Uzbuđenja u Humskoj, Đurđević i Suma doneli pobedu Partizanu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 29.07.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

Partizanu je još u mislima Olimpijakos, danas je Javor bio veoma dobar protivnik crno-belima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan je ostvario i drugu pobedu u ovom šampionatu u isto toliko odigranih kola Super lige, pošto je danas savladao na svom terenu ekipu Javora sa 2:1 (1:0).

Gledali smo veoma zanimljivu utakmicu, Javor je imao svoje šanse, Partizan daleko više, pa možemo reći da su slavili zasluženu pobedu.

Odmah je počelo golom.

Kosović je uposlio Vulićevića, ovaj je sjajnim centaršutem uspeo da pronađe Uroša Đurđevića, a najbolji napadač Super lige iz prethodne sezone uspeva glavom da pogodi mrežu za 1:0.

Gol pogledajte OVDE.

Miran period igre nakon toga, sve do 25. minuta kada je Javor dočekao svoju šansu. Kiković je sjajno uposlio Krnića, ovaj je morao daleko bolje da reaguje i da uposli Tripkovića koji bi samo prosledio loptu u mrežu golmana Kljajića.

Usledili su napadi Partizana, Jankovićev šut, pa je probao i Tavamba, Đurđević je pokušao iz slobodnog udarca, a onda je i Pantić u 41. minutu propustio veliku šansu nakon dobrog prodora Tavambe, šutirao je pored gola iz izgledne situacije.

Na drugoj strani Eliomar je proigrao Terzića, ovaj je ušao u kazneni prostor, bilo je veoma opasno, nakon odbrane Kljajića lopta je došla do Kikovića koji šutira malo pored gola.

Pantić je na drugoj strani mogao da se proslavi, ponovo je imao dobru šansu, ali je šutirao u noge golmana Vladana Đogatovića.

Javor je na drugoj strani ponovo imao dobar pokušaj, Tripković je probao glavom, ali je Kljajić sjajno reagovao.

Nastavak nešto mirniji što se tiče prilika, na prvu smo čekali sve do 53. minuta kada je Pantić ponovo šutirao preko gola. Mladi Đorđe Jovanović koji je zamenio Tavambu je takođe imao šansu, ali je i on šutirao preko.

Šansu su dobili, pored Jovanovića, još i Suma i Radin, ali bez nekog pomaka u igri crno-belih kojima je Olimpijakos još uvek u mislima.

Janković je imao novi šut u 76. minutu utakmice, Suma je prethodno napravio par dobrih poteza, a par minuta kasnije je i Kosović probao šutem sa 30-ak metara, ali mu je zasmetao sudija Ilić.

Mislili smo da je sve bilo rešeno u 85. minutu, Nema Miletić je uspeo da od odbrane pretrči par igrača, da nakon kombinacije sa mladim Jovanovićem stigne do izgledne pozicije, centrira, a na pravom mestu je bio Sejduba Suma koji postiže gol za 2:0.

Pogledajte gol OVDE.

Ipak, nije bilo sve gotovo.

Javor je uspeo ekspresno da se vrati u meč, nakon centaršuta Vuka Mitoševića sa desne strane, Milovan Milović je bio najviši u skoku, pogodio je mrežu Kljajića za 2:1 i veliku neeizvesnost do samog kraja utakmice!


Rasplamsala se utakmica, Javor je krenuo napred, Partizan je imao prostora, prvo preko Jovanovića kada mu je Đogatović odbranio udarac.

Ipak, golova više nije bilo, pa crno-beli slave zasluženu pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bukovski2701
Sunday, 30.07.2017
00:23

Das tolike pare za igraca koji ce igrati u nasoj ligi???Pa zar on nije dosao da bi se uslo u evropu??Ne moze se uzeti novac od sitnog transfera,zato je i doveden,neko je uzeo lepe pare u toj prici...

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 29.07.2017
21:49

Kako smo igrali? Kako su igrali Miletić nema i suma i djole jo

avatar
Real/Partizan
Sunday, 30.07.2017
01:45

Suma je igrao odlicno kad je usao, tacni pasevi i par driblinga, Miletic za Cirkovica Maldini licno, Jovanovic dobar mogao bi ga Djukic ubaciti protiv Olimpa, sve u svemu, gledajuci danasnju i utakmicu protiv Grka rekao bih da je Cirkovic - Miletic bolja defanzivna opcija od Ostojic koji je bas spor imao je par gresaka u obe utakmice, pz :D

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 30.07.2017
04:38

SUma dobar, Miletic onako, Jovanovic los

avatar
Tasateo
Saturday, 29.07.2017
21:35

Ovaj mučenik dade gol ni kriv ni dužan! Da li je neko,od vas paćenika,uopšte video šta se desilo tj kako je šutnuo?

avatar
Algebra
Saturday, 29.07.2017
21:19

Miša Filipović je najlošiji kondicioni trener na svetu.

avatar
EDO
Saturday, 29.07.2017
23:37

Mozda je racunao na to da ce se uvesti pravilo da se igra samo 70minuta...

avatar
Saturday, 29.07.2017
21:19

I opet je bio CIST PENAL nad Tavambom (ubedjen sam da je lopta bila u igri), ali, sigurno ovo nije poslednji put da se desi da to ne vide, samo se nadam da nam se to nece desavati bas na svakoj utakmici u ovoj sezoni.

avatar
Sunday, 30.07.2017
23:45

Ipak nije bila u igri.

avatar
Saturday, 29.07.2017
21:17

Miletic, Jevtovic i Kosovic su veceras odigrali ispod svake kritike dok Libijac jos i jeste bio dobar s obzirom na to da nije bek, a zasto nije to jest i tacnije zasto ne moze da bude bek u kontinuitetu, i to smo isto videli. Sreda i formacija 4-4-2: Kljajic- Vulicevic, ? (Djukic i dan danas sigurno manje plasi u timu nego svi ostali stoperi Partizana, cast izuzetku (Ostoji), ali posto se vise ne bavi aktivno:-D- Jevtovic, Miletic, Cirkovic), Ostojic, El Monir/Miletic- Jankovic, Pantic (Suma- steta je sto Djuka tu uopste ne koristi Marjana), Everton, Leonardo- Tavamba, Djurdjevic. Kosovic moze samo sa klupe, medjutim, vise bih voleo da i ne mora da udje, a nasa sumska pecurka svakako mora. Spavas li mirno, Olimpijakose? :-D

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 30.07.2017
04:39

Libijac nije bek? Neg sta je?

avatar
Sunday, 30.07.2017
11:49

Bolji bi bio kao levi vezni, u nasoj ligi moze da bude i golman, to nije nikakav ozbiljan reper. Jovanovic bio los, sta si ti juce gledao, 'leba ti?

avatar
Blazer
Sunday, 30.07.2017
09:21

Jevtović je ipak bio iznad ove dvojice....Kosoviću svaku utakmicu loš,najlošiji u Partizanu i stalno igra.Everton kiksara,ne bi ga ja stavio u tim protiv Oly....previše je to za njega jer on fudbal ne igra mozgom.Jevtović i Pantić u sredini....Đ.Jovanović bolji igrač od Tawambe bar duplo.Miletić(novi) je d.bek,ne može on na štopera

avatar
Saturday, 29.07.2017
21:09

Đukić je malo pogubio konce, a evo i zašto. Najveći problem u Partizanovoj igri od početka sezone je što Đukić pokušava da igra visok presing sa dva spora štopera (Ćirković-Ostojić) i sa dva centralna vezna od kojih bar jedan ne može fizički da odgovori postavljenim zadacima (Kosović), a danas i drugi (Jevtović). Drugi veliki problem je što je doveo štopera koji ima profil za takvu igru (Miletić) ali ga nije uveo na vreme u sistem igre. Treći veliki problem je što odmara pogrešnog igrača (Everton), a do iznemoglosti forsira takođe pogrešnog (Kosović). Everton je igrač koji može da igra po dve uzastopne utakmice, a ne Kosović, Kosović ne može da odgovori zadacima u evropskim utakmicama uopšte što je pokazao i u Podgorici i protiv Olimpijakosa, a nakon pete uzastopne utakmice na po 3 dana je crko na terenu, dok Evertona odmara kome trebaju utakmice da uđe u formu nakon povrede. Radin je rođen igrač za presing, a nije ni licenciran za LŠ dok je Marjanović takođe kompatibilniji od Jevtovića i Kosovića, a iako je bio bolji od svih centralnih veznih na pripremama nema ga ni u protokolu. Što se tiče današnje utakmice Đukić je pokušao sa sporim igračima (Jevtović, Kosović, Tavamba pa i Pantić) da igra presing što su uspevali 15-20 minuta dok su imali snage, a u tom periodu su Jevtović i Kosović napravili 15-ak grešaka (uglavnom pas ali i centaršut i šut). Četvrti problem su prekidi, Janković dobro izvede svaki treći-četvrti prekid (očajno je izvodio kornere, providno na prvu stativu), a Jevtović šutirao tri puta u blok dok Marjanovića nema ni na klupi koji ima i prekid i šut kao niko u timu osim Leonarda sa 17-20m. Ono što je najbitnije ne može Olimpijakos da nam bude priprema za Javor već mora obrnuto, trebao je da uigrava Miletića i Ostojića i Evertona i Marjanovića, a jedina rotacija da mu bude Pantić za Leonarda i kasnije da uđu Suma i Jovanović i ako rezultat dozvoli da odmori Đurđevića i Jankovića koji su nakon Kosovića najumorniji. Zbog loše pripreme i samog sastava prve utakmice izgubili smo 3:1 protiv Olimpijakosa jer nam je centralni deo sredine terena bio prazan, a i danas je pucalo tu dok nije zakrpio Radin, a sada vidim da Đukić ništa nije shvatio iz svojih grešaka i da je još lošije pripremio revanš jer je izveo dva igrača (Kosovića i Jevotovića) od kojih nijedan ne treba da igra u Pireju, a ovaj drugi nikad više u Partizanu. Đukiću, osvesti se molim te.

avatar
Danijel Sturridge
Saturday, 29.07.2017
21:24

Oćeš da kažeš da igramo kao Liverpul sa Lovrenom i bez zadnjeg veznog hahahah

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 29.07.2017
21:56

Sve si u pravu a verovatno si mislio na Djurickovica a ne na Marjanovica jer je razlika izmedju njih u kvalitetu na strani ovog prvog.Cak i ulaskom Sume ne mozemo dobiti sredinu jer nam treba igrac koji ume da stane na loptu,da poveze redove izmedju Evertona i Sume,pa i Jankovica,a Kosovic je daleko od toga,pogotovo kad se igra Evropa.Na zalost,izgleda da mi navijaci vidimo bolje i dalje nego struka.Da ne pominjem nedostatak dobrog kondicionog trenera koji je otisao sa Nikolicem pa smo i tom segmentu igre drasticno pali

avatar
Debeljko sa Čukarice
Saturday, 29.07.2017
21:07

Ako je partizan pobedio garantujem da je sudjenje bilo odlicno (za partizan).

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 30.07.2017
04:39

Sigurno si spazio i nedosudjen cist penal nad Tawambom?

avatar
Tuesday, 01.08.2017
11:02

Ipak nije bio penal jer je taj faul nacinjen pre ubacivanja lopte u igru iz kornera.

avatar
Blazer
Sunday, 30.07.2017
09:34

korektno je ovaj sudio

avatar
Saturday, 29.07.2017
21:07

P.S. Nadam se da je odzvonilo misi filipovicu, takav diletant se radja mozda jednom u pedeset godina...

avatar
Roči Salamanka
Saturday, 29.07.2017
21:03

Ovo je bilo mucno gledati,jedno poluvreme i oni su gotovi cak i protiv Javora... Rastavice nas Olimp na sitne komade,igraci nemaju snage,hemije... nJel to Djukicev Partizan?

avatar
Che NS
Saturday, 29.07.2017
21:00

Jel moguće da mi nemamo boljeg od Kosovića?! Do duše,gledao sam samo poslednjih 30 min. i u tom periodu je bio ubedljivo najlošiji igrač na terenu.Usporavao napad i konstatno grešio u predaji lopte. Nije mu on za prvi tim (moje skromno mišljenje)

avatar
DekaSabo
Saturday, 29.07.2017
22:43

Kosović je dobar igrač od koga možemo očekivati sjajne parije u budućnosti. Ali niko u Partizanu nije dobro fizički spreman a on je baš slabašan na kraju, istina je da je loše odigrao poslednjih pola sata ali moje mišljenje je da je to baš ona vrsta španskog cenalnog veznog igrača, ali treba ga istrpjeti (takva je to vrsta).

avatar
Blazer
Sunday, 30.07.2017
09:37

najlošiji igrač Partizana na svakoj utakmici(osim možda Mačve),Inače takav je bio 90 minuta

avatar
Blazer
Sunday, 30.07.2017
09:35

nema od njega ništa,svaku utakmicu je najlošiji igrač

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 30.07.2017
04:40

Jest ocekujemo najbolje partije u buducnosti od Sume, Kosovica i slicnih a to sto su sad najvaznije utakmice nikom nista.

avatar
MilosNUSKNVP
Saturday, 29.07.2017
21:00

Sve u svemu nije lose , u ovom trenutku najvaznije je bilo pobediti , ali ne smemo da primamo vise ovako jeftine golove! Tu se nesto mora menjati!

avatar
PLAYBOY
Saturday, 29.07.2017
20:59

Eto, sta sam ja pricao sve ove dane, da su celavi Miletic i Munir bolji od Cirkovica i drugog Miletica...u ovoj utakmici su to i pokazali...ali videcete protiv Olimpijakosa Djukic ce vratiti i Cirkovica i Miletica u prvu postavu...ne znam zasto ih uporno gura. Sto se Sume tice tek dolazi njegovo vreme, videcete :)

avatar
paok
Saturday, 29.07.2017
21:42

Jeste pobeda bitna ali je jako lose. Nije samo moje misljenje ali ekipa nema snage za vise od sat vremena.

avatar
Branislav
Saturday, 29.07.2017
23:20

Ne bih da me shvatite pogresno i da spustam nekog vaseg trenera, a da pri tome dizem naseg. Ali primetio sam da je ovaj kondicioni trener Zvezde mnogo dobro pripremio ekipu za trcanje, sto se ne bi moglo reci i za vase... Tu kod vas ima par igraca koji znaju da probiju, ali ne mogu...verovatno zbog nedostatka daha...

avatar
paok
Saturday, 29.07.2017
21:43

Mozda je i Miletic bolji od Cirkovica ali je veceras bio los. Ispao 2-3 puta kao na traci, poprilicno sporo deluje.

avatar
Zlatko_M
Saturday, 29.07.2017
20:59

Videlo se da su umorni od Olimpijakosa, rekao bih vise psihicki nego fizicki, bitno da je pobeda iako ne bas ubedljiva igra... Miletic jako jako nesiguran, definitivno bolji izbor Cirkovic trenutno (ne mogu da verujem da to govorim) i obavezno se isprsiti za nekog stopera ako zelimo ligu Evrope. Munir sasvim solidan za prvi mec u sezoni i bolji izbor od Miletixa koji je teska kiksara. Kosovic iako ima dobar pregled igre i ponekad stvarno sjajne ideje previse ali previse gresaka u pasovima, to Evropa ne prasta. Jankovic decko klasa, neverovatna forma stvarno i samo reci hvale. Steta za Jovanovica sto je izgore u zelji a Suma se vidi da ce biti odlicno pojacanje, brz, odlicna kontrola lopte i kad se uigra bice vise nego koristan, imao dosta srece kod gola ali bitno da je usla... Sad u Pirej po novo evropsko iskustvo, sto hrabrije pa kako bude i shvatite to kao pripremnu za plejof lige Evrope!

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 29.07.2017
22:02

A sto u Pirej ne odemo da odigramo pametno pre svega,pa onda hrabro.Dosta je te nase logike,igrali smo dobro a izgubismo,nismo imali srece.Taj mentalitet treba menjati i taktiku praviti prema protivniku a ne ista igra uvek.Ne mozes sa svakim sa trojicom u spicu,pogotovo sto za to nemas logistiku u veznom redu.Zato pamet ispred ludosti!

avatar
Blazer
Sunday, 30.07.2017
09:47

Slažem se,samo moram reći da je i Munir prilično loš nazad,on mi više djeluje kao krilo....tehnika,prodor,brzina....definitivno krilo

avatar
Blazer
Sunday, 30.07.2017
09:44
avatar
Zlatko_M
Sunday, 30.07.2017
02:22

Zato sto je kasno u Pireju da se igra pametno... I ne treba da igramo pametno nego treba da naucimo da igramo napadacki, tj da se ne ponovi Olimpijakos i olako primljeni golovi cim se igra ofanzivno... Nije dosao Real Madrid nego Oly, a ja zelim da moj Partizan te utakmice igra napadacki, a to ne znaci po svaku cenu samo napad, nego da pokusavas da dominiras i stvaras sanse ali za to treba dosta iskustva, sto mi nemamo jer godinama ne igramo tako u Evropi, nego nam je odbrana pogubljena cim protivnicki napadaci ustvari znaju da stvaraju sanse kada su usamljeni u napadu za razliku od ovih u JSL...