"Vikinzi" pokvarili Dodićev debi

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.03.2015.
20:09
Izvor: Sportske.net

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić debitovao je na klupi "Orlića" porazom od Švedske u prijateljskoj utakmici igranoj u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u Novom Sadu od vršnjaka iz Švedske rezultatom 0:1 (0:1) u prijateljskoj utakmici igranoj u sklopu priprema za predstojeći kontinentalni šampionat.

Bila je to prilika da na klupi "Orlića" debituje novi selektor Mladen Dodić koji je mladu reprezentaciju preuzeo nakon što je Radovan Ćurčić imenovan za šefa stručnog štaba "A" selekcije.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu reprezentativci Srbije propustili su nakon prekida u 23. minutu. Aleksandar Pešić dva puta je sa pet metara tukao u okvir gola ali je sjajni golman "Vikinga" oba puta sjajno intervenisao.

Jedini gol na utakmici postignut je u 35. minutu nakon kardinalne greške Aleksandra Pantića koji je u nameri da vrati loptu golmanu Dmitroviću omogućio Mikaelu Ishaku da izađe sam pred golmana Čarltona i poklon pretvori u pogodak.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika a ni promene rezultata a u nastavku su se "Orlići" propisno ispromašivali.

U završnici utakmice pokušao je Luka Milunović ali je lopta završila van okvira gola, a onda je golman Švedske u 87. minutu fantastičnom reakcijom sprečio Gorana Čaušića da donese izjednačenje Srbiji.

Šveđani su svoju najbolju priliku u nastavku utakmice imali nakon kontranapada u 75. minutu kada je stativa bila saveznik Marka Dmitrovića.

Narednu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za EP Srbija igra protiv Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke