"Večiti" u Beogradu, u Kruševcu "El Klasiko"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.03.2017.
19:08
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

U danu kada beogradski "večiti" 153. put odmeravaju snage u prvenstvu, u Kruševcu će biti odigran 49. "El Klasiko" regiona istočne Srbije.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Sve oči srpske fudbalske javnosti u subotu će biti usmerene ka stadionu "Rajko Mitić" gde će fudbaleri Crvene zvezde i Partizana 153. put voditi bitku za bodove.

"Večiti" derbi igra se u okviru 24. kola Superlige, ali to neće biti jedina utakmica koja će poneti epitet derbija jer se u Kruševcu sastaju Napredak i Radnički iz Niša.

Ljubitelji fudbala iz Kruševca i Niša dobro znaju kakvu težinu ima duel Napretka i Radničkog, pa ne čudi što je na sajtu "Čarapana" sutrašnja utakmica najavljena kao 49. "El Klasiko".

"Zadovoljan sam što imam priliku da učestvujem u ovom derbiju. Imao sam prilika ranije i kao igrač i kao trener da učestvujem u 'večitom derbiju', kao trener u Belorusiji BATE i Danamo imaju rivalitet, tako da mi je izuzetno drago što ću učestvovati u još jednom derbiju" kazao je trener Napretka Vuk Rašović.

Kruševljani u sutrašnju utakmicu ulaze nakon remija sa Voždovcem i poraza od Čukaričkog na Banovom Brdu.

"Sigurno je da smo spremni. Spremali smo se cele nedelje, znam šta se od nas očekuje, znam šta navijači očekuju. Uveren sam da igrači to osećaju, to se oseća i u gradu na svakom koraku. Volim što postoji pritisak i iz tog pritiska mi trebamo da izađemo jači. On treba da nam pomogne da se još bolje spremimo za to što nas očekuje u subotu" dodao je Rašović.

Sutrašnju utakmicu na stadionu "Mladost" Napredak dočekuje kao petoplasirana ekipa na tabeli sa tri boda više u odnosu na rivala iz Niša.

"Radnički je ekipa koja ima lep kontinuitet u Superligi, trenera koji dugo radi sa njima i imaju korektne rezultate. Pojačali su se sa nekoliko kvalitetnih igrača, ambicije su im kao i naše i u subotu je prilika da teren pokaže ko više zaslužuje to što želimo i mi i oni" zaključio je trener Napretka.

"El Klasiko" istočne Srbije na programu je u subotu od 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 03.03.2017
20:13

Lepo je kad neko pokušava da u naš bedni fudbal ugura dašak spektakla, ali ovo sa 'el kasikom' je stvarno smešno.