Vojvodina na novom početku, nema para za pojačanja

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.07.2017.
14:52
Izvor: Sportske.net, dnevnik.rs

Posle eliminacije na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, a onda i skandala koji se desio posle revanša sa Ružomberokom, u nvosadskom superligašu pokušavaju da stvari vrate u normalu, iako se i dalje suočavaju sa brojnim problemima.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Evropska priča za ekipu Vojvodine ovoga leta potrajala je svega dve utakmice, a bilo je previše bure u klubu u tom periodu.

Podsetimo, posle prve utakmice sa Ružomberokom u Novom Sadu i pobede Vojvodine od 2:1, promenjen je trener, pa je umesto Radoslava Bataka došao Nenad Vanić, a revanš u Slovačkoj, osim porala ''Lala'' od 0:2 i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, obeležio je i težak incident posle meča, kada je fudbaler Vojvodine Nikola Trujić fizički napadnut u svlačionici od strane grupe navijača.

Bilo je i teških reči posle svega, predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković najavio je i čistku u timu i rastanak sa pojedinim ''zvezdicama'', ali je utisak da se sada sve koliko-toliko smirilo.

Posle svega, Novosađanima ostaje da se što bolje pripreme za novu sezonu, ali za neka nova pojačanja jednostavno, novca nema, što je predsednik kluba Dušan Mijić i potvrdio u izjavi za novosadski ''Dnevnik''.

''Prelazni rok je u toku, ali ne možemo da kupujemo pojačanja, već moramo sami da ih stvorimo u našim redovima i to je jedini put ka oporavku. Naravno, ne kažem to da nikoga nećemo dovoditi, ali će sve zavisiti od toga ko će eventualno napustiti klub.

Lepo bi bilo dovesti određenog igrača na određenu poziciju, ali to sada nije realni momenat u kojem Vojvodina živi. Moramo da idemo korak po korak, da pogledamo istini u oči i da ulažemo i sačekamo našu decu.

U sportu se često koristi poslovica - 'Strpljen – spasen', tako i mi moramo da se ponašamo. Jesmo pali u Ružomberoku, u krajnjoj liniji to nije sramota, ali sada je od ključne važnosti to da se što pre podignemo i da ne dozvolimo još neki gori udarac za klub'',
izjavio je Mijić.

Ipak, nekih novih lica već ima na treninzima Vojvodine. Prvom timu priključeni su i 18-godišnji štoper Radovan Veselinović, kao i Kanađanin Stefan Cebara, 26-godišnji krilni fudbaler.

Kada je u pitanju pomenuti incident sa Trujićem, on ne želi bilo koga da optužuje, već čeka da nadležni organi obave svoj posao. Tvrdi da će i od Ružomberoka tražiti ''informaciju o tome šta se desilo'', mada je čudno što do sada to već nije učinjeno.

''Zalažemo se da se sazna istina, kakva god da je'', poručuje Mijić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Monday, 10.07.2017
17:40

Vi ste ove godine vidjeni za plaj aut. otice vam i Trujic i Malbasic tako da necete ni gol moci da date.

avatar
Al(a)din
Monday, 10.07.2017
16:10

Da Bog da bili u dugovima kao Grcka

avatar
Me1919
Monday, 10.07.2017
19:20

Sve stize na naplatu,godinama su poklanjali bodove sestri!

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Monday, 10.07.2017
20:32

Pokrali ste ih u finalu kupa

avatar
RašaNoviSad
Monday, 10.07.2017
15:58

NARAVNO DA NEMA KAD JE PUMPADŽIJA SVE POKRAO

avatar
bagra
Monday, 10.07.2017
15:46

Ma smenite trenera, kakav je ovo macin, odigrali jos jednu utakmicu, a nisu smenili trenera, sramota.

avatar
Me1919
Monday, 10.07.2017
15:19

Vojvodina-sama je sebi najveci udarac! Obicne placitetkice koje nemaju jednu stvar koja je uvek vazna.