'Večiti derbi' – Sreća ili nešto drugo?

Autor: Miloš Marković
utorak 14.10.2014.
12:22
Izvor: Sportske.net

Forma i pozicija na tabeli nemaju mnogo uticaja kada je u pitanju večiti derbi. Sreća, motivacija, inspiracija ili nešto četvrto?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Reprezentativne obaveze i dalje su u prvom planu, 'večiti derbi' vreba iz prikrajka.

Fudbalska uzbuđenja nastaviće se i nakon meča sa Albanijom, ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu već za vikend očekuje 147. večiti derbi, susret između Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.

Prvi ove sezone, večiti derbi može da ima odlučujuću ulogu.

Domaći Partizan dočekuje crveno-bele na krilima dobrih rezultata u domaćem prvenstvu, dok je zvezda zabeležila dva kiksa već na startu sezone i u dva navrata gubila po dva boda. Ipak, trenutni rezultati, kao i forma padaju u vodu kada se ukrste večita koplja.

To dobro zna i Aleksandar Katai.

„Mi smo imali dva kiksa a domaćin sve pobede. Ipak, pored rezultatskih slabosti, svaka ekipa ima minuse, no neću o tome. Moj posao je da pružim svoj maksimum zajedno sa svojim saigračima i da derbi rešimo u našu korist.“, rekao je Katai za 'sport'.

Motivacija, trenutna inspiracija, pa i sreća igraju veliku ulogu u ovakvim mečevima.

„Poslednja dva meča zvzeda je izgubila na stadionu Partizana, u poslednjim trenucima utakmice. Možda se kolo sreće okrene ovog puta na našu stranu. Na prošlost ne gledam, to nije bitan faktor za konačan raspet u subotu. Ne manjka nam samopouzdanja i vere u sopstvene mogućnosti da stignemo do pobede.“, jasan je fudbaler Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke