Vojvodina demantovala direktora Superlige - Evo šta piše u ZVANIČNOM zahtevu za odlaganje meča sa Zvezdom

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2017.
18:35
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Iakjo je ranije danas prvi čovek Superlige Vlada Bulatović izjavio da nikakav zahtev iz Vojvodine nije dobio, Novosađani su na klupskom sajtu objavili da je zahtev zvanično poslat.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Kako se razvija polemika na više strana posle mečeva 32. kola Superlige, primećuje se i sve više kontradiktornosti, pa je tako danas Vlada Bulatović izjavio da zahteva iz Vojvodine za odlaganjem meča sa Zvezdom nije ni bilo, da bi klub sa ''Karađorđa'' objavio tekst zahteva, koji u nastavku prenosimo u celini.

''Poštovani,

Obraćamo Vam se sa zahtevom da odložite utakmicu 33. kola Super lige Srbije, koja je zakazana za nedelju, 30. april 2017. godine, sa početkom u 18 časova, između FK Crvena zvezda i FK Vojvodina.

FK Vojvodina je u okviru 32. kola odigrala utakmicu u Beogradu sa FK Partizan. Zbog nacionalističkih uvreda, bili smo prinuđeni da 20 minuta pre kraja utakmice napustimo svečanu ložu i stadion FK Partizan.

Čelni ljudi FK Partizan nisu ništa učinili kako bi uvrede na račun FK Vojvodina, građana Novog Sada i navijača našeg kluba bile prekinute. Nisu reagovali, već su likovali što ceo stadion peva uvredljive pesme. Samim tim, dali su podršku svojim navijačima. Niko nije našao za shodno da se bar izvini predstavnicima FK Vojvodina, koji su se zbog toga neprijatno osećali.

Istovremeno, želimo da iskažemo veliku zahvalnost jedino kapitenu FK Partizan Saši Iliću, koji je pokazao da je veliki sportista i čovek, jer je valjda jedini na stadionu shvatio pod kakvim se uvredama i pretnjama nalaze igrači, stručni štab, navijači Vojvodine i građani Novog Sada.

Nismo želeli da povlačimo naše igrače sa terena, jer bi to bila još veća sramota za naš fudbal. Zato smo doneli odluku da se mi povučemo sa stadiona i tako upozorimo organe FSS da ukoliko se ovako nešto ponovi, bićemo prinuđeni da povučemo ekipu sa terena.



Naši igrači su naši heroji, jer ono što su oni izdržali na stadionu FK Partizan je za svaku pohvalu.

Nije nam potreban ovakav fudbal, gde će se bilo koji klub osećati ugroženo i trpeti svakakve uvrede. Rukovodstvo FK Partizan niti jednim gestom nije pokazalo da mu je žao što je goste dočekao na ovakav način i umesto da pokažu malo kulture i sportskog ponašanja, oni se bave izmišljanjem.

Ako nisu našli za shodno da nas pogledaju u oči i kažu ‘Izvinite’, onda nije trebalo ni da izmišljaju da će FK Vojvodina da prepusti bodove FK Crvena zvezda u 33. kolu.

Od subote, niko iz FK Partizan nije nazvao članove FK Vojvodina da uputi izvinjenje, ali zato jeste u sredstvima javnog informisanja izneo mnogo neistine. To znači da podržavaju svoje navijače i da su zajedno sa njima učestvovali u svemu ružnom što se desilo na utakmici.

Zbog regularnosti takmičenja i situacije u kojoj se nalazi naš fudbal, FK Vojvodina traži da se odloži utakmica 33. kola.

Fudbalski klub Vojvodina će u svom najjačem sastavu igrati sve utakmice do kraja sezone, ali plašimo se da će eventualni poraz od FK Crvena zvezda biti signal ljudima iz FK Partizan da smo pustili utakmicu. Utakmica se može odigrati onda kada se stvore normalni uslovi za odigravanje meča, a ne pod ovakvim uslovima pritiska.

Nadamo se da ćete imati razumevanja i usvojiti naš zahtev.

Sportski Vas pozdravljamo i zahvaljujemo na saradnji.

U Novom Sadu, 24. 4. 2017. godine
Predsednik FK Vojvodina
Dušan Mijić''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Tuesday, 25.04.2017
09:11

Na osnovu cega da se odlozi, zato sto je bilo vredjanja. Jel ste rekli da su se izvinuli Vucelic i Vazura, od koga jos ocekujete.

avatar
Tuesday, 25.04.2017
08:52
avatar
Monday, 24.04.2017
23:22

Šta sam ja napisao danas u vezi postojanja/nepostojanja Vojvodininog zahteva za odlaganje utakmice? Ne mogu Terzić i zvezda da prikriju sve što im Vuković i Vojvodina uradiše u poslednjih par dana. Džaba Bulatović kaže da nije bilo zahteva kad evo ga. Što se tiče samog zahteva i saopštenja FK Vojvodina: prvo morate da znate pravila da su sudija i delegat odgovorni i da ne može uprava ni na koji način u toku utakmice da se oglasi i spreči bilo šta ukoliko sudija i delegat to ne zahtevaju pa ni Ilić nije smeo dok mu sudija nije to naložio; drugo vaša sledeća utakmica nema veze sa događanjima na prethodnoj i nema niti jednog razloga da se odloži ali dobro čitamo vaše namere za odlaganje utakmice; treće vi ste rekli da ćete pustiti zvezdu, a ne Partizan; četvrto mnogo lažete jer postoji snimak na kome se čuje šta govori vaš Vuković i to ponavlja dva puta; peto oni vas da zovu, vas koji pretite nameštanje pa ja da sam predsednik Partizana prekinuo bih svaki kontakt sa takvim klubovima kao što je vaš. Videli smo kakve utakmice igrate protiv Partizana, niste toliko mnogo motivisani ni protiv jednog kluba u zemlji, a protiv zvezde u drugim poluvremenima jedva hodate po terenu. Da li ste nekad digli glas protiv sudija u utakmicama protiv zvezde? Da li su nekad vaši igrači ušli u čarke sa igračima zvezde na poslednih nekoliko vaših međusobnih utakmica? Iz duela Partizana i Vojvodine i Partizana i zvezde se zaključuje da je Vojvodina jača od zvezde. To ste pokazivali u prvim poluvremenima vaših utakmica. Gledamo vas za vikend.

avatar
lol
Monday, 24.04.2017
19:03

Dosta vise saopstenja.Idite u Bg,pobedite ili izgubite nama je svejedno,samo sto ce sve osim nase pobede ili neresenog rezultata smatrati namestenom utakmicom,a ko im je i kriv kada ranije nisu brinuli nego se setili 2,3 kola pre kraja da dizu dramu.Pesma im je na cast (znam da je zbog navijaca),ali mene kao rodjenom Novosadjaninu itekako smeta pesma,ali sta sad.Idemo Voso na kup pa sta bude.

avatar
Monday, 24.04.2017
19:15

Kako to mislis, tek sad dizu dramu? Na sta mislis da bi licilo stanje u Srbiji da se i Partizan oglasava posle svakog kola, doslo bi do gradjanskog rata, a to cak ni ja ne zelim da se desi ovoj zemlji, ipak je rec samo u fudbalu!!! Zasto se uprava Vojvodine nije mnogo ranije setila da podigne frku zbog te odvratne pesme? Indikativno je jako to sto je njihova reakcija nastupila tek/bas sada.

avatar
Žeza
Tuesday, 25.04.2017
00:05

Dečko ti nepamtiš i prošla utakmica je bila prekinuta iz istog razloga i ondašnj uprava VOJVODINE je negodovala zbog pesme. Ali vi u bg pamtite samo kad vas neko zavrne i prevari.

avatar
Monday, 24.04.2017
23:26

A kako to misli da mu je svejedno šta će Vojvodina da napravi u Beogradu protiv zvezde, a ide na kup preko Partizana. Ne da su providni nego...

avatar
Monday, 24.04.2017
23:25

Pogledaj svoj komentar. Ti nisi nikakv navijač Vojvodine već si navijač zvezde. Protiv zvezde ti je svejedno šta će Vojvodina da uradi i još ti smeta što će se sve osim pobede zvezde smatrati nameštenom utakmicom, a idete na kup (preko Partizana). I mnogi navijači Partizana iz Vojvodine su uvređeni tom pesmom, ne samo navijači Vojvodine ali ponavljam to izgleda ovi koji pevaju to ne shvataju. Ja se ograđujem od te pesme, stidim se je i izvinjavam svim Vojvođanima ali ovo što je FK Vojvodina danas je sramota i za nju samu i za srpski fudbal.

avatar
Al(a)din
Monday, 24.04.2017
18:51

Uvek sam znao da su Partizan i njegovi navijaci prljavi, ali ovako prljavi da su, nisam znao

avatar
Monday, 24.04.2017
19:12

E, jebes mu misa...

avatar
paok
Tuesday, 25.04.2017
09:04

A vi ste posteni....

avatar
Monday, 24.04.2017
18:42

Sad stvarno postajete jadni i pateticni, sta vise hocete?! Kako vam se niko nije izvinio, puzalo ana frank vukovic je rekao da ga je vazura nazvao i da mu je uputio izvinjenje?! Vi ne pricate medjusobno ili sta?! Povedite malo racuna o tome sta izgovarate za medije jer od vas sad dolaze disonantni tonovi, a zna se iz kakvog ste miljea i vi kao sadasnje rukovodstvo Vose, i celnici preostala dva kluba isto tako, i oni su takodje krimosi. Ako se ova utakmica odlozi, otvorice se opasan presedan, toliko o tome, najbolje da se prekine ova lakrdija od prvenstva jer sluti da ce biti velikih problema...

avatar
Žeza
Tuesday, 25.04.2017
00:07

Nije bila lakrdija kad ste vi osvajali prvenstva pomoću čarobnog štapića?

avatar
Tuesday, 25.04.2017
17:12

Pamtim da je bila prekidana mozda i vise od jednog puta i pre ovoga, a ne pamtim da uprava toliko zalila u javnosti na tu pesmu no dobro. Ovaj drugi komentar zahteva siru diskusiju, a ja nemam vremena za to.