Uživali ste u penal-seriji sa Enfilda - Sećate li se kad je u Humskoj viđeno nešto slično?

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.09.2014.
15:49
Izvor: Sportske.net

U danu kada brojni ljubitelji fudbala širom sveta pričaju o sinoćnjem ''penal-maratonu'' na ''Enfildu'', gde je Liverpul na jedvite jade uspeo da eliminiše Midlsbro u Liga Kupu, prilika je da se podsetimo i kada je na ovim našim prostorima bilo takvih mar

Screenshoot: YouTube
Screenshoot: YouTube

Povezane vesti

Jedna od takvih, kojih se nešto stariji navijači Partizana nerado sećaju, jeste ona iz decembra 1988. godine, u Prvenstvu Jugoslavije, protiv Čelika iz Zenice.

Bio je to meč pretposlednjeg kola jesenjeg dela šampionata, Partizan je te jeseni bio u veoma lošoj formi, na polusezoni je bio tek na 13. poziciji na tabeli, a interesantno je da ni Zvezdi tada nisu ''cvetale ruže'', pošto je posle prvog dela prvenstva bila samo jedno mesto iznad Partizana.

Inače, u to vreme je u našem fudbalu postojalo pravilo da kada se utakmica završi nerešenim rezultatom, odmah se pristupa izvođenju penal-serije. Ko bi bio bolji u izvođenju jedanaesteraca, osvojio bi jedan bod, a njegov rival bi ostajao praznih šaka, iako nije savladan u regularnih 90 minuta.

Tako je bilo i tog, 14. decembra 1988. godine u Humskoj. Uzdrmani Partizan je, posle pet uzastopnih mečeva u prvenstvu bez pobede, dočekao ekipu zeničkog Čelika i činilo se tada da je došlo vreme da se loša serija prekine.

Ali, crno-beli su uspeli da izbore samo još jedan remi (2-2 posle 90 minuta igre), pa se pristupilo jedanaestercima, gde fudbaleri Partizana nisu baš mogli da se pohvale velikim procentom uspešnosti.

Ipak, ova penal serija protiv Zeničana se pretvorila u pravi maraton, a na kraju je u ulozi tragičara bio Vlada Vermezović, nekadašnja ''četvorka'' crno-belih, a mlađim generacijama poznatiji kao trener kluba iz Humske, koji pri rezultatu 13:12 za Čelik nije iskoristio jedanaesterac, pa su gosti ''otkinuli'' Partizanu i taj jedan bod.

U prilogu je kraće podsećanje na taj meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke