Više nema izgovora, vreme je za pobedu Srbije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.11.2014.
17:52
Izvor: Sportske.net

Ako naš nacionalni tim ne želi da propusti još jedno veliko takmičenje, Danska se u petak u Humskoj mora pobediti! A opravdanje za eventualni neuspeh neće biti ni odsustvo podrške navijača, a možda i izostanak povređenog Kolarova.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Mnogi su još pre početka kvalifikacija ''videli'' naše ''Orlove'' u Francuskoj 2016. godine, neopravdano potcenjujući ostale rivale u našoj kvalifikacionoj grupi i zanemarujući evidentne slabosti koje ima aktuelna reprezentacija Srbije.

Slabosti su se već pokazale u prethodne dve (i po) utakmice, protiv Francuske, Jermenije i Albanije, pa se sada postavlja pitanje da li je u međuvremenu novi selektor Dik Advokat uspeo da ih otkloni i da li će konačno početi da radi ono zbog čega je i doveden iz Holandije - da sa ''Orlovima'' pobeđuje i izbori plasman na Evropsko prvenstvo, a ne da se, kako reče, uzda u svoj ''osećaj'' da će Srbija igrati 2016. u Francuskoj.

U situaciji kada dve selekcije iz grupe idu direktno na EURO 2016, a treća u baraž, bio bi ogroman neuspeh da tim koji u svojim redovima ima Ivanovića, Matića, Mitrovića, Tadića i ostale ne bude među učesnicima tog takmičenja.

Ali, pod vođstvom Dika Advokata, Srbija do sada ima dva remija, protiv Francuske (1-1) i Jermenije (1-1), dok je meč sa Albanijom iz poznatih razloga prekinut pri rezultatu 0-0 u 43. minutu meča.

Dakle, još uvek čekamo tu prvu pobedu ''Advokatove'' Srbije, ali ono što dodatno brine, jeste činjenica da naš tim ne samo da nije pobedio od početka kvalifikacija, nego još nijednom nije uspeo ni da povede!

A prava iskušenja tek počinju...

Prvo je na redu već u petak, kada nam u goste dolaze Danci, svakako jedan od glavnih rivala u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Jasno je da našem timu neće biti nimalo lako, ali ako ni njih ne možemo da dobijemo, i to na našem terenu, onda se postavlja pitanje da li ''Orlovi'' uopšte imaju čemu da se nadaju u nastavku kvalifikacija. Da ne pominjemo da nam tek slede dueli sa Kristijanom Ronaldom i drugovima.

Da li će se ponoviti priča iz prethodnog kvalifikacionog ciklusa, kada je Srbija već posle poraza od Makedonije bila praktično otpisana iz trke za Mondijal u Brazilu?

Nadajmo se, ipak, da ovog puta neće biti tako, valjda smo nešto i naučili na sopstvenim greškama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čika Marko
Thursday, 13.11.2014
09:12

Da ne budem pesimista u vezi utakmice, ali izgovora ce uvek biti!!!

avatar
Footbal Fanatic
Wednesday, 12.11.2014
23:43

Danska uopste nije slaba ekipa,sto svedoci i stanje na tabeli..iskreno plasim se mnogo meca.Nisam nesto pun optimizma al valjda je to samo briga a ne pravo misljenje.

avatar
Guest
Wednesday, 12.11.2014
21:40

Da uhvatimo zadnji voz...

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 12.11.2014
20:59

zvezda srbija nikad jugoslavija

avatar
SENEGAL
Wednesday, 12.11.2014
19:53

pa vec smo dobili albaniju... au cekaj

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.11.2014
19:46

zaista ako ovo ne dobijemo sa ovakvim igracima ne zasluzujemo da idemo na ep

avatar
milosm
Wednesday, 12.11.2014
20:16

pa kad nisu dobili Jermeniju ne treba se cuditi losem rezultatu protiv Danske koja je svakako ozbiljniji protivnik.

avatar
Wednesday, 12.11.2014
19:23

Ako ne pobedimo Dance, ako ne odemo na EP jedini krivac ce biti Dik Advokat i niko drugi.

avatar
Homer J.Simpson
Wednesday, 12.11.2014
22:59

Plus jos jedna stvar...Kukaju i zale se kako im smeta pritisak sa tribina,koji je negativan,kad igraju kuci..Eto,sad nece ni biti tog negativnog pritiska......
A ja cu da se sudrzim od komentarisanja ovde na sajtu,jer Kolarov voli povremeno da udje i procita,pa da me ne napada posle:)

Pobedicemo,moramo:)

avatar
Моца Јовић
Wednesday, 12.11.2014
19:16

Vec dugo ne bi trebalo da ima izgovora pa ih uvek nadju.