Voša zbog Škuletića umalo ostala bez bodova!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.01.2015.
16:05
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović potvrdio je da su finansijski pritisci na klupsku kasu sve veći i da je nedavno sprečeno oduzimanje bodova zbog dugovanja prema Petru Škuletiću.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina deli sudbinu većine superligaša koji se bore sa finansijskim problemima s tim što su nasleđeni dugovi učini da Voša bude u nešto nepovoljnijem položaju u odnosu na konkurenciju.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u klubu u tekućem prelaznom roku predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović istakao je da će fokus biti na formiranju ekipe koja bi u budućnosti mogla da napadne titulu u Jelen Superligi.

"Važnije od rezultata je nastavak pravljenja čvrste i zdrave osnove za ravnopravnu šampionsku trku u prvenstvu kao i stvaranje realnih šansi da u nekoj od narednih sezona prvi prođemo kroz taj cilj" rekao je Šćepanović i dodao,

"Na tom putu će verovatno biti i rezultatskih posrtanja, ali potrebno je strpljenje i razumevanje za naše mlade igrače, i baš zbog njih očekujem podršku navijača – kada ne ide sve po planu i kada je teško" istakao je prvi čovek FK Vojvodina.

Sa dolaskom nove Uprave postavljen je cilj da se klub finansijski stabilizuje na čemu se aktivno radi. Poteškoće prave davnašnji dugovi ali i oni koji se moraju isplatiti pod pritiscima UEFA i FIFA.

"Pritisci na klupsku kasu ne prestaju. Nisu u pitanju tekuće obaveze već nagomilani dugovi koji prave nervozu i pritisak u poslovanju i otežavaju vođenje kluba" objašnjava Šćepanović.

Predsednika Vojvodine zabrinulo je to što će klub morati da izmiri dug od 227.000 evra koji je stigao na naplatu nakon tužbe Almamija da Silve Moreire. Zbog toga će morati da čekaju Rad (80.000 evra), Zeta (80.000 evra) i FSS (45.000) jer će u suprotnom klub ostati bez bodova.

"Što se tiče UEFA i tužbi koje se rešavaju u Lozani, tu odbrane nema. Vrlo su rigorozni i čak smo pod pretnjom oduzimanja 6 bodova izmirili dugovanja za Škuletića" priznaje Šćepanović.

Vojvodina je u subotu dobila još jedno pojačanje. Nakon Jovice Vasilića u klub je stigao Kamerunac Džon Meri dok iz Novog Sada najavljuju nove potpise u toku naredne nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 24.01.2015
17:45

Znaci vama -6 za 300 000e a nekom deset pojacanja za dug od oko 300 000 000e, ako racunamo pomoc drzave, dug je oko 50 000 000e ... lepa boga mi, ravnopravno nema sta, ali mi ni vas nije zao jer ste bili na strani onih koji unistavaju sve manje klubove kako bi lakse dolazili do drugog mesta koje ne zasluzuju ni u trecoj ligi Srbije. Svakom po zasluzi.