Vojvodina - Treće mesto je uspeh?

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.12.2014.
17:20
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Podmlađena ekipa Vojvodine je odličnim igrama tokom jeseni nagoveštavala izglede da se umeša i u borbu za titulu, ali je u finišu polusezone usledio pad u formi, koji je ''Lale'' koštao i eliminacije iz Kupa Srbije, u kome su branili trofej.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Na kraju prvog dela sezone u Superligi, u novosadskoj Vojvodini je došlo vreme za sumiranje utisaka, ali i za odmor do početka priprema za prolećni deo šampionata.

Opšta je ocena da je ekipa Zorana Marića najveći deo polusezone odigrala na visokom nivou, ali se na kraju ponovio epilog iz mnogih prethodnih sezona - pad na to famozno treće mesto.

Ako pitate trenera Marića, to je za ovaj mladi tim Vojvodine uspeh u ovom trenutku.

''Na početku sezone smo istakli da želimo finansijsku i svaku drugu konsolidaciju kluba i što je moguće bolji rezultat. Prodali smo Radoju i Sergeja Milinković-Savića, a nismo doveli igrače tog kalibra.

Zbog klupskog interesa, na golu se našao Vanja Milinković-Savić, dečak od samo 17 godina, a treba napomenuti da smo postigli i veliki broj golova i ostvarili rekordan broj pobeda (9). Kada sve to sagledam, treće mesto u polusezoni za mene je uspeh''
, izjavio je Marić.

Vojvodina je u tekuću sezonu ušla i kao branilac trofeja u Kupu, ali ovog puta nije mogla dalje od četvrtfinala, gde ju je eliminisao Čukarički.

''Ta utakmica nam je došla u trenucima kad nam forma nije bila na nivou koji je bio potreban da se takav cilj i ostvari. Imao sam ograničen fond igrača i to se, između ostalog, odrazilo na igru i rezultat u meču sa Čukaričkim. Što se prvenstva tiče, ostaje kod mene žal za bodovima u duelu s Donjim Sremom na našem terenu'', istakao je Marić.

Fudbaleri Vojvodine su od juče na odmoru, koji će trajati do 10. januara, kada je zakazano okupljanje i početak priprema za drugi deo sezone. Prve dve nedelje treniraće se u FC “Vujadin Boškov”, a drugi deo priprema (od 25. 01. 2015.-09. 02. 2015.) obaviće se u turskom letovalištu Beleku.

Igračima se povodom završetka prvog dela sezone juče obratio i predsednik Upravnog odbora Zoran Šćepanović, koji je naglasio da je ponosan na ovaj tim.

''Svaki postignut gol i osvojen bod je isključivo vaša zasluga. Uprava kluba se trudila da sa svoje strane obezbedi sve uslove za nesmetan rad, a takođe ističem da niko od nas nije ni pomislio, a kamoli pokušao, da nečasnim radnjama van terena pomogne da osvojite i neki bod više.

Tokom protekle polusezone bilo je i trenutaka kada vam je nedostajala sloga i pozitivna atmosfera i zbog toga smo na terenu nekoliko puta bili kažnjeni od strane protivnika. No, pripisaćemo te trenutke vašoj mladosti i nećemo se osvrtati više na njih. Sada vam želim da se dobro odmorite, a da na proleće budete još bolji i ubedljiviji'',
zaključio je Šćepanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Wednesday, 10.12.2014
19:32

Pametno razmisljanje...zao mi je Radoje sto im je otisao, ekstra je igrac.