Voša: "Remont ekipe na leto"

Autor: Dragan Milosavljević
subota 09.05.2015.
14:38
Izvor: Sportske.net i dnevnik.rs

Kao i većina srpskih klubova i Vojvodina se nalazi u dosta teškoj situaciji.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina sprema remont ekipe na leto, to je rekao predsednik kluba Aleksandar Dunđerski.

"Činjenica je da nas na leto očekuje veliki remont tima, jer ima igrača koji ne zaslužuju da nose dres Vojvodine. Želimo da rezultati budu na nivou onih koje očekujemo, najbolji", izjavio direktor Novosađana Aleksandar Dunđerski

Potom je predsednik izjavio da se FK Vojvodina već duže vreme načazi u teškoj finansijskoj situaciji, ali planiraju da iz iste izađu još jači.

"Uprava kluba je pokazala da ne podleže pritiscima i da je rešena da istraje na finansijskoj konsolidaciji kluba. Vratili smo tokom prethodnih meseci gotovo 400 miliona dinara nasleđenog duga, iako smo mogli taj novac da uložimo u prvi tim i rezultate. "

"Pitanje je, međutim, šta bi se u tom slučaju dogodilo sa klubom. Javnosti je malo poznata činjenica da su bila podneta dva zahteva za stečaj kluba od strane poverilaca, a koje su pisali bivši članovi kluba. Bila na je ugrožena egzistencija i bili smo prinuđeni da povučemo neke poteze koji nisu bili popularni kod navijača. Prodali smo pojedine fudbalere i obezbedili potreban novac. Uz to, želja mi je da kod igrača i svih zaposlenih usadim osećanje ljubavi prema klubu i da im ona bude najveći pokretač i motiv za rad
."

Finansijska situacija u Vojvodini je teška kao i u većini srpskih klubova, ali u Voši imaju rešenje kakok da opstanu.

"Imamo obezbeđen priliv rata novca od prodaje Radoje, Poletanovića, Tadića, kao i Mijata Gaćinovića i Srđana Babića, za koje smo ekonomska prava prodali investicionom fodnu. To nam garantuje da ćemo do kraja godine nesmetano raditi i da problema s finansiranjem ne bi smelo da bude."

"Uz to, tražimo i generalnog sponzora, iako je jasno da nismo miljenici javnih preduzeća od kojih ne dobijamo ništa. U razgovorima smo sa nekoliko preduzetnika i kompanijama i nadamo se da ćemo u najskorijem vremenu ojačati sponzorski pul."


Vojvodina

Uprkos činjenici da je situacija izuzetno teška, svi u klubu na čelu sa predsednikom Dunđerskim su opstimisti.

"Pre svega, verujem u naše mlade fudbalere, kao i sve one koji su okupljeni oko kluba, odnosno u našu omladinsku školu. Ubeđen sam da ćemo, svi zajedno, ostvariti ideju koju imamo, a to je da se Vojvodina bori za najviši plasmanu srpskom fudbalu."

" Naše mlađe selekcije beleže u kontinuitetu izvrsne rezultate i verujem da će neki od dečaka poniklih u klubu u najskorije vreme konkurisati za mesto u prvom timu. Oni drugi, odlukom Skupštine o preuzimanju FK Proleter sa Slane bare, imaće sjajnu priliku da se u ovom klubu pokažu i dokažu da zaslužuju da ponesu crveno-beli dres Vojvodine." - zaklučio je priču predsednik kluba Aleksandar Dunđerski

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zholinho
Saturday, 09.05.2015
18:12

Remon, od kojih para. A i koga mi možemo da dovedemo, bez Evrope, bez trenera...Raspala se Voša po svim šavovima.