Vojvodina upisala prvi trijumf, Meri počeo da rešeta!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.01.2015.
17:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri novosadske Vojvodine danas su odigrali drugu utakmicu od početka zimskih priprema i ostvarili prvu pobedu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Posle startnog remija bez golova sa ČSK-om iz Čelareva, ekipa Vojvodine danas je na terenu FC ''Vujadin Boškov'' savladala Bačku (BP) rezultatom 2:1.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri, ali su prvi do gola stigli fudbaleri Bačke. Sredinom ovog dela utakmice, gosti su iskoristili jedinu priliku i golom centarfora Vukanovića došli do prednosti - 0:1. Pogotku je prethodila greška Karanova kojem je jedan fudbaler Bačke oduzeo loptu na nekih tridesetak metara od gola Vojvodine, uposlio usamljenog Vukanovića, a ovaj sa 12-13 metara, prizemnim udarcem, savladao Milinković-Savića.

Posle primljenog gola, fudbaleri Vojvodine zaigrali su nešto angažovanije i do kraja prvog poluvremena stvorili nekoliko prilika za izjednačenje, preko novajlije Džona Merija i Asanija, ali ni jedan ni drugi nisu bili precizni.

U nastavku, drugačija slika na terenu. Vojvodina je zaigrala mnogo brže, agresivnije i konkretnije. Mladi Uroš Stamenić se prosto poigravao svojim čuvarima, demonstrirajući širok spektar driblinga i atraktivnih poteza.

Izjednačenje je usledilo posle sjajne akcije u tri poteza. Radovan Pankov je izneo loptu iz svog šesnaesterca, potom sjajnim dubinskim pasom uposlio Stefana Nikolića koji se sjurio po levom boku, iz trka centrirao, a snažni Džon Meri, udarcem glavom zakucao loptu u mrežu - 1:1!

Cela ova akcija, kao i potezi Pankova i Nikolića, pokazuju koliko su fudbaleri ponikli u Vošinoj omladinskoj školi tehnički potkovani. Naime, niti je Pankov vezni igrač, niti je Nikolić levi bek, a opet, obojica su svoje role tako dobro odradili kao da su im to prirodne pozicije.

Nekoliko minuta kasnije, potpuni preokret. Korner sa leve strane izveo je Luković, Igor Đurić je prvo pokušao da šutira glavom, lopta mu je skliznula sa čela, ali je on iz drugog pokušaja, ovog puta nogom, smestio iza leđa golmana Bačke - 2:1! Mogla je Vojvodina ovu pobedu da učini i ubedljivijom da su Desančić, Stamenić i Makarić iskoristili bar jednu od brojnih prilika pred gostujućim golom.

Na kraju, dodajmo još i da je planirana utakmica sa Proleterom otkazana, a razlog su loši vremenski uslovi. Taj meč je trebalo da bude odigran u četvrtak.

Vojvodina: Milinković-Savić (Jovanić), Živković, Radović (Nikolić), Pankov (Đurić), M. Novaković (Miljević), Karanov (Desančić), Makarić, Luković, Asani (Grgić), Ibrahim (Stamenić), Meri (Ćurko).

Bačka:
Drinić, Mijić, Pešić, Ilić, Zogović, Klisura, Zečević, Bjeloš, Vukanović, Trivunović, Ivković

Igrali su još : Mitrović, Laćarak, Tančić, Bajić, Marković, Kremenović, Bogojević, Makijević, Plavahski, Dražić, Stojanov i Vujasinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN7
Wednesday, 21.01.2015
19:02

Da rešeta? Ja sam iz naslova pomislio da je dao 3-4 gola, a on se jednom upisao!

avatar
Wednesday, 21.01.2015
21:19

Za Vosu je i to resetanje. Pa jel vidis da je zvezda bila ubedljiva :) a ono 3:0 protiv drugoligasa iz Slovenije :)