosađani su u revanš meč ušli sa velikim zaostatkom, ali i još većom željom da se pred svojim navijačima predstave u pto najboljem svetlu i naprave poduhvat.

Dobro su otvorili meč, kreirali nekoliko izlgednih prilika, a najbolja je svakako bila stativa Mirka Ivanića, koja je mogla da preokrene tok utakmice.

Nedostatak iskustva u duelu sa prekaljenim rivalom iz Plzenja pokazao se na delu u 19. minutu, kada je Đurić postigao autogol, nakon odbijene lopte golmana Žakule, koji je u 15. minutu odličnom intervencijom sačuvao svoj gol, ali je u ovom trenutku bio nemoćan.

Propuštena prilika Ivanića i nesrećni autogol prelomili su utakmicu, iskusni gosti su organizovanom igrom čuvali prednost, a u 60. minutu je povećali preko Durisa i tako prekinuli sve snove novosadskog tima.

Drugo poluvreme je pripalo gostima, koji su prisebnom igrom parirali grogiranim fudbalerima Vojvodine, među kojima su pokušavali Ivanić i Žakula, koji je i na startu drugog dela direktno sačuvao svoj tim odličnom intervencijom.

Pad Vojvodine je bio evidentan, nije pomogla ni konstantna podrška sa tribina.

Viktorija je u poslednjih 20 minuta utakmice preuzela kontrolu, ugrozila gol Žakule u više navrata, ali je golman Vojvodine bio priseban i siguran. Indisponirani u napadu koji je predvodio Ožegović, Novosađani nisu na pravi način odgovorili igri koju je večeras pružio golman Vojvodine koju je i u 88. i 89. minutu uspešno zaustavio dva šuta Mahmutovića iz dva različita napada.

Ozbiljnost ekipe iz Plzenja je ostavila jak utisak, mlad tim srpskog tima nije dorastao iskusnoj ekipi koja svoj evropski put nastavlja u grupnoj fazi Lige Evropa.

Česi su se predstavili sjajno i na tribinama, navijači Viktorije su na tribinama Karađorđa neprekidno bodrili svoj tim, a u finišu meča raširili i transparent na kome je pisalo 'Kosovo je Srbija', što je izazvalo savle oduševljenja među pristalicama Vojvodine.

Na kraju, Vojvodina - Viktorija 0:2, golove možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Friday, 28.08.2015
00:00

Mozda bi se i desilo cudo da je usla stativa Ivanica i jos neke sanse pre njihovog gola,al sta da se radi. Posle drugog gola ceski navijaci u cudu jer je tada i sever i ceo stadion zapevao jos jace i glasnije. Pruzili smo podrsku momcima i kad se utakmica zavrsila,15 minuta nisu izasli sa terena,zasluzili su je.

avatar
igor_tambur
Thursday, 27.08.2015
22:22

Ovo je samo dokaz da je jedini pravi najjači ubedljivo srpski klub u evropi a to je Partizan živeo Partizan

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 28.08.2015
02:59
avatar
Volem Vosu
Friday, 28.08.2015
12:30

Nepismenost boli.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 27.08.2015
22:22

KOSOVO I METOHIJA, NE KOSOVO!