Volkov: "Da ponovo budem onaj stari!"

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 20.07.2014.
23:22
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Partizanov bek je u trci sa vremenom, želi da zaigra u revanšu protiv Toršavna, ali i da bude što spremniji pred izvestan dvomeč sa bugarskim Ludogorecom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon mesec dana pauze, levi bek Partizana Vladimir Volkov blizu je povratka na teren. On je u test meču protiv Zemuna odigrao 60 minuta, čime je najavio da bi u Toršavnu mogao da zauzme poziciju pokraj leve aut linije.

"Ne mogu da kažem da je trenutno sve idealno jer sam sigurno u značajnom fizičkom zaostatku. Povremeno radim i preko bola sa željom da ponovo budem onaj stari. Problem je u činjenici što je nerv nagnječen, praktično i doktori nisu u situaciji da lociraju problem. Fizički sam uvek bio među vodećim igračima i sada mi ostaje da stisnem zube i uradim sve kako bi što spremniji dočekao duele sa Ludogorecom. To podrazumeva da i u Toršavnu idem preko bola." - objasnio je Volkov u izjavi koju prenose 'Novosti'.

On je dodao i da očekuje da bude u timu u narednom susretu, pošto je to idealna prilika za povratak u takmičarski pogon.

"Verujem da ću se naći u startnoj postavi i da ću dati značajan i doprinos novoj pobedi nad Faranima. Imamo veliku prednost koja ne sme da nas opusti u bilo kom trenutku, jer mora da se zna ko je Partizan, a ko Toršavn. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da nekim slučajem rano primimo gol koliko bi se oni „napalili“, a koliko bi nama proradio neki „crv“. Svi smo svesni toga i zato moramo da radimo od prvog trenutka sa ciljem da pobedom overimo plasman u treće kolo kvalifikacija."

"Jasno je da se radi o ekipi skromnih mogućnosti, međutim,u Evropi obično takvi timovi igraju potpuno drugačije na domaćem terenu. Tada dobijaju neku dodatnu snagu, mnogo su agresivniji, nekako im je veća želja za dokazivanjem. Na nama je da ih primirimo odmah u početku, pokažemo ko je ko i ostvarimo još jednu pobedu. To je važno i zbog našeg obraza i zbog rejtinga u evropskim okvirima."
- objasnio je levi bek crno-belih, a zatim i upozorio na gostujući teren na Farskim Ostrvima.

"Generalno ne volim da igram na veštačkoj travi jer sam se jednom već ozbiljnije povredio na takvoj podlozi. Šta je tu je, kako njima tako i nama moramo da zanemarimo sve minuse i pluseve i tokom 90 minuta potvrdimo da zasluženo idemo u naredno kolo kvalifikacija Lige šampiona." - ističe Volkov.

Haskov je savladao Ludogorec na premijeri bugarskog prvenstva, a Volkov ističe da njega i njegove saigrače to neće zavarati uoči dvomeča u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Taj njihov neuspeh ne može da nas zavara, jer je Evropa nešto sasvim drugo. Verovatno su mislima već bili okrenuti onome što ih čeka u Evropi pa su ušli u utakmicu malo labavije i to im se osvetilo. Ne bih pridavao značaj tom porazu jer se radi o iskusnoj ekipi koja će znati da se „našpanuje“ za duele sa nama. Ipak, sada smo i mi iskusniji za jednu godinu, a njima će biti teže da brane ono što su napravili prošle sezone." - zaključio je Volkov.

Revanš meč između Toršavna i Partizana u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je u utorak u 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke