Ušao u istoriju Lige šampiona, Zvezdaš od detinjstva, da li će postati i novi srpski ''Orao''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.11.2016.
10:23
Izvor: Sportske.net

Posle istorijske utakmice u Dortmundu u petom kolu Lige šampiona, momak koji je svojim golovima doprineo da taj meč dobije takav epitet otkriva svoj stav o reprezentaciji Srbije.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Dvadesetšestogodišnji napadač šampiona Poljske Aleksandar Prijović bio je jedan od glavnih aktera utakmice između Dortmunda i sa svoja dva gola dao veliki doprinos da ovaj meč uđe u istoriju kao najefikasniji ikada u Ligi šampiona.

Podsetimo, ovaj meč je završen rezultatom 8:4, a Prijović je uz dva postignuta gola imao i sjajnu priliku za het-trik, ali je prečka zsuatavila jedan njegov pokušaj u prvom poluvremenu.

Posle svega, Prijović u izjavi za ''Kurir'' otkriva da ga posle meča niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije kontaktirao, ali je svestan da će morati da ovako dobro igra u kontinuitetu, kako bi mogao da se nada tom pozivu.

Ono što je najvažnije, Prijović nema nikakvu dilemu za koju reprezentaciju bi nastupao u seniorskoj konkurenciji, iako je već igrao za mlađe selekcije Švajcarske, gde je i rođen.

''Ako sam potreban Srbiji, tu sam! Svestan sam da do poziva selektora moram dobro da igram u kontinuitetu. Srbija je moj san i to nikada nisam krio. Ako poziv dođe, biće to velika čast za mene, ali ne želim medijski da se namećem. Veoma cenim mladog Mitrovića, sjajan je napadač. Gledao sam ga dok je igrao za Partizan protiv Tromsoa'', ističe Prijović.

Za razliku od svog saigrača Miroslava Radovića, koji je veliki Partizanovac i koji je u dva navrata bio član crno-belih, Prijović ističe da od detinjstva navija za Crvenu zvezdu.

''Sećam se da sam kao klinac dolazio na raspuste u Beograd i trenirao na Marakani. U toj mojoj generaciji su najbolji bili Vujadin Savić i Milan Pršo, sestrić Dada Prša. Pršo je bio najtalentovaniji i žao mi je što nije napravio veliku karijeru'', ističe Prijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Sunday, 27.11.2016
20:25

Pratiti ga, pa videti..ako je igrao za sve mlađe selekcije Švajcarske, a ne za A, malo je čudno, Švajcarci nemaju neke špiceve, Seferović prosek...

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 27.11.2016
15:49

Za prijateljsku ga odmah treba pozvati i mozda ubaciti sa klupe oko 60og u nekoj takmicarskoj utakmici,to za pocetak,e ako se pokaze ili nastavi da igra dobro za klub uvoditi ga u sistem polako

avatar
Realan tip
Sunday, 27.11.2016
13:42

Sto da ne, u napadu ionako skripi.

avatar
AleksandarPFC
Sunday, 27.11.2016
12:54

Ali najbitnije u celoj priči, da je on zvezdaš od detinjstva. Možeš misliti.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 27.11.2016
12:41

Сваки Звездаш је ту ако је потребан Србији.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
13:36

Narocito Ristic i Jovic, oni su uvek prvi na braniku otadzbine. Mozes misliti, kao da je neki uspeh da osvojis SP, cu's...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
16:03

A, ne, necemo se sada raspravljati (i) oko ovoga. Iako ne mislim da je slucajno sto su to uradili upravo vasi igraci, ja i ne gledam koji je igrac iz kojeg kluba i takve stvari ce mi uvek smetati. Itekako je na mestu, onakva prilika se ne propusta, a oni su to ucinili iako su cak posle igrali za vas sto znaci da su slagali za taj izgovor. Kakvi krajnici, kakvi bakraci, sram da vas bude. Naravno da su se pitali i njihovi menadzeri, ali bas me briga za to, ne pricamo o bebama...

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 27.11.2016
15:57

Mislim da se oko puta na NZ Jovic i Ristic nisu pitali koliko njihovi menazderi. Mada svakako da su tu svi pogresili jer em bi momci bili sampioni sveta em bi im skocila cena. U svakom slucaju mislim da niko ne bi odbio reprezentaciju pogotovo u tom uzrastu tako da ti to i nije bas na mestu.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
15:32

Mozes ti da pises sta hoces, odmah sam ti pokazao i jasno dokazao da nisi u pravu.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 27.11.2016
15:25

Лепо сам рекао сваки Звездаш. Колико још пута то треба да поновим да и ти то схватиш револте?

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
11:30

Ne kazem da ne treba da bude pozvan, ali nije uvek pametno i uputno da se gomila broj igraca koji sigurno nece biti prvotimci, setite se samo Filipa Djordjevica...

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 27.11.2016
13:51

Tu se slazem. Stojiljkovic, Pavlovic, evo sad i ovaj mali Pesic. I tako u nedogled... Ni ja ne kazem da nisu kvalitet, ali mora dres valjda da se zasluzi malo teze, a ne posle 2 dobra meseca eto odmah poziva... Iskren da budem i ja sam mislio da je Mitrovic ocajan u reprezentaciji i da nama takav spic nije upotrebljiv jer je klasican sidras, ali sam uvek pricao da treba nekad nekog i istrpeti i eto, sad se isplacuje, valjda ce ovako nastaviti... Zasad nek se vrati Ljajic i neka izabere tog drugog spica koji ce biti u konkurenciji, a drugi nek se dokazuju... Inace, Prijovic je jako dobar i zahvalan igrac, i dosta iskusan sto je takodje bitno, da ne bude da sam protiv decka, jer on stvarno nije los igrac.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
15:02

Skuletic je takodje bio pozivan, mnogi predlazu i Mrdju i tako dalje i tako blize:-D Nista ne bih dodao na ovo tvoje, ni jednu jotu ne bih promenio:-D

avatar
Amar Zornic
Sunday, 27.11.2016
11:30

Zaista ima njuh za gol , trebao bi dobiti sansu