Vojvodina - Konačno uz rame 'večitima'!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.09.2014.
11:08
Izvor: Sportske.net

Početak nove sezone u Jelen Superligi doneo nam je očekivanu dominaciju Partizana i Crvene zvezde ali i novinu u vidu rezultata koje pruža Vojvodina. Novosađani su posle mnogo godina, čini se, konačno shvatili kako se igraju "male utakmice".

Beta/DraganGojić/Av
Beta/DraganGojić/Av

Povezane vesti

Domaći fudbalski šampionat uveliko se zahuktao pošto su u ponedeljak odigrane utakmice 7. kola. Polovina utakmica u jesenjem delu sezone već je odigrana a situacija na tabeli je (ne)očekivana.

Partizan i Crvena zvezda za sada su bez premca u domaćem šampionatu, premda Partizan jedini još uvek ima stoprocentan učinak na šest odigranih utakmica (duel sa OFK Beogradom odložen do daljnjeg).

Mnoge su fascinirani činjenicom da šampion Srbije na sedam utakmica još uvek nije primio gol ali rezultati "večitih" nisu ono što zaokuplja posebnu pažnju u datom trenutku jer su, manje-više, očekivani.

Posle mnogo godina Vojvodina je klub koji predstavlja pravo osveženje jer posle sedam odigranih utakmica stoji uz rame "večitima" ali bodovni saldo nije jedini razlog da u Novom Sadu veruju u to da mogu da se nadmeću sa "blizancima".

Ono što je u novoj sezoni karakteristično za tim koji vodi Zoran Marić, a nije bilo u prethodnim sezonama, jeste činjenica da su Novosađani naučili kako se igraju "male utakmice".

Više godina unazad Vojvodina je lakše izlazila na kraj sa Crvenom zvezdom i Partizanom no sa timovima koji se bore za opstanak ili su kvalitativno ispod njih. Ovoga puta tim sa "Karađorđa" ima poraz od Crvene zvezde na domaćem terenu ali je zato na preostalih šest utakmica ostvario stoprocentan učinak.


Vojvodina je trenutno trećeplasirana na tabeli sa 18 osvojenih bodova iz sedam utakmica a ukoliko u narednom kolu na domaćem terenu savlada Novi Pazar biće ispisana nova stranica bogate klupske istorije.

Sedmom pobedom na prvih osam utakmica u sezoni Novosađani bi oborili raniji rekord ali bi ujedno nastavili trku sa Partizanom i Crvenom zvezdom za zvanje jesenjeg prvaka.

Ako ništa drugo, trenutni rezultati crveno-belih iz "srpske Atine" daju nam za pravo da verujemo da će se u "beogradska posla" umešati još jedan ozbiljan klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke