Vanić: "Prelep gol za bitnu pobedu"

Autor: Beta Beta
nedelja 02.08.2015.
22:53
Izvor: Beta

Strateg Metalca Nenad Vanić rekao je da trijumf u Jagodini mnogo znači njegovom timu ali da nema razloga da se posle dobrog rezultata previše slavi.

fkmetalac.rs
fkmetalac.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Metalca Nenad Vanić rekao je da današnji trijumf nad Jagodinom u trećem kolu Superlige Srbije znatno podiže samopouzdanje ekipi i dodao da ne treba mnogo slaviti, jer bi to imalo loš uticaj na tim.

"Srećan sam i zadovoljan s obzirom na osvojena prva tri boda. To će nam dati još dodatnog motiva za nastavak prvenstva. Tek smo ušli u ovo takmičenje, ali se nadam da ćemo nastaviti sa jednom odgovornom i disciplinovanom igrom", rekao je Vanić.

Metalac je danas na gostovanju savladao Jagodinu sa 1:0 u prvoj utakmici trećeg kola Superlige, a jedini gol na utakmici postigao je Luka Merdović udarcem sa oko 25 metara.

"Probali smo tokom nedelje da ekipu koncentrišemo na ono što nas očekuje, jer je dobra partija protiv Crvene zvezde mogla da nas odvede u neku krajnost da smo kao nešto uradili, a zapravo mi još ništa nismo uradili. Mnogo bodova je u opticaju", dodao je on.

"Očekivali smo da će biti izuzetno čvrsta utakmica i ispostavilo se da je takva. Mi smo znali da će ekipa Jagodine uraditi sve da dobije utakmicu. Uspeli smo makar na neki način da igrače uverimo da moraju sa odgovornom i disciplinovanom igrom sačekaju svoju priliku, ispostavilo se sa jednim prelepim golom da smo došli do pobede. Taj gol je rešio utakmicu. Posle toga smo i mi i oni imali nekoliko situacija. Rezultat je mogao da bude drugačiji", kazao je Vanić.

Trener Jagodine Miljojko Gošić kazao je da je za njegovu ekipu ovo veoma težak trenutak i da je rano primljeni gol poremetio njegove mlade igrače.

"Kada ovako mlada ekipa primi gol, onda posle svega, posle devet primljenih golova, naravno da je to preteško breme za ekipu da se vrati, da napada, a u isto vrme da ne stvori prostor timu Metalca, koji je svakog trenutka bio u situaciji da može rezultat da i poveća. I ono malo sreće je iščezlo, to je neverovatno", kazao je Gošić.

On je izrazio nadu da će njegov tim u nastavku prvenstva uspeti da se uzdigne i rekao da je ekipi nedostajalo sreće protiv Metalca.

"Ne mogu ništa da zamerim ovim momcima. Bez obzira što publika gubi strpljenje, ja publiku razumem. Ona je ovde navikla na dobra izdanja Jagodine, na dobru igru Jagodine. Možda će ovi momci u budućnosti igrati bolje, hoće sigurno. Ovom timu treba 90 minuta kontinuiranog vođenja. Sva odgovornost je na meni i ja stojim iza ovoga", rekao je Gošić.

"Očekivao sam da ćemo ipak posle tri kola malo da budemo sigurniji. Ali ima još mnogo kola da se igra. Veliki deo gorčine i nesanice ostaje nama. Iz ovoga moramo izaći sa više rada, truda, u planu je ojačavanje tima", dodao je on.

Metalac posle tri kola ima četiri boda, kao i petoplasirani Čukarički, dok je Jagodina, poslednja, 16. bez bodova sa gol razlikom 0:10.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke