"Valjak" preko 'lala' do evropskog proleća! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.11.2015.
13:22
Izvor: Sportske.net

Gostovanjem AZ Alkmaru fudbaleri Partizana ulaze u poslednju trećinu grupne faze takmičenja u Ligi Evrope, a duel na zapadu Holandije mogao bi da ima presudan značaj u borbi za evropsko proleće.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Početkom jeseni fudbaleri Partizana su stavili evropsku zimnicu pobedama nad AZ Alkmarom i Augsburgom ali su se rezerve istrošile nakon dva poraza od Atletik Bilbaooa.

Poslednje dve utakmice koje će crno-beli odigrati u grupi "L" imaće presudan značaj u borbi za evropsko proleće koje Partizan nije dočekao punih 11 godina.

Večeras će ekipa Ljubinka Drulovića gostovati u Alkmaru, holandskom AZ-u koji je 17. septembra savladan u Humskoj na startu takmičenja rezultatom 3:2.

U momentu kada je odigran prvi međusobni susret dva tima situacija je bila dosta drugačija pošto se Partizan nalazio u dobroj formi i nije imao problema sa povredama igrača, dok u poslednje vreme AZ beleži uspon forme a crno-beli posrću i imaju ozbiljnih kadrovskih problema.

Za večerašnju utakmicu na "AFAS" stadionu u Alkmaru trener Partizana Ljubinko Drulović ne može da računa na povređene Gregora Balažica, Fabrisija Dornelaša i Miloša Ostojića, dok Darko Brašanac u meč ulazi posle duže pauze zbog povrede.

Jasno je da najveći problem po pitanju sastavljanja tima Partizanov šef stručnog štaba ima u defanzivnoj liniji gde će Ivan Bandalovski morati da pokrije štopersku poziciju iako je po vokaciji desni bek.

Pitanje je hoće li Ljubinko Drulović menjati u odnosu na sastav koji je za vikend slavio protiv Novog Pazara rezultatom 3:0 jer Darko Brašanac nije spreman za 90 minuta, a teško da će i Andrija Živković biti u stanju da izgara od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zbog svega navedenog očekuje se da Partizan večerašnju utakmicu počne u sastavu Kljajić, Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović, Babović, Ilić, Ninković, Oumaru, Božinov.

Partizan

Veruje se da će strateg Partizana Darka Brašanca i Andriju Živkovića čuvati na klupi kao "džokere", s tim što ne treba isključiti mogućnost da jedan od njih dvojica počne večerašnju utakmicu.

Što se protivničke ekipe tiče, AZ Alkmar beleži uspon u formi i sa dve vezane pobede u Erediviziji probio se do devetog mesta na tabeli. Najveća opasnost Partizanu preti od raspucanih Vinsenta Jansena i Markusa Henriksena.

O značaju večerašnje utakmice ne treba trošiti previše reči. Partizan sa šest bodova deli drugo mesto na tabeli grupe "L" sa Augsburgom koji večeras dočekuje Atletik Bilbao.

Logično je da se u Humskoj nadaju da Baski pomognu i savladaju Augsburg jer bi u tom slučaju Partizan imao više mesta za manevar, a svakako da bi pobedom u Alkmaru došao na korak od plasmana u narednu rundu takmičenja.

Utakmice u Alkmaru i Augsburgu igraju se od 19 časova a direktan prenos utakmice iz Holandije obezbeđen je na drugom kanalu Radio televizije Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 26.11.2015
19:28

Sa ovim Subicem necemo daleko dogurati

avatar
Marko Petkovic
Thursday, 26.11.2015
16:39

Rupetina u odbrani...treba da daju bar 4 posto ce bar 3 sigurno primiti.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 26.11.2015
16:11

Srecno u Evropi, a kod nas vam zelim da se ne izborite ni za play-off.

avatar
GrobariJug
Thursday, 26.11.2015
15:52

Odlična ekipa samo Živković umesto Ninkovića i da on bude desno i Oumaru levo i da u drugom poluvremenu da uđe Brašanac umesto Ilića.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 26.11.2015
15:40

sve najbolje veceras iko nevrujem u ovaj sastav trbaju brzi igraci a ne spori ko Bozinov Trijicev je za ovo Grbic ,Omaru iZile

avatar
YasminPFC
Thursday, 26.11.2015
15:31

Pa i sa njima nam je odbrana ko svajcarski sir. To sto su povredjeni nema neke vaznosti. Nikad losija odbrana ili losi igraci ili nikako da se uigraju!!! Odbrana je bila problem i kod Milinkovica! Ja bih bio zadovoljan remijem.

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Thursday, 26.11.2015
14:46

Zivko Zivkovic (Kljajic)- Vulicevic, Bandalovski, Cirkovic (Lekovic), Subic- Brasanac (Jevtovic), Babovic- Andrija Zivkovic, Ilic (Ninkovic), Ninkovic (Umaru)- Umaru (Bozinov).