'Vatromet' na Brdu - Sedam golova i novi trijumf Zvezde!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.03.2017.
16:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde "preživeli" su gostovanje Čukaričkom i upisali novi prvenstveni trijumf iako su "Brađani" bili jako blizu remija.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije savladao je Čukarički sa 4:3 (2:0) u derbi susretu 27. kola Superlige čime je stigao na korak od overe "pol-pozicije" uoči početka plej-ofa.

Prvo poluvreme obeležila je dominacija gostujuće ekipe koja je rano stigla do dva gola prednosti, a pritom "Brđanima" nije dozvolila da ozbiljnije ugrozi Filipa Manojlovića sve do nesmotrenosti Dušana Anđelkovića u 43. minutu.

Prva pretnja pred golom Čukaričkog viđena je već u četvrtom minutu kada je Srđan Plavšić "provozao" svoje čuvare i asistirao Ričmondu Boaćiju koji na prvoj stativi nešto lošije zahvata loptu i šalje je preko gola.

Priliku za popravni koju nije propustio Ričmond Boaći je dobio već u 8. minutu nakon lucidnog poteza Gelora Kange koji brzim izvođenjem prekida hvata odbranu domaćeg tima na "spavanju" i spaja napadača iz Gane sa golom. Usledio je dobar prijem Boaćija i rutinska realizacija za vođstvo crveno-belih.

Osam minuta posle vodećeg gola Crvena zvezda dobija priliku da iz kaznenog udarca duplira prednost. Ponovo je Gelor Kanga asistirao, a Mičela Donalda je u kaznenom prostoru srušio Mašović pa je Milorad Mažić pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković i činilo se da će gosti vrlo lako izaći na kraj sa "Brđanima" koji nisu uspevali da urade ništa konkretno tokom prvog poluvremena.

Dva minuta pre odlaska na odmor dogodio se, međutim, detalj koji je promenio tok susreta i ponovo ga učinio zanimljivim. Dušan Anđelković je prvi stigao do lopte, pokušao da je iznese iz kaznenog prostora, a onda je izgubio korak i u pokušaju da izbaci loptu u aut oborio upornog Petra Bojića što je Mažić okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ognjen Ožegović preuzeo je odgovornost i uspeo da pogodi mrežu gostiju čime je vratio neizvesnost u meč.

Početak drugog dela igre nije bio ništa manje uzbudljiv u odnosu na start susreta pošto smo za menje od deset minuta videli još dva pogotka. Najpre su se domaći vratili u meč, da bi nedugo zatim golman Čukaričkog Petrić slabom intervencijom omogućio Boaćiju da ponovo dovede Zvezdu u prednost.

Akciju kod izjednačujućeg gola Čukaričkog započeo je Ognjen Ožegović, ali je Filip Manojlović odlično intervenisao posle šuta Zorića koji iz drugog pokušaja dodaje loptu Asmiru Kajeviću, a ovaj je šalje u nebranjenu mrežu.

Odmah nakon primljenog gola fudbaleri Crvene zvezde kreću agresivnije, a akcija iz 50. minuta nagovestila je da će gosti svim silama atakovati na gol "Brđana".

Samo sedam minuta posle izjednačujućeg gola Čukaričkog Marko Petković i Nemanja Milić lako varaju odbranu domaćeg tima pa prvonavedeni šalje loptu ka golu a Nikola Petrić lošom intervencijom omogućava Ričmondu Boaćiju da drugim golom na utakmici ponovo dovede Zvezdu u prednost.

Uzbuđenja su nastavila da se nižu kao na traci i nakon trećeg pogotka crveno-belih, pa je tako tridesetak sekundi pre trećeg gola Čuke viđena akcija gostujućeg tima u kojoj su igrači Zvezde prekombinovali i propustili šansu da steknu dva gola prednosti.

Kazna za preterano komplikovanje i propuštenu priliku stigla je ekspresno. Saša Jovanović je posle akcije po levoj strani uputio centaršut i na drugoj stativi pronalazi bivšeg napadača Zvezde Aleksandra Jevtića koji snažnim udarcem u donji desni ugao matira Filipa Manojlovića za novo izjednačenje!

Jasno je bilo da novi pogodak Čukaričkog samo otvara prostor za nastavak otvorene igre oba tima jer su gosti bili odlučni da dođu do trijumfa, a "Brđani" se nisu opredelili za čuvanje rezultata.

Novu priliku za vođstvo Zvezda je imala u 80. minutu posle dobrog udarca Mičela Donalda koji završava tik pored desne stative gola Nikole Petrića.

Samo tri minuta kasnije Zvezda ipak uspeva da stigne do četvrtog gola. Nakon centaršuta sa leve strane Ričmond Boaći uspeva da iskontroliše loptu i namesti je na nogu Dušanu Anđelkoviću koji snažnim udarcem šalje loptu pod prečku i na najbolji mogući način uspeva da se iskupi za grešku iz 43. minuta!

Čukaričkom ostaje da žali jer je pri rezultatu 3:3 Aleksandar Jevtić imao zicer situaciju u kojoj je sa dva metra loptu poslao preko prečke, pa je na neki način i pored datog gola postao tragičar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

62 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 20.03.2017
14:49

Najbolja utakmica dosadasnjeg dela prvenstva. Obe ekipe su bile raspolozene, konacno sam uzivao u fudbalu. Srnic mora pre Milica ili Ruiza, Lukovic je za penziju, Ristic umesto LeTaleka. Lalatovic je cudo napravio sa Cukarickim, jedan su od najboljih timova u ligi.

avatar
Sunday, 19.03.2017
22:40

1. Ofsajd Obradovića šansa za Čukarički? 2. ofsajd Boaćea kod prvog gola? 3. Đon Le Taleka u šesnastercu cz je opasna igra i nedosuđeni indirekt za Čukarički ukoliko nije zakačio protivnika, a ukoliko ga je zakačio nedosuđeni penal za Čukarički. Te 3 situacije Arena nije razjasnija. 4. Mažić Anđelkoviću ni žuti karton nije pokazao kod skrivljenog penala nad igračem koji je imao prazan gol i otvoren put ka njemu. Pazite, ni žuti karton! 5. Penal nad Donaldom bih dosudio ali kako će onda Sudijska komisija da objasni da je taj penal ispravan, a da Majo Vujović nije pogrešio kada nije dosudio penal za Partizan u Večitom derbiju kada je Petković jasno rukom, s leđa odgurnuo Đurđevića i sprečio ga da postigne gol glavom. Veći penal nego ovaj nad Donaldom. 6. Anđelkoviću samo što je oprostio direktan crveni, a morao je najmanje žuti da mu pokaže kod penala simulirao je u šesnaestercu Čukaričkog, to je drugi žuti u 1p minimum. 7. Kriterijum suđenja u 1p je bio takav da Ožegović nije mogao loptu da primi od prekršaja Frimponga i Lukovića. 8. Petković je s leđa pokosio Bogosavca koji je ustao pa je pokošen i od Donalda i opet bila prednost ali nakon prekida igre nijedan od njih dvojice nije dobio žuti, a morali su obojica. 9. Čist penal za Čukarički nije dosuđen kada je Luković skinuo loptu rukom u šesnaestercu cz, ruka nije bila u prirodnom položaju. 10. Donald namerno igra rukom i zaustavlja napad Čukaričkog na 30-ak m od svog gola, Mažić ništa nije dosudio, a morao je to da bude i drugi žuti karton za Donalda. 11. Frimpong povlači za dres obema rukama igrača s leđa, nema žutog kartona. 12. Frimpong s leđa po nogama faulira, a u nastavku i namerno, kukavički gazi Ožegovića, nema ni žutog za start, inače bi bio drugi niti direktnog crvenog kartona za namerno gaženje. 13. Boaće je držao rukom za dres igrača Čukaričkog i napravio prekršaj u napadu, a Anđelković se vraćao iz ofsajda ali je Mažić priznao dvostruko neregularni gol cz. 14. Nakon 3:4 Boaće 2 puta šutira loptu nakon prekida igre, to su dva nepokazan žuta kartona. 15. Opet nerazjašnjeni ofsajd Ožegovića u šansi za gol od strane Arene. Ne zna se ko je bio ostrašććeniji, Mažić na terenu, reditelj TV Arena koji selektivno prikazuje usporene snimke ili komentator koji nije siguran da je Frimpong namerno gazio Ožegovića, a niti je video jasno vidljivu igru rukom Lukovića i penal za Čukarički. Ovo je bilo ubedljivo najgore suđenje u dosadašnjem toku sezone. Mažić je ne samo da je rešio pitanje pobednika, on je spasio zvezdu ubedljivog poraza koji bi bio sa par golova razlike cz.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 19.03.2017
22:32

Steta za onaj gol rukom partizana u derbiju, mogli smo vec da slavimo titulu

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
12:44

A vas gol posle dodavanja iz Pinkove zgrade?

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 19.03.2017
21:39

Ionda dodje derbi i šutnu možda jednom na gol...ili Kairat pa ni jednom

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 19.03.2017
21:38

Još malo humora.n''Presekao sam tu loptu, ali kada sam hteo da uklizam, on se tu našao ispred mene i dosuđen je jedanaesterac. Ne znam ko je tu koga udario, ali verovatno je Mažić bio u pravu, ne bi dosudio da nije bio prekršaj. Verujem njegovim odlukama 200%'', poručio je Anđelković

avatar
i.sarajevo
Sunday, 19.03.2017
20:39

Selektore,u drugov tekstu na ovom sajtu kazes nisi gledao utakmicu.Tok njen komentarises da nisi Roska slucajno

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
12:45

Nisam gledao CELU utakmicu.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
12:45

I tako sam i napisao.

avatar
Branislav
Sunday, 19.03.2017
20:36

Terzo, zasto to radis komsijama???

avatar
Доктор фудбала Гроф
Sunday, 19.03.2017
19:22

Доминација се наставља само победама титула се осваја.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.03.2017
18:43

E, da, i igranje rukom Donalda i sve ono sto su radili Frimpong i ostali vasi kauboji Hahaha Fudbal je veceras i definitivno umro u Srbiji, slavite SADA!

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 19.03.2017
18:24

Onaj jevtic decko prazne golove promasivao,sad kao daje neki gol,raduje se,dzabe se radujes bre,znali smo oduvek sta si!!

avatar
Man united
Sunday, 19.03.2017
21:21

Ma, rupetina obicna. Nije bio dobar za Zvezdu ni sa onim najslabijim sastavom u istoriji kad je Lukic oterao sve sto valja. I tada su Lekic i Trifunovic bili bolji od njega iako ni oni nisu nikakvi igraci.

avatar
Man united
Sunday, 19.03.2017
18:18

Stvarno mi nije jasno ko vise gura ovog Milica. Dosta neubedljivo je ovo odigrao. Pravo osvezenje je bilo kad je usao Srnic. Andjelkovic isto nije trebalo da bude u postavi kad se vec Ristic oporavio. Jeste se malo iskupio na kraju, ali je generalno bio los danas. Svi ostali na visini zadatka, tesko je izabrati ko je bio najbolji... Sto se sudjenja tice, Mazic sasvim korektan. Osim nedosudjenog zutog kartona za simuliranje Kajevicu i jos par sitnih gresaka, sudjenje bez greske. Jos nesto sto mi se svidja kod njega je sto ne dozvoljava da igraci negoduju i osporavaju njegove odluke. Sudija mora imati neki autoritet. Jednostavno je klasa za Maja Vujovica npr.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.03.2017
18:16

Nepostojeci penal za zvezdu, veoma diskutabilan drugi gol Cukarickog jer mislim da je to trebao da bude ofsajd, sumnjiv cetvrti gol zvezde, klasika u vidu oprastanja i zutih i crvenih igracima zvezde i tek ponekog Cukinim, oprosten i penal zbog igranja rukom, oprosteno zbog onog gazenja (cega - to znaju oni koji su gledali), dve velike greske i pre nepostojeceg penala, start Andjelkovica na samoj (izmedju) zutog i crvenog kartona, ocigledno nepostojeci faul u napadu Ozegovica u solidnoj situaciji (necu da kazem izglednoj, ali solidnoj i obecavajucoj svakako), uzasno iritiranje od strane maze sarene laze duz i tokom citavog meca, neujednacen kriterijum. Sto se tice tog ofsajda, ako se ono racuna kao dodavanje (ili cak sut, vise tako deluje zapravo) igraca domacih prema golu, nema veze sto je zvezdanin vratio, odnosno dodao, to je neregularan gol, ali sve to pod uslovom da je ovaj bio najblizi golu jer prvo treba da vidimo da li je uopste bio ofsajd. Jos nisam video na sta su se tacno sudiji zalili igraci Cukarickog u prvom poluvremenu, znam samo da nista ne verujem komentatorima televizije.

avatar
Филип Реновчевић
Sunday, 19.03.2017
18:45

Ne boli svaka bolest.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
12:34

Ti bi najbolje znao koliko je to tacno.

avatar
Kladionicar
Sunday, 19.03.2017
18:56

A drugi zuti za Bogosavca nismo videli?

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 19.03.2017
18:12

Sampioni! Nema sta,najveci klub na balkanu se vraca na svoje mesto

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 19.03.2017
18:19

najveci klub posle dinamo zagreba

avatar
Sampioni u boćanju
Sunday, 19.03.2017
19:18

Kakva besmislica

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 19.03.2017
19:10

Dinamo Zagreb nije najveci klub u zagrebu

avatar
BudimoRealni
Sunday, 19.03.2017
18:33

najveci ? tesko, ima par timova na balkanu koji bi mogli da vam ocitaju lekciju o velicini, ne zanosi se :)

avatar
ZubA
Sunday, 19.03.2017
17:57

Sram te bilo Lalate kako si smeo ovako da se sklanjas, kako si smeo da das 3 gola. Dosta srece i vec napisah malo pre, sramota kako igramo posle 2:0. Utakmica se igra 90. a ne dok ne povedes dva gola razlike i to jos posle 15 minuta.

avatar
Kladionicar
Sunday, 19.03.2017
18:59

Sramota sto Srnic ne igra u startnoj postavi. Ovaj Milic ni za C tim nije.

avatar
ZubA
Monday, 20.03.2017
14:41

I to je sramota.

avatar
Reus
Sunday, 19.03.2017
17:55

Jel vi sa placljive strane Topciderskog brda, vidite sta je pravi takmicarski mec?

avatar
MilošPB
Sunday, 19.03.2017
19:41

Zaboravili su kao to izgleda