Vojvodina - Mijić ima plan za izlazak iz krize, kako ga realizovati?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.12.2016.
13:10
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Novi predsednik Vojvodine već je povukao prve konkretne poteze posle izbora na tu funkciju, ali je još mnogo posla pred njim kako bi klub konačno stao na ''zdrave noge''

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Posle sasvim zadovoljavajućeg prvog dela sezone, početak zimske pauze doneo je neočekivane potrese u Vojvodini.

Uprava je podnela ostavku, isto je učinio i trener Nenad Lalatović, pa je u jednom trenutku delovalo da klubu preti pravo rasulo, imajući u vidu i tešku finansijsku situaciju.

Ipak, vrlo brzo je izabran novi predsednik Dušan Mijić, koji je samo par dana kasnije uspeo da angažuje dosadašnjeg trenera Napretka Dragana Ivanovića za novog šefa struke.

To je, međutim, tek početak velikog posla koji će morati da obave Mijić i njegovi saradnici tokom zime, kako bi Vojvodina i na proleće igrala na zavidnom nivou.

Jasno je da će aktuelni sastav ekipe biti promenjen, Ašćerić je već otišao, pitanje je šta će biti i sa mnogim drugim igračima, ali se, naravno, očekuju i pojačanja.

Ali, pre svega toga, Mijić u izjavi koju prenose ''Novosti'', najavljuje finansijsku stabilizaciju kluba, ili bar pokušaj da se to realizuje.

''Reč je o blokadi teškoj 100 miliona dinara. Razgovarajući sa poveriocima očekujemo da će imati razumevanja. Nadamo se da ćemo do Nove godine završiti jedan deo, jer je najvažnije da igrači i zaposleni u Radnoj zajednici budu zadovoljni. Pripremili smo dobar plan za izvlačenje kluba iz dubioze, a pitanje realizacije je uvek neizvesno'', priznaje Mijić.

Kada je igrački kadar u pitanju, Mijić je kao najveći problem naveo ''izlazne klauzule'' koje ima većina aktuelnih fudbalera Vojvodine.

''Ašćerić je tako otišao, za raskid se dogovorio još pre dva meseca'', otkrio je Mijić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Sremac
Monday, 26.12.2016
19:16

Šta reći posle svega. Od ushićenja do razočaranja. Od ovacija do plakanja. I nije to slučaj samo kada je u pitanju Vojvodina nego uopšte za srpski fudbal. Pa može li da se donese zakon o sportu i o privatizaciji klubova da njima ne upravljaju razni mešetari i smešne skupštine navijača (čitaj huligana). Ako ostane ovako nema spasa za Srpski fudbal.

avatar
Monday, 26.12.2016
22:56

Ne razumem o kakvim ushićenjima i razočaranjima pričate. Ali da ste površno ispratili i proučili celu situaciju oko FK Vojvodina može se lako zaključiti

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 26.12.2016
16:06

Dug Vojvodine je od 5 do 8 miliona, barem tako kazu, utvrditi tacan iznos i prodati Melega, Malbasica i jos jednog i eto izmiren dug, samo bez provizija sebi u dzep, nece biti Evrope sledece godine ali cete tokom proleca stvoriti neke nove klince sa kojima mozete dogodine da jurite Evropu sa pozitivnom finansijskom situacijom...

avatar
VicenteCalderon
Monday, 26.12.2016
14:19

za finansijsku stabilizaciju klubova u srbiji je potrebno strpljenje pre svega, ulagati u skole fudbala i stvaranje igraca koji ce se dokazati i pokazati kroz prvi tim i na kraju doneti i prihode tom klubu kroz obestecenje. u tom slucaju nije realno ocekivati da ce nasi klubovi imati neke rezultate u evropu (iako ih ni ovako nemamo), ali se isti mogu planirati ukoliko klubovi budu finansijki zdravi!