Veliki dan za srpski ženski fudbal!

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.03.2016.
18:03
Izvor: Sportske.net

Ako naši omladinci danas nisu uspeli da se preko Francuza domognu plasmana na Evropsko prvenstvo, taj podvig je ostvarila naša ženska kadetska selekcija.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srpske kadetkinje igraće na Evropskom prvenstvu u Belorusiji od 4. do 6. maja, pošto je danas u Staroj Pazovi, u trećem kolu elitnih kvalifikacija, savladala Island rezultatom 5:1 (3:0).

Naše reprezentativke su zauzele drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Engleske sa stopostotnim učinkom, a na Evropsko prvenstvo su se plasirale kao najbolja drugoplasirana selekcija u svih šest kvalifikacionih grupa.

U današnjem meču protiv Islanđanki, izvanrednu partiju prikazala je kapiten našeg tima Alegra Poljak, koja je bila trostruki strelac - u 3. 39. i 53. minutu meča.

Osim nje, golove za Srbiju postigle su i Kardović u 31. i Burkert u 62, a jedini gol za selekciju Islanda postigla je Albertsdotir u 65. minutu.

Posle meča, selektor Suzana Stanojević bila je presrećna zbog velikog uspeha našeg tima.

''Ovo je veliki dan za srpski ženski fudbal! Generacija je zaslužila plasman na prvenstvo Evrope, jer poseduje kvalitet, koji smo planski nadograđivali prethodne dve godine.

Hvala svim igračicama i stručnom štabu, jer su dokazali da samo timski rad može da donese rezultat. Poslednjih pet godina smo značajno podigli klupski i reprezentativni nivo fudbala, uz veliku podršku Fudbalskog saveza Srbije''
, poručila je Stanojevićeva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke