"Valjak" mleo Metalac - Laka trojka za nova tri boda!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.03.2017.
17:22
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije upisao je trijumf u okviru 25. kola Superlige Srbije, pa će, bar na kratko, povećati prednost u odnosu na Vojvodinu, a smanjiti zaostatak za Crvenom zvezdom.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Četiri dana nakon što su na našem najvećem stadionu ostali neporaženi i ostali u trci za šampionsku titulu fudbaleri Partizana ostvarili su treći trijumf u prolećnom delu sezone.

Partizan je u okviru 25. kola Superlige na domaćem terenu savladao ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:0 (1:0) i tako bar na kratko smanjio zaostatak za vodećom Zvezdom koja kasnije večeras gostuje Vojvodini.

Crno-beli su bez većih poteškoća izašli na kraj sa superligašem iz Gornjeg Milanovca koji je, posebno u prvom delu, pokazao zašto ima jednu od najboljih odbrana u domaćem šampionatu.

Ekipa Marka Nikolića krenula je agresivno ka protivničkom golu od samog starta i sve do vodećeg pogotka stezala obruč oko zadnje linije Metalca koja je na svojoj strani imala i raspoloženog golmana Nemanju Belića.

Najagilniji pojedinci domaćeg tima u prvom poluvremenu bili su Marko Janković i Leandre Tavamba, a upravo je Kamerunac u drugom minutu ušao u dobru priliku ali je loše zahvatio loptu glavom i prebacio gol.

Odlične prilike imali su u prvom delu prvog poluvremena još Nebojša Kosović koji je u 13. minutu pogodio stativu, dok je tri minuta kasnije Leonardo previše komplikovao pa je na kraju njegov udarac izblokiran.

Do vodećeg gola Partizana dva puta se istakao Nemanja Belić, ali golman Metalca nije mogao ništa da uradi u 43. minutu nakon kornera koji je izveo Marko Janković a Leandre Tavamba glavom tukao po lopti i smestio je u mrežu.

Bio je to prvenac Leandrea Tavambe u dresu Partizana i mora se reći da ga je Kamerunac u potpunosti zaslužio, posebno zbog onoga što je danas pokazao u duelu sa Metalcem.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku dominacije domaćeg tima koji je ideju da još jednim golom stavi tačku na pitanje pobednika vrlo brzo sproveo u delo.

Na isteku sat vremena igre Miroslav Vulićević je uputio kvalitetan centaršut na ivicu peterca protivničkog tima, a Uroš Đurđević iskoristio kašnjenje golmana Belića i ispod njegovog tela proturio loptu u mrežu.

Odmah nakon drugog gola Partizana gostujući tim kreće da igra otvorenije i zbog takve postavke stvari na terenu crno-beli često dolaze do šansi da iz kontranapadača postignu treći gol. Jedna od kontri "sevnula" je u 69. minutu ali je pomoćni arbitar doneo neshvatljivu odluku i signalizirao ofsajd u momentu kada su dvojica igrača Partizana bili na svojoj polovini i kretali ka golu protivničkog tima.

Spornu situaciju pogledajte OVDE!

Mora se reći da je "Parni Valjak" do kraja utakmice imao još dosta prilika za postizanje gola, ali je bila primetna doza nonšalantnosti u momentima kada je trebalo rešavati akcije i šutirati.

Dobre prilike za postizanje gola imali su u završnici Uroš Đurđević i Nemanja Mihajlović, ali je prvi pokušaj završio preko gola, dok je kod druge situacije dobro intervenisao Nemanja Belić.

Na kraju je Partizan do trećeg gola stigao u prvom minutu nadoknade vremena ali se mora priznati da je potez Petra Đuričkovića bio pomalo nekorektan jer u situaciji kada je trebalo da pusti loptu u aut da bi se ukazala pomoć igraču Metalca šutirao ka golu i zatresao mrežu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 08.03.2017
23:05

Sad sam u dilemi kad je Tavamba u pitanju, danas je bio odličan, na svakom delu terena beskompromisan, Metalac nije neki protivnik ali dečko je pokidao, Janković daje znakove života, Kosović isto, Neca i Đole su morali dobiti više minuta.

avatar
Friday, 10.03.2017
17:43

Pustite zlonamerne novinarske kritike koji kritikuju da bi napali nekog, a ne što stvarno imaju razloga pa su tako na jednom portalu razapeli Tavambu, a navijači se lako pecaju jer su godinama navikavani na loše stvari. Tavamba nije igrač kao Leonardo ili Đurđević, Tavamba je igrač koji zavisi od igre tima ali i igrač koji dosta može da utiče na istu. Njemu trebaju samo utakmice da se upozna sa pomenutom dvojicom i da mu Nikolić još malo koriguje poziciju da bi bekovi mogli da centriraju i stvaraju mu šanse. Ukoliko to propadi Tavamba, Đurđević i Leonardo će jedni druge učiniti boljim. Iliev je kao i u slučaju Evertona pogodio do tančina po profilu igrača ono što je potrebno Partizanu na pozicijama koje ova dvojica pokrivaju zbog bunker-kontre-prekid lige u kojoj su sve 15 ekipe protiv nas takve.

avatar
ViniciusJR
Wednesday, 08.03.2017
19:46

Jankovic, Tavamba, Kosovic i Everton odlicni... Leonardo nezainteresovan totalno, igra lezerno nesto. Djurdjevic jes dao gol, ali sto se igre tice, danas totalno los. A utisak meca definitivno reakcija pomocnika, dize zastavicu, a igrac debelo na svojoj polovini.

avatar
ZubA
Wednesday, 08.03.2017
18:41

Strasnu ekipu dobise. Videlo se u derbiju gde su obe ekipe. Najavljuju svasta, a na kraju se prica o sudijama i greskama. Pa da su obe ekipe tako dobre dali bi jos 2-3 gola. I ne bi se pricalo o greskama.

avatar
Kico14
Wednesday, 08.03.2017
18:36

Ako,i treba! Samo bahato,samo bezobrazno!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 08.03.2017
18:35

Tri boda i tri gola nam se pisu kako god da okrenete. Nema stajanja. ljubavi!

avatar
Wednesday, 08.03.2017
18:34

Ono što juče nije bio žuti za Petkovića (laktom u glavu Leonarda) već danas je žuti za Vulićevića jer bi Petković propustio gostovanje Vojvodini, a valja napuniti Partizanove igrače žutim kartonima. Za onaj start Ostojića protiv Rada kada mu je pokazan žuti za iste takve se ne pokazuju Partizanovim protvnicima, kako uvek tako i danas. Vanić video sa svoje klupe da nije korner za Partizan, a igrači iz neposredne blizine i sudija nisu dobro videli, sudija koji do tada malo navlači za Metalac pa se sudija 2' objašnjava s njim dok igra čeka. Na kraju opet kardinalna greška jer je sudija video ofsajd Partizanovog igrača koji ne samo da je iza protivničkog igrača nego je utrčao i sa svoje polovine. To se ne dešava prvi put, desilo se pre par sezona na utakmici protiv Novog Pazara, tada su Marković i Tomić sami izašli ispred golmana NP. Zašto UO Partizana trpi sve ovo, zašto dozvoljavaju da sudije iritiraju igrače i navijače Partizana i utiču na konačne ishode? Zašto ne traže izuzeće svih srpskih sudija i strane sudija na Partizanovim utakmicama? Što se tiče fudbala, Tavamba opravdava ono za šta je doveden i to sam od njega i očekivao. Kao tim smo danas izgledali veoma, veoma dobro, a kao pojadinci su gotovo svi igrači zakazali u realizaciji, inače bi rezultat bio dvocifren.

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 08.03.2017
18:33

Vrlo dobra igra u polju i trcanje,ali realizacija,soliranje i resavanje situacije 3-2,5-3...zabrinjava.Tavamba se mnogo pametnije krece,odlicno cuva loptu i zasluzio je onaj gol.Kod prekida manje komplikujemo i odmah lakse stvaramo sanse,nije mi jasno zasto je Nikolic cekao 80+ da pravi izmene.Imali smo veliku potrosnju u derbiju,moramo se klackati do Lucana,tri meca u 8 dana,morao je ranije da napravi bar dve zamene.Rizikuju se umor,povrede,a pre svega kartoni,pohvale za golmana Belica.

avatar
Poznavalac
Wednesday, 08.03.2017
18:30

Travamba isti pjer boja,leonardo nezainteresovan i precenjen igrač,đurđević ima jako lošu realizaciju..

avatar
Dača
Wednesday, 08.03.2017
19:35

Nije Leo precenjen nego na leto sigurno ide i sad neće da lomi noge na našim livadama i da sebi upropasti priliku da dobro zaradi.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 08.03.2017
18:28

1. Kad se igrac nalazi na svojoj polovini terena prilikom pasa, nebitno je da li je najblizi golu ili ne, nema ofsajdan2.Da izuzmemo pravilo pod brojem jedan, Everton svakako nije bio u ofsajd poziciji.nnMalo glupo je ispao treci go, ali ako su hteli da izbace loptu u aut, prvo je trebao to da uradi stoper Partizana, ili golman da pusti loptu u go-aut, a ne da traze to od DJurickovica, ali opet gorak ukus.nP.S: Ne mogu da verujem da ga je komentator, prenela ona devojka, pitala za kog ce da navija u Novom Sadu :/

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 08.03.2017
18:26

odlicna igra! mesi najbolji opet. steta sto nije bilo jos vise golova. bravo za tavu za prvi gol a onaj ofsajd sto je sviran je na nivou gola zvezde sto se gresaka tice! sramota! dokle vise ovako!?