'Vatromet' na Banovom Brdu - Čuka preskočila Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.10.2015.
19:54
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica 15. kola srpskog fudbalskog šampionata odigrana je na Banovom Brdu gde je domaći Čukarički ubedljivo savladao poslednjeplasiranu ekipu na superligaškoj tabeli.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Trijumf koji su fudbaleri Čukaričkog ostvarili početkom meseca na gostovanju aktuelnom šampionu Srbije izgleda je bio prekretnica za "Brđane" koji od tog momenta beleže sjajne rezultate i uspon na tabeli.

Nosilac trofeja u nacionalnom Kupu večeras je pred domaćim navijačima deklasirao subotički Spartak rezultatom 3:0 (2:0) u prvoj utakmici 15. kola domaće Superlige.

Golove pogledajte OVDE!

Gosti sa severa Bačke uspeli su da zadrže egal samo do sredine prvog poluvremena kada je kapiten Čukaričkog Igor Matić natrčao na odbijenu loptu i zakucao je ispod prečke gola Budimira Janoševića.

Akciju po desnoj strani započeo je Filip Stojković a golman Spartaka samo je na kratko uspeo da odloži neminovnost pošto je nakon njegove dobre odbrane Matić bio na pravom mestu i smestio loptu u mrežu.

Prelomni momenat utakmice dogodio se u prvom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu kada je reprezentativac Crne Gore ušetao u kazneni prostor "Golubova", a potom nesebično uposlio Tijaga Galvaa koji je duplirao prednost domaćih.

Nesrećno primljen gol u sudijskoj nadoknadi bio je samo jedan od pehova za ekipu Stevana Mojsilovića. U 65. minutu Stefan Ilić je imao šansu da "Golubove" vrati u život ali mu je udarac sa bele tačke odbranio specijalista za jedanaesterce Nemanja Stevanović.

Sudbinu Spartaka zapečatio je štoper subotičkog tima Marko Marinković koji je natrčao na centaršut Saše Jovanovića i loptu proturio kroz noge svog saigrača Budimira Janoševića.

Bila je ovo treća pobeda Čukaričkog na poslednja četiri susreta a niz od četiri meča bez poraza omogućio je "Brđanima" da izbiju na treću poziciju i preteknu Partizan.

Belo-crni sa Banovog Brda sada imaju 25 osvojenih bodova, dok subotički Spartak ostaje zakovan za dno tabele sa sedam bodova. Navijače Spartaka zabrinuće i podatak da je ekipa poražena na poslednjih pet mečeva što u kombinaciji sa pozicijom na tabeli znači "crveni alarm".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke