Vidić: "Srpski fudbal? Ne vidim kako može napred..."

Autor: Beta Beta
sreda 10.05.2017.
16:22
Izvor: Beta

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić ocenio je danas da srpski fudbal nije u dobroj situaciji, kao i da trenutno ne vidi kako će se izvući iz te situacije.

manutd.com
manutd.com

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić ocenio je danas da srpski fudbal nije u dobroj situaciji, kao i da trenutno ne vidi kako će se izvući iz te situacije.

"Srpski fudbal je u teškoj situaciji. Stanje nije dobro i mora da se nađe način da ide napred, ali ja trenutno ne vidim kako to može da se dogodi. U današnje vreme igrači sa 16 godina idu u inostranstvo, a u moje vreme je to bilo sa 24", rekao je Vidić novinarima u Beogradu.

Vidić je danas bio poseban gost Eurobanke i Mančester Juanjteda koji su u Beogradu potpisali novi četvorogodišnji ugovor.

On se na konferenciji u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" osvrnuo i na rezultate reprezentacije Srbije.

"Naravno pratim reprezentaciju. Bio sam na debiju Slavoljuba Muslina. Sada smo u situaciji da ne bi trebalo da brinemo za odlazak na Svetsko prvenstvo. Kao i kada sam ja igrao, ukoliko smo mi oni pravi, nama nijedan protivnik ne predstavlja problem. Kada se nađemo u Rusiji, nadam se da će Muslin uspeti da zadrži atmosferu i da će igrači dati svoj maksimum i da ćemo napokon ostvariti bolji rezultat, ono što mojoj generaciji nije uspelo, a mislim da je mogla više", rekao je Vidić.

Nekadašnji kapiten Zvezde trenutno živi u Italiji, a kako je rekao trenutno nema prilike da prati igre crveno-belih, ali je upoznat sa situacijom u klubu.

"Nemam prilike da pratim, ali imam dosta prijatelja u srpskom fudbalu i u Zvezdi. Imam informacije kakvo je stanje u klubu. Poređenja u igri moje i sadašnje generacije ne volim da dajem. Zvezda sada nije u situaciji da igra Ligu šampiona, kako finansijski, tako igrački. Rekao sam već da igrači odlaze ranije", rekao je Vidić.

On je rekao da su mu se dva najveća sna ostvarila, a to je da zaigra za Crvenu zvezdu i postigne gol u derbiju, kao i da osvoji Ligu šampuiona.

"Iskreno kada sam došao u Mančester  bio sam začuđen koliko oni poznaju Zvezdu i njene igrače iz perioda kada sam ja odrastao. To su mi sve bili idoli koji su mi spominjali u Mančesteru... Ja sam moje snove ostvario, a to je da zaigram za Zvezdu na 'Marakani' i postignem gol u derbiju. Kao u filmovima što mnogi sanjaju da izađu na taj teren, da postignu gol... Meni se to dogodilo na prvoj utakmici. Naravno tu je i osvajanje Lige šampiona sa Mančesterom u Moskvi 2008. godine. Definitivno sam emotivno vezan za Zvezdu i Junajted", rekao je Vidić.

On je više puta od završeta igračke karijere napomenuo da bi želeo da postane trener, a novinare je zanimalo da li bi bio trener Zvezde.

"Završio sam 'A' i 'B' licencu u Srbiji, a na usavršavanje ću u Englesku, mislim da će mi to pomoći. Zvezda je klub u kom sam proveo možda i najlepše trenutke života, klub za koji navijam, u kom sam osvojio prvi trofej i kao kao za reprezentaciju vežu me lepe uspomene. Ne znam, budućnost je nepredvidljiva i nikada ne znaš kuda ćete put voditi. Jedno je realnost, a drugo su snovi. Meni je i san da jednog dana budem selektor reprezentacije", kazao je Vidić.

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda kazao je da mu je "izuzetno drago" što je fudbaler Čelsija Nemanja Matić izrastao u "odličnog igrača" i što je jedan od najboljih veznih fudbalera na svetu.

