Vazura: ''Jesmo drugi, al' smo najbolji! Osvojićemo duplu krunu!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.02.2017.
10:16
Izvor: Sportske.net, SOS Kanal

Posle optimističkih izjava iz Zvezde, slična poruka stigla i iz Partizana. Generalni direktor crno-belih za SOS kanal govorio i o ponudama za Leonarda, Milenkovića, Mihajlovića, odnosom sa FSS-om, sporu sa UEFA.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pre nekoliko dana, članovi najužeg rukovodstva Partizana doputovali su na Kipar i veoma su zadovoljni onim što su videli. To je u izjavi za SOS kanal potvrdio i Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih.

''Ekipa deluje dobro, dominantno i jako smo zadovoljni. Vidim da Marko diže nivo spremnosti ekipe, ne bih da ja tu preiše nešto komentarišem. Ko je trebalo da dođe, došao je, ko nije trebalo da ode, nije otišao'', izjavio je Vazura.

Juče je sa Kipra odjeknula vest da Japanci žele Leonarda. Vazura je to i potvrdio, ali i da prave ponude zapravo nije ni bilo.

''Ponuda stigne tek kada stigne na papiru. Nikakva ponuda na papiru nije stigla. Bili su neki razgovori, dobro je što Partizan ima koga da proda.Videli ste poslednjih dana prelaznog roka u Evropi, bili su u priči Đurđević, Neca Mihajlović, Milenković... Ali nisu mogli da nas ucene nekim cenama.

To je slučaj i s tim nekim klubom koji je malo pričao i sa Ivicom i sa Leonardom i kao što je Ivica rekao, to ne zadovoljava ono što mi hoćemo, Leonardo ostaje u Partizanu, mislim da je i on koncentrisan samo na Partizan. Bio je neki japanski klub, ali nije ponuda, već samo razgovori. Cifra bi morala da bude ozbiljnija, da uz tekuće troškove rešimo i neke stare dugove. Mnogo veća i od 2.5 miliona, da ne kažem duplo.

Leonardo je u Partizanu i on ne razmišlja o odlasku. Prioritet je da on ostane, nama je cilj dupla kruna, Leonardo je proglašen za najboljeg igrača u Superligi. Mislim da nemamo potrebe da nešto menjamo tim.

Finansije smo otprilike sredili, mislim da će to biti u redu, ulazimo spokojno u prolećni deo sezone'',
optimista je Vazura.

On je naglasio i da Leonardo nema razloga da žuri sa odlaskom iz Partizana.

''Mi smo s njim pričali, on je počeo da igra tek u avgustu. A u junu bi za njega cena mogla da bude još veća. Što Partizan skuplje proda igrača, ostali će imati bolje plate. On je naš najbolji igrač, miran je, nigde mu se ne žuri. On je jedan od naših najplaćenijih igrača, plata mu se isplaćuje redovno. Ne bih se složio da je danas bio nervozan.

Ako neka naredna ponuda bude baš toliko velika, sešćemo da razgovaramo, ali mislim da će u junu biti mnogo bolja ponuda''
, izjavio je Vazura.

On se zatim osvrnuo i na ponude za Milenkovića i Nemanju Mihajlovića na kraju prelaznog roka u Evropi.

''Za Milenkovića je bila priča za Anderleht. Nismo mnogo ni razočarani, on je tu. Bio je jedan bundesligaš, neki engleski klubovi ga žele već sada za leto, i mnogi drugi. Razgovaraćemo sledeće nedelje.

Što se tiče Mihajlovića, bilo je ozbiljno interesovanje Sent Etjena, Štutgarta, jednog italijanskog kluba od 1.650.000, ali nismo pristali, rekli smo 'hvala'. Biće on opet stari Neca, vredeće više.

Dobro bi bilo, i dalje pregovaramo oko Kine, Rusije, da realizujemo neki od transfera, možda i realizujemo sutra, prekosutra, ali ako se to i ne desi, imamo zatvorenu finansijsku konstrukciju do kraja sezone. ne moramo da žurimo''
, izjavio je Vazura, iako su se već pojavile informacije u Italiji da popularni ''Bleki'' u junu ide u Juventus.

Generalni direktor crno-belih se nada i da će problem oko dugova zaposlenima biti rešen.

''Imao sam sastanak sa zaposlenima. Pričali smo, ostaće sve u našoj kući, sve buduće probleme rešićemo zajedno. Tu sam 25 meseci, dobili su 25 plata. Ja nemam čarobni štapić. Ljudi su otprilike bili zadovoljni sastankom'',
smatra Vazura.

Naravno, goruća tema i dalje je suspenzija od strane UEFA.

''Žalba je predata, Partizan na tome radi svakodnevno. Nećemo to komentarisati, imamo takav dogovor sa UEFA. Jedino što mogu da kažem jeste da to ide u dobrom pravcu. Kao što je i predsednik pre neki dan izjavio, ubeđeni smo da ćemo igrati u Evropi.

Ubeđen sam da će to biti dobro'',
jasan je Vazura.

S obzirom da se nekoliko klubova ove zime priprema na Kipru, moguć je i njihov sastanak u organizaciji Slaviše Kokeze.

''Očekujem poziv, videćemo. Čuo sam se sa predstavnicima Zvezde, tu je Čukarički, Rad... Jako smo zadovoljni odnosom predsednika Kokeze, imamo jako dobru saradnju. Kada god može, FSS nam izađe u susret, što finansijski, što savetodavno. Ta saradnja je dobra, nadam se da će u budućnosti biti i još bolja. Mislim da u FSS rade dobro, reprezentacija igra dobro, sređen je FSS i mogu samo da im poželim da još bolje rade'', poručuje Vazura.

Sve u svemu, pred početak prolećnog dela sezone, u Partizanu su i dalje optimisti, i to veliki.

''Mislim da smo najbolja ekipa. Nažalost, drugi smo, ali jasni ciljevi su postavljeni, Ubeđen sam da imamo najbolju ekipu u Srbiji, ali to su pitanja za Marka i Ivicu. Moje je da obezbedimo finansije i tekuće obaveze izmirujemo.

Nije lako, ima starih obaveza koje non stop dolaze, a zbog UEFA moramo da budemo veoma oprezi redovno izmirujemo obaveze. Partizan sada duguje najmanje poreza u odnosu na ostale klubove, već smo došli na 1.8 miliona.

Ako nastavimo ovako dobro da radimo, verujem u Marka, Ivicu i ove momke i uveren sam da Partizan ima sigurno najbolju ekipu u Srbiji i da će sigurno osvojiti duplu krunu'',
zaključio je Vazura.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 08.02.2017
20:39

Nemoj ti da misliš molim te , kad/god si ti mislio tebi su bili puniji džepovi a Partizan je tonuo sve dublje i dublje

avatar
perinho 777
Wednesday, 08.02.2017
19:58

Jesmo prvi,al smo drugi :)