Vojvodina promovisala Vanića, najavljena borba za trofeje

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.07.2017.
13:18
Izvor: Beta

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić rekao je danas da mu je veliko zadovoljstvo što je postao trener tog fudbalskog kluba i istakao da očekuje da se ekipa u novoj sezoni bori za oba domaća trofeja i što duže učešće u evropskom takmičenju.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Nenada Vanića kao novog trenera koji je na klupi zamenio Radoslava Bataka. On je potpisao ugovor do juna 2019. godine, a debi na klupi Vojvodine imaće već u četvrtak, u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ružomberoka.

"Nije fraza ukoliko kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam postao trener Vojvodine. Svako ko počne da se bavi trenerskim poslom, u glavi ima viziju da jednog dana postane trener velikog kluba i meni se ta želja ostvarila. Očekujem da će se kockice složiti po pitanju ostvarenja ciljeva i da ćemo sarađivati dugo i uspešno, a sa svoje strane obećavam naporan rad i maksimalnu posvećenost klubu", rekao je Vanić na konferenciji za novinare.

Nenad Vanić je preuzeo kormilo novosadskog superligaša nakon šokantne odluke čelnika Vojvodine koji su smenili Radoslava Bataka posle prve utakmice u novoj sezoni.

"Ne bih se osvrtao na ono što je prethodilo mom dolasku, jer takve stvari se dešavaju i mi moramo da se okrenemo onome što dolazi, a to je utakmica protiv Ružomberoka. To nije meč od kojeg nam zavisi život, ali u ovom trenutku je najbitniji", dodao je Vanić.

U dosadašnjoj karijeri, Vanić je uglavnom predvodio timove koji su se borili za opstanak, što je razlika u odnosu na ono što ga očekuje u Vojvodini.

"To jeste tačno, ali u mojoj filozofiji, uvek sam težio da čak i sa takvim ekipama, koje su relativno slabije od konkurencije, igram što više napadački, između ostalog i kako bih pripremao sebe za priliku da jednog dana vodim tim koji će u kontinuitetu morati da ide na pobede. Vreme će pokazati, ali nadam se da je sada šansa da to i pokažem. Vojvodina svaki put govori da će se boriti za titulu, a ja verujem da ekipa ima dovoljno kvaliteta i želje da ove sezone konkuriše za oba domaća trofeja i što duži ostanak u Evropi", rekao je.

Vojvodina je u prvom meču protiv Ružomberoka ostvarila minimalnu pobedu od 2:1.

"Imamo rezultat u našu korist i to ne bismo smeli da ispustimo. Naša taktika u revanšu neće biti samo da ne primimo gol, već ćemo pokušati da se predstavimo u što boljem svetlu i nastojati da ostvarimo i ubedljiviju pobedu nego u Novom Sadu. Samo ukoliko budemo disciplinovani i odgovorni u igri, zadovoljiće me i nerešen rezultat, sa kojim bismo takođe prošli dalje", rekao je Vanić.

Ekspedicija Vojvodine u utorak odlazi u Ružomberok, gde je dva dana kasnije očekuje revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv istoimenog domaćeg tima.

"Na put odlazimo u utorak, kako bismo proveli što više vremena zajedno i navikli se jedni na druge, odnosno imali što više vremena za pripremu utakmice. Ima još dosta prostora za analizu detalja i sastavljanje tima, iako u glavi već imam neke ideje i razmišljanja. S obzirom na to da sam tek stigao, nekih velikih promena u ekipi neće biti", rekao je Vanić.

Novinare je interesovalo i da li je sa rukovodstvom kluba razgovarao o potencijalnim pojačanjima.

"Razgovor na tu temu ostavio sam za posle meča protiv Ružomberoka, jer nije realno da već posle dva dana rada postavljam takve uslove klubu. Igrači koji bi sad došli svakako ne bi mogli da igraju u Slovačkoj, ali nadam se da ćemo posle tog meča definisati šta je ono što nam treba i pojačati se na određenim pozicijama", rekao je Vanić.

Zajedno sa Radoslavom Batakom, stručni štab Vojvodine napustili su i pomoćni treneri Bojan Neziri i Zoran Repac, dok su u njemu ostali Milan Belić i trener golmana Dragan Leskovac, a novo ime je pomoćni trener Branko Davidović.

Utakmica između Ružomberoka i Vojvodine igraće se u četvrtak od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markic85
Monday, 03.07.2017
17:48

Odrastao covek a daje takve izjave, cuj dupla kruna... .

avatar
Salvatore
Monday, 03.07.2017
17:01

Dok god poslujete ocajno i konstantno menjali trenere i igrace, nikada necete ni videti titulu. Ekipa vam je prosek, proslih godina ste imali odlicnu ekipu, tad sam bio ubedjen da cete osvojiti titulu ali ste vi odmah na pocetku kiksali na malim utakmicama.... Ocekujem Cukaricki i Radnicki ispred vas ove godine

avatar
Dača
Monday, 03.07.2017
14:35

Najavljena borba za šta?

avatar
Baxter Stockman
Monday, 03.07.2017
14:25

Kakva borba ya trofeje... Vi se oprastate od Evrope u cetvrak...

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 03.07.2017
14:20

Da, sigurno. I ovaj će za par meseci, možda i manje.

avatar
Anderton
Monday, 03.07.2017
13:52

Onoga dana kad prestanete da lažete sebe, možda i osvojite nešto. Trenutna ekipa Vojvodine je jačine petog mesta u ligi. Bez Melega i Paločevića sa pojačanjima za koje niko nije čuo...jedino ako planirate da vam Hudini nešto odradi.

avatar
ZubA
Monday, 03.07.2017
13:48

Najavljuju oni svake sezone to pa na kraju nista. I u evropi kidaju i kada treba taj poslednji korak da se napravi oni nista.

avatar
paok
Monday, 03.07.2017
13:24

Borba za trofeje, vazi.