'Valjak' počeo da melje - Đukićev prvenac u Sloveniji!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.06.2017.
19:45
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana upisali su prvu pobedu u pripremnom periodu za novu sezonu ali i prvi trijumf od kada se Miroslav Đukić vratio na klupu crno-belih.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Šampion Srbije odigrao je u utorak treći kontrolni meč u sklopu priprema za novu sezonu, a prvi od kada se ekspedicija crno-belih preselila u Sloveniju.

Partizan je na stadionu u Gornjoj Radgoni savladao austrijskog drugoligaša Kapfenberger rezultatom 2:0 (0:0) i tako upisao prvu pobedu u sklopu priprema za novu sezonu.

Golove pogledajte OVDE!

Strateg Partizana Miroslav Đukić ni danas nije mogao da računa na sve igrače ali je i pored toga uspeo da sastavi dva različita tima za prvo i drugo poluvreme.

Partizan (1. poluvreme): Kljajić, Vulićević, Miletić, Ćirković, Ostojić, Kosović, Everton, Mihajlović, A. Stevanović, Janković, Jovanović;

Partizan (2. poluvreme):
N. Stevanović, Radin, Munir, Bošnjak, Marković, Marjanović, Ilić, Đuričković, A. Stevanović, Đilas, Tavamba;

Golmani Marko Jovičić i Đorđe Lazović nisu bili u konkurenciji za današnji meč, a mladi Danilo Pantić je propustio utakmicu zbog problema sa sinusima.

Za razliku od duela sa Zetom i lučanskom Mladosti crno-beli su danas izgledali mnogo bolje na terenu i može se reći da je pobeda došla kao rezultat dominacije koju su uspostavili od prvog minuta.

Tokom prvog poluvremena fudbaleri Partizana su držali loptu u posedu u pokušavali da dođu do protivničkog gola ali pravih prilika gotovo i da nije bilo.

Najbolja šansa za Partizan viđena je u 25. minutu nakon solidnog pokušaja Marka Jankovića koji je posle driblinga tukao levom nogom ali pravo u dobro postavljenog golmana austrijske ekipe.

Mnogo lepši fudbal za oko viđen je u nastavku. Partizan je iz terenske inicijative i većeg poseda lopte počeo da stvara šanse, pa je tako vrlo brzo stigao do pogodaka.

Nagoveštaj efikasnog drugog poluvremena videli smo posle dva minuta igre u nastavku kada je Leandre Tavamba iz neposredne blizine glavom šutirao u bliži ugao ali je golman Kapfenbergera sjajno reagovao.

Ono što nije uradio Kamerunac jeste požrtvovani Petar Đuričković u 56. minutu susreta. Nakon dobrog udarca i pogođene stative Đuričković je uklizao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.

Samo dva minuta kasnije odlična akcija po levoj strani rezultirala je preciznim centaršutem Saše Marjanovića koji je na drugoj stativi sačekao Vladimir Đilas i loptu smestio iza leđa golmana Kapfenbergera.

Crno-beli su nakon drugog postignutog gola nastavili da pritiskaju rivala ali i pored velikog broja šansi nisu uspeli da stignu do trećeg pogotka.

Dve dobre prilike imao je u poslednjih dvadeset minuta Petar Đuričković ali je oba puta šutirao u bliži ugao i bio neprecizan.

Leandre Tavamba nije uspeo da se upiše u listu strelaca ali se današnji učinak Kamerunca ne sme zanemariti pošto je prikazao odličnu partiju.

Partizan je tako stigao do prvog trijumfa u sklopu priprema za novu sezonu, a naredna provera očekuje ih već u četvrtak. Tada će crno-beli za rivala imati danski Kopenhagen.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke