Vapaj fudbalera Radničkog: "Da li smo potrebni Kragujevčanima?"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.04.2015.
15:09
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem su poručili da se klub nalazi pred gašenjem a da oni ispaštaju za grehe koje su činili drugi zatraživši pritom pomoć i odgovore na neka pitanja.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca nalazi se u ozbiljnim problemima koji ne samo da vode ovog superligaša ka nižem rangu takmičenja, već prete da klub iz srca Šumadije prestane da postoji.

Igrački kadar oglasio se tim povodom zvaničnim saopštenjem za javnost koje je usledilo nakon izjava gradonačelnika Kragujevca koje se tiču uskraćivanja podrške klubu.

"Jednom od najstarijih klubova u Srbiji, Radničkom 1923, definitvno preti gašenje i nestanak sa sportske mape naše zemlje. Na ovakav razvoj događaja, pre svega uticala je izjava gradonačelnika Kragujevca, u kojoj jasno navodi da nema nameru da nastavi sa praksom finansijske podrške klubu i obustavi učešće lokalne samouprave u daljim koracima, kojim bi se eventualno zaustavilo propadanje, a gradu i Kragujevčanima ostala jedna od najvećih ljubavi, naš Radnički!!!" stoji na početku saopštenja.

Prethodne nedelje na zvaničnom sajtu FK Radnički 1923 pojavila se informacija da je Milan Urošević napustio Upravni odbor zbog obaveza u Skupštini Grada Kragujevca što je među fudbalerima izazvalo određene sumnje.

"Da je sve zaista tako govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo usmenu ostavku na dužnost. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno... čula se i reč izdaja" dodaje se u saopštenju.

Superligaš iz Kragujevca nalazi se na dnu tabele sa 14 osvojenih bodova nakon 20 odigranih utakmica a finansijska situacija u klubu je blago rečeno katastrofalna.

"Mi, profesionalno angažovani igrači, nismo zaslužili klub za iznos od oko milion evra. Učinio je to neko drugi. Neko drugi je neplaćanjem poreza klupski račun uveo u blokadu. Zašto za sve mi plaćamo? Na nama je da na terenu pokažemo da vredimo i to ćemo pokazati svom snagom" ističu igrači.

Za razliku od prethodnog puta kada su štrajkom pokušali da se izbore za svoja prava fudbaleri Radničkog ovoga puta ne planiraju obustavu rada ali apeluju da ističe vreme i da se klub nlazi na rubu provalije.

"Četiri meseca, mi igrači, ne primamo plate, uporno trenirajući dugo vremena sa tri lopte koje imamo, na terenima koji više liče na livade nego na fudbalskim pravilima definisan prostor za trening. Često nemamo hranu, tako da je suvišno govoriti o tome da smo jedina ekipa u ligi koja nije išla na pripreme" navodi se u saopštenju i dodaje,

"Kao odgovorni ljudi, sportisti, obaveštavamo kragujevačku javnost i naše navijače da nećemo obustaviti rad. Ostajemo na terenu. Za nas nema predaje - do pobede!!!" poručuju fudbaleri.

Za kraj, prvotimci FK Radnički 1923, pozivaju na mobilizaciju i postavljaju pitanje onima koji bi trebalo da vode računa o kragujevačkom sportu.

"Zato je nužna mobilizacija. Mobilzacija svih koji vole Radnički. Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana!!! Mi nismo političari i ne znamo pravila igre. Naš jezik ne prepoznaje reči političara. U našem jeziku važne su reči trening, rad, poraz, pobeda ... navijači" piše u saopštenju koje je kompletirano sledećim pitanjem,

"Zato nam jednostavno recite čiji smo mi, da li neko brine o nama, da li smo potrebni Kragujevčanima?" zaključuje se u saopštenju koje potpisuju igrači seniorskog pogona Radničkog 1923.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke