UO Crvene zvezde: "Zaposleni, radite u gubitašu!"

Autor: Beta Beta
sreda 27.08.2014.
18:00
Izvor: Beta

Upravni odbor FK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom štrajka u koji je deo zaposlenih stupio tokom jučerašnjeg dana.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda saopštio je danas da bi zaposleni u klubu trebalo da shvate da rade u "gubitašu", kao i da su čelni ljudi crveno-belih zahvalni svima, koji rade bez plata, na razumevanju.

"Imamo puno razumevanje za teškoće sa kojima se susreću svi zaposleni u FK Crvena zvezda zbog kašnjenja u isplati zarada, kao i odluku jednog manjeg dela zaposlenih da stupe u štrajk zbog neisplaćenih obaveza", navodi se u saopštenju.

Deo zaposlenih u klubu iz Ljutice Bogdana juče je ponovo stupio u štrajk zbog neisplaćenih zarada od januara.

"Zaposleni u Crvenoj zvezdi moraju da shvate da rade u firmi koja posluje sa gubitkom od 50 miliona evra i da nije ekonomski logično da u se gubitašu zarada redovno isplaćuje. Osim toga, u završnoj fazi je nova sistematizacija poslova u klubu koja predviđa da se broj zaposlenih prepolovi, jer je ovoliki broj nepotreban i nefunkcionalan, i protiv je interesa Crvene zvezde", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave kluba navode da je u poslednja dva meseca, od njihovog dolaska, učinjeno "sve što je moguće" da se obezbede sredstva za isplaćivanje zaostalih zarada.

"I za kraj kao zaključak: postavili smo tri strateška cilja u ovoj godini - stabilizacija kluba, podmlađivanje tima i osvajanje šampionske titule. Znamo da je izuzetno hrabro u ovakvoj situaciji postaviti ovako visoke ciljeve i iste ostvariti, ali ćemo uložiti svu raspoloživu energiju, kapacitete i znanje da ispunimo ono što smo zacrtali", piše u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke