Vojvodina spremna za evropski start

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.07.2014.
16:40
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Novosadska Vojvodina u Slovačkoj u četvrtak započinje svoj evropski put ovog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Može li se ponoviti prošla sezona?

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Podsetimo, Vojvodina je pre godinu dana pružala zapažene partije na evro sceni i bila je samo na korak od plasmana u Ligu Evrope, od koje ju je odvojio minimalni poraz od Šerifa u Moldaviji.

Doduše, od tada je Vojvodina znatno izmenila i podmladila sastav, više ni klupsko rukovodstvo nije isto, ali ono što daje nadu jeste činjenica da Novosađani imaju u svojim redovima dosta talentovanih igrača, koji bi mogli da zablistaju i na evro-sceni.

Prvo iskušenje imaće u Slovačkoj, protiv Trenčina, a taj meč je na programu u četvrtak od 17:30 časova.


Pred put u Slovačku, ovaj meč su najavili trener Zoran Marić i jedan od najvećih njegovih aduta u ovom meču Marko Poletanović.

''Pripreme za ovaj susret počeli smo još od našeg prvog okupljanja i sve što smo do sada radili usmereno je na jedan jedini cilj, a to je prolaz u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica  koje su nam poslužile da sagledamo mogućnosti  našeg tima. Generalno, mogu biti zadovoljan prikazanim, naročito utakmicom koju smo odigrali u Belgiji.

Imamo nekoliko problema pred ovaj meč, jer se na povrede žale Veselinović i Babić, a Mijat Gaćinović je sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Ipak, nadam se da će Veselinović i Babić biti spremni za duel u Trenčinu, a sve će biti jasnije nakon današnjeg treninga''
, izjavio je trener Marić.

On uverava da je protivnik odlično ''snimljen'', ali i izražava nadu da će se ''Lale'' iz Slovačke vratiti u odličnom raspoloženju.

''Naš cilj je da u Trenčinu napravimo što bolji rezultat koji bi nam dao realne šanse za prolazak u naredno kolo u šta lično čvrsto verujem'', dodao je Marić.

Optimista je i Marko Poletanović, koji kao pravi recept za Slovačku ističe i nedavni prijateljski meč protiv belgijskog Lokerena.

''Stariji smo za godinu dana, a gotovo kompletna ekipa ostala je na okupu. Imamo dovoljno mladih talentovanih igrača koji uz pomoć nekolicine iskusnijih mogu ostvariti povoljan rezultat.  Nisam gledao Trenčin ali ako ponovimo igru iz Lokerena mislim da imamo velike šanse da se na kraju radujemo. Ja tipujem na našu pobedu'', poručio je Poletanović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke