Utakmica života!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.10.2015.
10:33
Izvor: Sportske.net, Beta

Histerija u Albaniji, srpska delegacija na poslednjim bezbedonosnim sastancima pred večerašnji duel.

BETA/AP Photo/Hektor Pustina, File
BETA/AP Photo/Hektor Pustina, File

Povezane vesti

Današnji susret sa fudbalskom reprezentacijom Srbije centralna je tema u Albaniji, a lokalni mediji je vide kao "utakmicu života".

Albanija ima priliku da ostvari istorijski uspeh i plasira se na Evropsko prvenstvo prvi put. Prepreka na tom putu biće joj Srbija, a ako je pobedi, ostvariće direktan plasman.

Postavlja se pitanje da li će utakmica uopšte biti i odigrana, a srpska delegacija prepodne ima i uobičajeni sastanak sa organizatorima, komesarom za bezbednost UEFA i lokalnom policijom.

Srpska strana će izneti svoju zabrinutost, niko ne isključuje mogućnost da se meč i ne odigra.

U međuvremenu, televizije su sprovele mnogo anketa među stanovništvom, koje je optimistično i veruje u pobedu nad Srbijom.

List Koha done je celu naslovnu stranu posvetio utakmici. Uz veliki naslov "Utakmica života" navodi se i da meč sa Srbijom može potpuno da promeni sudbinu albanskog fudbala.

Pažnja je posvećena i hapšenju Ismaila Morine, čoveku koji je upravljao dronom sa zastavom "velike Albanije" u Beogradu.

Susretu će prisustvovati mnogo kosovskih Albanaca, a na fotografijama su prikazane velike gužve na graničnim prelazima između teritorije Kosova i Metohije i Albanije.

List Šćip (Shquip) piše uglavnom o bezbednosnim merama u Tirani, naglašavajući kako je prestonica saobraćajno blokirana.

"Utakmica protiv Srbije uzrokovala je to da Tirana bude potpuno paralisana", navodi taj list.

Reprezentativci Srbije su u utorak doputovali u Tiranu, gde će biti smešteni sve do polaska u Elbasan nekoliko sati pre utakmice. Po dolasku u Tiranu doživeli su neprijatnost, pošto je njihov autobus prilikom transfera u hotel pogodio kamen i pritom razbio staklo.

Albanski mediji su preneli izjavu srpskog ambasadora u Tirani Miroljuba Zarića da nije video incident, kao i da veruje u gostoljubivost albanskog naroda. Saobraćaj oko hotela Šeraton u kom su smešteni potpuno je blokiran, a prisutan je veliki broj policajaca, pa tom objektu retko ko može i da priđe.

Albanski navijači odavno su počeli da se spremaju za susret, pa su se tokom noći okupljali u lokalima širom Tirane, obučeni u nacionalne dresove, majice, sa šalovima i zastavama.

Atmosfera u gradu uglavnom je bila mirna juče tokom dana i noći.

Utakmica bi trebalo da se odigra večeras od 20.45 u Elbasanu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 08.10.2015
17:25
avatar
Thursday, 08.10.2015
16:05

Izuzetno lepi ljudi, sto se moze i videti na prilozenoj fotografijii...

avatar
Thursday, 08.10.2015
14:10

Nema sta, izuzetno lep narod.

avatar
nikola savic
Thursday, 08.10.2015
13:50

iako za srbiju nema takmicarski karakter..jedna od najvaznijih utakmica u istoriji srpskog fudbala

avatar
Ashburton Grove
Thursday, 08.10.2015
11:46

Momci odvalite ih kao da nama zavisi plasman od ovog meca!

avatar
Return 0f the king
Thursday, 08.10.2015
11:17

Momci...Pobedite ih i sve ce vam biti oprosteno. Fudbal je u Srbiji u poslednjih nekoliko godina crna ovca naseg sporta. Pobedite te...Ne znam kako da ih nazovem i to ce biti pobeda koja vredi kao svi Novakovi uspesi, kao uspesi vaterpolista, odbojkasa...Pobedite za Srbiju !