On je dodao da Mančester Junajted po odlasku ser Aleksa Fergusona bio u teškoj situaciji, ali da veruje da će Žoze Murinjo vratiti klub u sam vrh.

"Dva, tri trenera imali su težak posao posle Fergusona, ali sada mislim da u situaciji u kojoj se klub nalazi realno može da se očekuje da se klub plasira u Ligu šampiona kroz trofej u Ligi Evrope. Morinjo je veliki trener, siguran da može da vrati Mančesteru staru slavu. Verujem da će napraviti tim i ispuniti očekivanja - da će se boriti za najveće trofeje", rekao je Vidić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Che NS
Wednesday, 10.05.2017
20:43

Svi znamo nacin za ozivljavanje naseg fudbala. Prvo i osnovno,izbaciti kriminalce iz saveza i klubova!!! Dok ne ozdravi struktura,nema nade!!!

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Wednesday, 10.05.2017
20:02
avatar
Friday, 12.05.2017
09:37

Zasto vi niste prosli barem Dinamo Kijev ili Glazgov Rendzers? Mi jesmo Njukasl i Anderleht, a trebali smo i Fenerbahce. I da kazemo da nam se protiv Belgijanaca vratilo za Fener, ali opet smo na dva, a ne zaboravi ni Artmediju koju bismo prosli svaki sledeci put, ono je bilo neverovatno...

avatar
Wednesday, 10.05.2017
18:50

Pa za početak treba više ulagati u klubove, sve ne samo zvezdu i Partizan. Onda možda da se smanji liga za 2 ekipe. Siguran sam da bi kvalitet lige bio bolji kad bi se ulagalo i u ostale klubove koji nisu iz Beograda. Nedostaju timovi iz Šapca, Užica, Vranja, Smedereva...siguran sam da tamo ima kvalitetnih klinaca samo nema pravi klub. Za reprezentaciju trebaju igrati najbolji igrači nije istina da nam ne trebaju igrači poput Sergeja MS i Miloša Veljkovića. I treba pozivati u reprezentaciju igrače iz naše lige makar u nekim nevažnim utakmicama, da im malo poraste cena

avatar
The Truth
Wednesday, 10.05.2017
18:19

Jednostavno tako sto cemo poslati Zvezdu i Partizan u 26.ligu

avatar
LoleRava
Wednesday, 10.05.2017
17:51

Vida Legenda!!!

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Wednesday, 10.05.2017
20:02

hvala hvala :P

avatar
Wednesday, 10.05.2017
17:38

Ne razumem zašto prozivaš bilo koju zvezdinu generaciju što nije kvalitetna da igra LŠ kad je ni tvoja generacija nije igrala? Kad ste bili pravi u reprezentaciji niko vam ništa nije mogao, a pobedili ste koje od najjačih reprzentacija? Nemačku i...? Odigrao si čini mi se 5 reprezentativnih ciklusa, a plasirali smo se s tobom na 2 takmičenja, na prvom smo doživeli brodolom, a na drugom su nas istina sudije pokrale da ispadnemo u grupi. Ni na jedno EP niste igrali tako da se ja ne bih dičio vašom generacijom jer je naš fudbal znao za mnogo, mnogo bolje dane.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 10.05.2017
20:00

Ne pokusavaj da umanjis Vidicev doprinos ne zamo u nasim vec u svetskim okvirima , jedan od najboljih na svojoj poziciji i kapiten Uniteda.... vi takve igrace ne mozete da izbacite nikad jer ste ste drugorazredni klub.

avatar
Friday, 12.05.2017
21:37

Mi smo izbacili još boljeg igrača još pre više od 50 godina, Vidić mu naravno nije ni prinesen, a zvao se Velibor Vasović. Samo jedno 30-ak godina kaskate za nama :D Komentar je u skladu sa svim uslovima korišćenja.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Wednesday, 10.05.2017
20:03

nase dobre ekipe su nailazile na Milan tadasnjeg osvajaca,PSV dosao do polufinala i Leverkusen dosao do finala izgubio od Reala,dok su neki artmediju dobijali,bolje cuti