Vojvodina - Crvena zvezda 0-1 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 23.08.2014.
20:32
Izvor: Sportske.net

NA novosadskom ''Karađorđu'' odigran je derbi trećeg kola JSL, a Zvezda ga je dobila golom Đorđa Rakića.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Svojevrsna uvertira za večerašnji meč bio je jak pljusak u Novom Sadu, a tek što je meč počeo, usledili su problemi za trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića, pošto se na povredu požalio Rakić.

Mladi Luka Jović je odmah poslat na zagrevanje, ali Rakić je ipak ostao na terenu. A prva opasnost pred golom Vojvodine viđena je u 10. minutu, kada je Lazović protutnjao desnom stranom terena, ali nije uspeo da tu akciju i na najbolji način završi.

Kako je meč odmicao Zvezda je postajala sve opasnija, a kao plod bolje igre gostiju stigao je i vodeći gol u 16. minutu. A strelac je upravo bio pomenuti Rakić, koji je poslao pravi projektil sa dvadesetak metara, Vanja Milinković-Savić je nemoćan - 0:1!

Vojvodina je do izjednačenja mogla u 25. minutu, kada Mijat Gaćinović nije uspeo da na pravi način završi akciju sa Veselinovićem. Sedam minuta kasnije opasno je pripretio i Enver Alivodić iskosa sa desne strane, ali je šutirao pravo u golmana Zvezde Predraga Rajkovića.

A strelac jedinog gola Đorđe Rakić ipak ne može da nastavi meč, u 35. minutu ga je zbog povrede zamenio Luka Jović.

Zvezda je bolji rival, agilnija je, konkretnija, a u 42. minutu se u prilici našao i kapiten Nenad Milijaš, posle centaršuta Mijailovića sa leve strane. Ipak, mladi golman Vojvodine je sigurno intervenisao.

Prvu priliku na startu drugfog poluvremena imala je Vojvodina preko Alivodića, ali je uspeo da iznudi samo korner.

A onda, 50. minut igre, sjajna prilika za kapitena Zvezde Nenada Milijaša. Iznudio je slobodan udarac na nekih 18 metara od gola, idealna pozicija za njega. Odlično je i šutirao, snažno, ali je lopta prohujala iznad prečke gola Vojvodine.

Zanimljiv, sardžajan meč, za sada opravdava epitet derbija kola. Samo minut posle ovog Milijaševog ''slobodnjaka'' na drugoj strani najbolja prilika za Vojvodinu. Poletanović je uputio odličan centaršut u ''srce'' kaznenog prostora, gde je glavom pokušao rezervista Stojanović, ali je lopta otišla pored gola.

Ređaju se prilike pred oba gola! Luka Jović je u 55. minutu imao sjajnu šansu da duplira vođstvo Zvezde posle centaršuta Milijaša, šutirao je sa desetak metara, ali je Milinković-Savić bio na pravom mestu.

Usledilo je nekoliko minuta prividne inicijative Vojvodine, da bi u 62. minutu ponovo Zvezda stvorila odličnu priliku, ali ovog puta Lazović nije uspeo da savlada talentovanog golmana ''Lala''.

Vojvodina pokušava da dođe do nove prilike za izjednačenje, ali je i dalje utisak da je Zvezda opasnija i bliža drugom golu, nego domaćin poravnanju rezultata.

Ipak, trener Crvene zvezde izgleda da prvenstveno želi da sačuva trenutni rezultat, pa je u 74. minutu umesto Vukana Savićevića poslao na teren defanzivnijeg Gorana Gogića.

Ulazimo već u poslednjih desetak minuta, Vojvodina ima inicijativu, ali i dalje nema prave opasnosti po gol Rajkovića.

Vojvodina: Milinković-Savić, Nastić, Babić, Pekarić, Makarić (Stojanović od 46.), Ivanović, Alivodić, Poletanović (Luković od 87), Puškarić, Veselinović, Gaćinović (Novaković od 88.).

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Pavićević, Lazić, Petković, Savićević (Gogić od 75), Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić (Jović od 35.), Pečnik (Gavrić od 60.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke