Vojvodina - Evo zašto je smenjen Ivanović, jasna poruka novom treneru, a na leto totalna rekonstrukcija za Ligu Evrope!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.04.2017.
14:26
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Iako Vojvodina u poslednjih nekoliko mečeva beleži slabije rezultate, jučerašnja smena trenera Dragana Ivanovića ipak je bila veliko iznenađenje za ovdašnju fudbalsku javnost.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Kako smo objavili sinoć, Vojvodina je ekspresno imenovala i novog šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića, koji se danas pojavio pred novinarima, u društvu predsednika kluba Dušana Mijića i predsednika Nadzornog odbora Vojvodine Dragoslava Vukovića.

Mijić je tom prilikom detaljno obrazložio zbog čega je doneta odluka o promeni trenera.

''Kao što znate, u trenutku kada smo došli u klub, rekli smo da nijednog momenta ne želimo da dozvolimo da plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope dođe u pitanje. U ovoj polusezoni, to je krenulo u dobrom pravcu, jer smo stvorili veliku bodovnu razliku u odnosu na četvrtoplasiranog, a u jednom trenutku se čak uključili i u borbu za titulu.

Međutim, posle utakmice protiv Crvene zvezde, doživeli smo još dva neprijatna poraza i tu smo praktično izgubili sve šanse za prvo mesto, za koje smo rekli da ćemo ga napasti ukoliko nam se ukaže prilika.

Ekipa je počela strmoglavo da pada, a za dva kola nas očekuje početak plej ofa i nove teške utakmice. Igrače ne možemo menjati, ali jasno je bilo da nešto nije funkcionisalo'',
izjavio je Mijić.

On je naglasio i da finansijski problemi nisu bili razlog najnovjih poraza od Mladosti i Voždovca.

''Podsećam da su fudbalerima sve plate isplaćene, tako da tu ne vidim neki mogući razlog, pogotovo ukoliko se ima u vidu da su im se, prilikom našeg dolaska u klub, dugovale tri plate. Odluka koju smo doneli nije bila laka, jer sa Draganom Ivanovićem smo planirali saradnju na duže staze, ali neki konci su se pomrsili i zato smo doveli novog trenera, koji je radio u inostranstvu, koga poznajem lično i koji ima veliku energiju. Procenili smo da je upravo ta energija najpotrebnija ekipi u ovom momentu'', izjavio je Mijić.

Predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković je već na startu uputio jasnu poruku novom šefu stručnog štaba.

''Vojvodina je veliki klub, a svoju decu ona ili stvara ili “jede”. Fudbalska javnost Novog Sada ne trpi sredinu i prosečnost, pa sam i novom treneru Aci Veselinoviću rekao da će iz Vojvodine ili otići kao veliki trener, ili će nestati sa trenerske scene. Vojvodina zahteva samo pobede, a Ivanović je bio došao do tačke kada više nije mogao da ispuni ono što smo zahtevali od njega.

To ne znači da je on loš trener, naprotiv, ali došli smo u situaciju da gubimo jednu utakmicu za drugom i neko je morao da plati ceh. Najmanje zlo je bilo da to bude Dragan Ivanović, a da li je on zaista kriv ili ne, vreme će pokazati'',
izjavio je Vuković.

On je potom otkrio i da Vojvodinu na leto očekuju velike kadrovske promene, kada je sastav tima u pitanju.

''Sa Acom Veselinovićem želimo da napravimo iskorak kakav Vojvodina nije uspevala da napravi. Sada javno kažem da ćemo na leto napraviti potpunu rekonstrukciju igračkog kadra i dovesti igrače koji su kadri da izbore plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Optimisti smo i smatramo da imamo dovoljno želje i znanja za to'', poručio je Vuković.

A novi trener Aleksandar Veselinović je poručio da je svestan odgovornosti koju je preuzeo i obećao ''ozbiljnost, posvećenost i profesionalizam''.

''Zahvaljujem se rukovodstvu Vojvodine na ukazanom poverenju. U ovom trenutku, svaki normalan i ozbiljan čovek imao bi pomešana dva osećanja: jedno je zadovoljstvo, a drugo odgovornost, a oba ta osećanja su u vezi sa tradicijom, istorijom, renomeom i ugledom Vojvodine u srpskom fudbalu, pri čemu iz svog iskustva znam i koliko se vrednuje, odnosno kakav autoritet ima i u Evropi'',
istakao je Veselinović, koji će svoj debi na klupi ''Lala'' imati sutra u četvrtfinalnoj Kup utakmici protiv čačanskog Borca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke