Velšani veruju u sebe, ali reč "pobeda" je zabranjena

Autor: Pavle Knežević
subota 10.06.2017.
20:33
Izvor: Sportske.net

Velšani imaju samopouzdanja pred veliki meč sa Srbijom, ali ta jedna reč se igračima ne pominje

Epa/Maja Suslin
Epa/Maja Suslin

Povezane vesti

Predstavnici Velsa nisu uplašeni pred gostovanje u Beogradu. Selektor Kris Kolman i kapiten Ešli Vilijams rekli su da veruju u svoju ekipu pred meč odluke, iako poštuju Srbiju. Reč "pobeda" je, međutim, zabranjena.

"Žao mi je što nećemo imati kompletan sastav, ali imamo sjajan tim i na dobrom smo mestu. Ekipa je jaka i očekujemo dobar meč protiv najjačeg tima u grupi. Do sada smo ostvarili četiri remija i jednu pobedu, ali trebalo je realno da pobedimo Srbiju u prvom meču. U poslednjih pet minuta smo pogodili stativu, a oni gol. Ali, i to je fudbal. Odigrali smo pola kvalifikacija, ima još mnogo da se igra. Znam da nas oni ne gledaju kao što su nas nekada gledali, i ne treba.  Možda ne igramo fantastično uvek, nekad moramo i da 'kopamo', takav je fudbal. Radujem se sutrašnjoj utakmici", rekao je Kolman novinarima na stadionu Rajko Mitić.

Srbija i Vels igraju sutra možda i odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama. Srbija ima 11 bodova i prva je u grupi, dok Vels ima sedam bodova. Problem za goste je što neće imati kompletan sastav, ali to ne brine mnogo Kolmana.

"Igrali smo u Belgiji bez Gereta Bejla i Ešlija i ostvarili rezultat. Ali, neću da se žalim. Faliće nam Geret, on je jedan od najboljih igrača na svetu, ali ne pobeđujete sa jednim igračem, niti gubite zbog jednog igrača. Ovo je timski sport. Sutra nas čeka veliki izazov, radujemo mu se. Nadam se da će biti 50.000 ljudi, imamo igrače koji uživaju u takvim situacijama i takvoj atmosferi. Mislim da imamo dovoljno snage našim redovima da uspemo", rekao je Kolman.

Vels nikada nije pobedio Srbiju, ali ni SCG, ni SRJ ni SFRJ. Poslednji put kada je igrao ovde, izgubio je 6:1, ali to je za Kolmana ,baš kao i za tim Srbije, istorija na koju ne treba obraćati pažnju.

"Istorija je istorija, a ono što predstavljamo za svakog protivnika je težak rival. Igramo protiv tima koga poštujemo, koji nam je sličan po tome što igrači igraju za dres, za grb, za zemlju, sa emocijom", kazao je Kolman.

Posle oko pola sata razgovora sa novinarima, uglavnom velškim, predstavnici srpskih medija su primetili da Kolman nije istakao rezultatski cilj sutra.

"Mi nikada ne tražimo nikakav rezultat od naših igrača. Mi ne koristimo reč 'pobeda'. Kada se koncentrišete na rezultat, ne koncentrišete se na igru, a rezultat je proizvod dobre igre. Svi smo svesni posledica sva tri ishoda, ali ako mislite na njih, onda ne uživate u ovakvim izazovima, a kako možete da ne uživate? Dolazimo u Beograd, igraćemo pred punim stadionom, protiv jake ekipe. Mi volimo takve situacije", rekao je Kolman.

Kapiten Ešli Vilijams rekao je da ne misli da će sutrašnji meč rešiti bilo šta.

"Ne mislim da će bilo šta biti gotovo. Ovo jeste velika utakmica protiv teškog protivnika. Hoćemo da budemo dobri, ali ako ne uspemo, idemo dalje. Ima još bodova da se osvaja. Biće teško ako bude sedam bodova razlike, ali mi ne planiramo da bude tako. Idemo na pobedu, radili smo vredno u poslednjih devet dana i pripremali smo se. Živimo za ovakve utakmice. Ovo je još jedna prilika da pokažemo jedinstvo. Srbija ima mnogo dobrih igrača, poznajem one iz Premijer lige, ali mislim da je timska igra njegova glavna snaga. Imaju pojedinačno jake igrače, ali prava snaga im je tim. Ne izdvajamo pojedince, koncentrišemo se na svoje igrače", rekao je Vilijams.

On je kazao da se Bejl još nije obratio timu, ali da sutra pred utakmicu očekuje njegovu poruku.

Utakmica Srbija-Vels igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke