Veselinović ''matirao'' svoju Vojvodinu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.02.2015.
22:55
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine doživeli su prvi poraz na pripremama u Turskoj. U današnjoj utakmici presudio im njihov doskorašnji napadač i najbolji strelac iz jesenjeg dela sezone - Lazar Veselinović.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Ekipa Zorana Marića danas je na pripremama u Turskoj poražena od korejskog Pohang Stilersa rezultatom 1-0.

Gol odluke postignut je već u devetom minutu, kada je Lazar Veselinović prihvatio  loptu na desnoj strani terena, opredelio se za solo akciju, izborio poziciju za udarac, a onda, šutirao levom nogom i pored neodlučne odbrane crveno-belih, matirao golmana Marka Kordića - 1:0.

Tokom prvih 45 minuta, Novosađani su bili ravnopravan rival, ali nisu uspeli da stvore neku ozbiljniju priliku za gol. Pohang je, s druge strane, imao šansu preko Brazilca Andrea u 12. minutu, ali je Kordić lepo odbranio njegov lukav pokušaj šuta pod prečku. Možda je Vojvodina mogla da nešto više uradi posle šuta Gaćinovića u 21. minutu i Ivanićevog pokušaja s 25 metara, koji je neko iz odbrane južnokorejske ekipe u poslednjem trenutku izblokirao i lopta se odbila u korner.

Zahvaljujući, umnogome, prilično neravnom terenu i snažnom vetru, ni jedna ekipa u drugom poluvremenu, nije stvorila neku opipljiviju priliku za gol. Uprkos tome, zabeležili smo pokušaje Luke Lukovića u 85. minutu i Danila Sekulića tri minuta kasnije  kada su, šutevima sa distance, probali da iznenade golmana rivala.

Posle meča, trener Vojvodine Zoran Marić nije bio nezadovoljan onim što je prikazao njegov tim.

''U fudbalu se često dešava, da do pobede dođe jedan od rivala, zahvaljujući individualnom kvalitetu i lucidnom potezu, pojedinca. Upravo takav slučaj se dogodilo i na ovoj utakmici, kada je Veselinović, posle solo prodora, pogodio našu mrežu. Bili smo ravnopravan takmac jednom od najboljih timova u Aziiji i mogu da budem zadovoljan onim što smo pokazali.

Kod mojih igrača oseća se zamor od svakodnevnih napornih treninga, što je i normalno i očekivano u ovoj fazi priprema. Danas sam želeo da vidim, kako će se snaći i obavezama odgovoriti, Asani, Makarić i Ćurko. Već od naredne utakmice, igraćemo svih 90 minuta sa jednom postavom, uz tri izmene, kao i u takmičarskim susretima'', izjavio je Marić, koji je zadovoljan i kako je odigrao Gruzijac Kokija.

Čovek odluke u ovom meču, Lazar Veselinović, nije propustio priliku da istakne koliko voli Vojvodinu.

''Bio mi je ovo prvi gol za novi klub, u koji sam stigao na pozajmicu upravo iz Novog Sada. Moje srce i dalje kuca za najbolji klub u Srbiji, jer upravo tako doživljavam Vojvodinu. Teren je, danas, bio veoma loš, a rezultat ni jednom od rivala nije bio od primarnog interesa. Voša je pokazala da ima ozbiljnu i jaku ekipu i ubeđen sam da će na proleće nastaviti da beleži dobre rezultate'', izjavio je Veselinović.

Vojvodina: Kordić, Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić, Tumbasević, Makarić, Asani, Ivanić, Gaćinović, Ćurko

Igrali su još: Milinković-Savić, Kokija, M. Novaković, Pankov, Radović, Sekulić, Desančić, Luković, Grgić, Stamenić i Karanov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke