Videoton seća na Partizanove bolne rane! Vreme je za ''naplatu dugova''!

Autor: Darko Mitrović
petak 04.08.2017.
13:53
Izvor: Sportske.net

Crno-beli će protiv ekipe svog doskorašnjeg trenera imati ogroman motiv, između ostalog i da ''osvete'' onu nezaboravnu generaciju Mancea, Varge, Zvonka Živkovića, Vlade Vermezovića...

Screenshot/YouTube/DanasConferences
Screenshot/YouTube/DanasConferences

Povezane vesti

Kada se pomene Videoton, one mlađe navijače Partizana to odmah asocira na Danka Lazovića, Marka Đćepovića, od ovog leta i trenera Marka Nikolića, ali oni nešto stariji pamte i veliku bolnu ranu koju je ovaj mađarski klub naneo crno-belima.

Bila je to ona čuvena sezona 1984-85, kada je Partizan u šesnaestini finala Kupa UEFA napravio čudo protiv Kvins Park Rendžersa i posle 2:6 na Ostrvu, slavio u Beogradu sa 4:0.

Nažalost po navijače crno-belih, sledeći rival Partizanu u tom takmičenju bio je upravo Videoton, koji je na svom terenu ''petardom'' ispratio Beograđane i sa 5:0 stigao na revanš u Beograd.

Nadali su se crno-beli novom čudu u Humskoj, ali više od časne pobede od 2:0, golovima Zvonka Živkovića i Zvonka Varge tada crno-beli nisu mogli.


U prilogu je podsećanje na taj dvomeč, ali da se vratimo u sadašnjost.

Pobeda protiv Bordoa u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i definitivnma je potvrda da je Marko Nikolić u ekspresnom roku počeo da pravi velike stvari u Videotonu.

Podsetimo, njegov tim je prvi meč izgubio u Francuskoj sa 2-1, a sinoć je posle 100-minutne borbe slavio sa 1:0.

Screenshot/YouTube
marko scepovic

Videoton je ovog leta, baš kao i Crvena zvezda, sezonu počeo veoma rano, krajem juna, od prvog kola kvalifikacija za LE.

Najpre su, opet kao Zvezda, eliminisali malteškog predstavnika. Ekipa Bolcana im je bila rival u prvoj rundi, dobili su prvi meč kod kuće sa 2-0, a u revanšu igrali nerešeno 3-3.

U drugom kolu su kao gosti deklasirali estonski Kalju sa 3-0, a u revanšu rutinski remizirali - 1:1.

U glavnim ulogama su bivši napadači Partizana, pomenuti Danko Lazović i Marko Šćepović (pogodio i u Bordou), koji su od i najbolji strelci ove ekipe. Kako prošle, tako i na početku ove sezone.

Za razliku od evropskih kvalifikacionih mečeva, u domaćem šampionatu im nije baš najbolje krenulo. Posle tri kola, imaju jednu pobedu i dva remija, ali Marko Nikolić je pre par dana izjavio da zbog toga u Mađarskoj ne oseća pritisak kakav bi imao sa takvim skorom u domaćem šampionatu na klupi Partizana.

Beta/BranislavBožić/Mo
Marko Nikolic

Upravo bi i u tome mogla da bude prednost Videotona, ta njihova mirnoća i rasterećenost, mada ulog je veliki, sigurno ni njima nije svejedno da li će ući u Ligu Evrope, ili ne.

Partizan je protiv Olimpijakosa pokazao kvalitet, potencijal za velike stvari,pa se nadamo da će se to i potvrditi protiv Nikolićeve ekipe.


--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pilko
Friday, 04.08.2017
16:29

Prolazi Partizan bez veće muke. Šta su mogli da promaše promašili su protiv Olimpiakosa. Da budu više dekoncentrisani i nervozni nego protiv grka ne mogu biti. Tako da samo mirno i prolaz.

avatar
Friday, 04.08.2017
14:07

Ako dva tima igraju u istom gradu, ne mogu biti domacini istog dana. Po pravilima Uefa, prednost kod zamene domacinstva ima tim koji je povlascen (bolje plasiran na bodovanju).nnJedini nacin da ne igramo prvu u gostima je ako sami to odaberemo. Naravno, na publiku mozemo da zaboravimo, a, realno nismo ni zasluzili da je imamo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 04.08.2017
15:02

Za Partizan bi dosta bolje bilo da igrmao prvu utakmicu u gostima, daleko nam je bolji napad nego odbrana i bolje da napravimo neku prednost već tamo, zar ne?

avatar
Friday, 04.08.2017
15:18

Da, slazem se. Samo da dopunim svoj komentar, mogu istog dana, ali ne u istom terminu, medjutim, u nasem slucaju, otpada i ta opcija:-D

avatar
Markec99
Friday, 04.08.2017
14:04

Hoce li biti navijanja u Beogradu? Mislim da li vazi kazna od uefe?

avatar
Friday, 04.08.2017
14:13
avatar
Friday, 04.08.2017
14:14

Tesko. Ono jos nije zvanicno, ali i to je kazna samo za Buducnost, a gde je tek ona za Olimpijakos...

avatar
Friday, 04.08.2017
14:04

To nije opravdanje, ali mozda jeste mala uteha. Posle su nas su izbacili i Mancester Junajted i pobedili Real Madrid u revansu finala u Madridu:-) Fljamurtari je posle nas (dva kola posle) ispao od Barselone, pobedio je kod kuce (treci veliki skalp u reziji ta dva kluba- kakvi veliki, ogroman:-D), a i samo godinu dana pre toga je ispao od iste te Barselone zbog pravila gol(ov)a u gostima pa vi vidite da li je to bio bas protivnik za salu:-) Inace, nas su prosli da ni sami ne znaju kako su prosli.

avatar
Markec99
Friday, 04.08.2017
14:02