Vojvodina - Vreme je za generalnu probu

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.02.2015.
14:48
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine polako privode kraju pripreme u Antaliji. U sredu ih očekuje poslednji kontrolni meč pred povratak u Novi Sad.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Pred ekipom Vojvodine na pripremama u Turskoj ostao je još jedan ispit, nakon kojeg će spakovati kofere i vratiti se u Novi Sad.

Generalnu probu pred početak drugog dela domaćeg prvenstva, Novosađani će imati u sredu, 11. februara od 16:30h, a rival će im biti gruzijska ekipa, Dinamo Batumi.

Kako je ranije i najavio, trener Vojvodine, Zoran Marić će, u ovom susretu, pružiti šansu ekipi, koja će, najverovatnije početi utakmicu protiv OFK Beograda na Karaburmi.

Inače, jučerašnji dan na pripremama u Turskoj nije baš protekao po planu za ekipu Vojvodine, jer su loši vremenski uslovi donekle izmenili plan rada.

Ipak, to ni na koji način nije pokvarilo raspoloženje u ekipi, što je potvrdio i kondicioni trener ''Lala'' Aleksandar Janković.

''Vremenske neprilike nisu nas mnogo omele u radu, jer su igrači imali jak trening u teretani. Atmosfera među prvotimcima je i dalje na visokom nivou i mislim da ćemo se potpuno spremni vratiti u Novi Sad.

U završnici smo rada u fazi razvoja maksimalne snage i eksploatacije brzinskih sposobnosti kod igrača, kao i na održavanju njihovih već dostignutih aerobnih i anaerobnih kapaciteta.

Nakon povratka u Novi Sad, igrači će dobiti dva i po slobodna dana kako bi se osvežili, a u daljim mikro-ciklusima insistiraćemo na održavanju dostignutog stanja, ali i prevenciji od povreda. Potpuno sam uveren da ćemo maksimalno spremni dočekati početak trke za bodove'',
istakao je Janković.

Dosadašnjim radom na pripremama veoma je zadovoljan i iskusni prvotimac Nino Pekarić.

''Imam razloga da budem potpuno zadovoljan pripremama i kompletnom situacijom u timu. Srećom, ozbiljnije povrede su nas mimoišle i siguran sam da ćemo u prvenstvu igrati dobar fudbal. To su pokazale i trening utakmice koje su ostale za nama, a ostalo je još da odigramo susret s gruzijskim timom Dinamo Batumi.

Mladi igrači su pokazali da se na njih može najozbiljnije računati, što može sve zajedno da nas raduje. Kako vreme bude prolazilo, oni će sve više napredovati, a odlazak iskusnijih igrača iz naših redova, sve manje će se osećati'', objašnjava Pekarić.

Vojvodina se na startu prolećnog dela sezone sastaje sa ekipom OFK Beograda. Pekarić je uveren da će se njegov tim na najbolji način predstaviti na premijeri, ali i tokom čitavog proleća.

''Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i nagovestiti još bolje partije tokom proleća. Smatram da će, za nas, biti uspeh, ako ostanemo na trećem mestu i tom cilju ćemo nastojati da težimo. Naravno, trener Marić i članovi stručnog štaba odlučiće ko će igrati u prvoj, kao i u svom ostalim utakmicama, a ja verujem da, za koga god da se opredele, neće pogrešiti'', dodao je Pekarić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke