Ugo odlazi, a Zvezda još jača?

Autor: Darko Mitrović
subota 19.11.2016.
10:44
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Iako je najbolji strelac ekipe Ugo Vijera sve bliži odlasku, aktuelni šampion pokušaće da u januaru formira još snažniji tim.

Beta/Miloš Miškov/Ev
Beta/Miloš Miškov/Ev

Povezane vesti

Iako nije ubedljiva kao prošle sezone, Crvena zvezda i dalje suvereno vlada Superligom.

Crveno-beli su letos ostali bez Marka Grujića, pa Luisa Ibanjeza, Aleksandra Kataija, ali iako se radilo o najboljim igračima Zvezde iz prošle sezone, njihov odlazak se nije preterano odrazio na rezultate tokom jeseni, izuzimajući jedino minimalni poraz u ''večitom derbiju''.

Ono što ovih dana privlači pažnju navijača Crvene zvezde jeste situacija sa najboljim strelcem Ugom Vijerom koji polako pada u drugi plan kod trenera Božovića i koji je sve bliži odlasku sa Marakane.

Na tu temu se još jednom oglasio sportski direktor Blažo Raosavljević, koji i dalje tvrdi da bi u Zvezdi voleli da Portugalac ostane i potpiše novi ugovor, ali čini se da polako prihvata realnost.

''Ako je situacija već takva da su šanse za produžetak ugovora male, onda je bolje da ga prodamo sad, pa zaradimo nešto novca, nego da ode na leto bez obeštećenja. Zasad ima nekih poziva, interesuju se klubovi, ali još nam nije stigla konkretna ponuda'', izjavio je Raosavljević, a prenosi ''Informer''.

Bez obzira da li će Vijera ostati ili otići, i bez obzira na interesovanje za, kako kaže, ''još pola tima'', Raosavljević uverava da će Zvezda na proleće imati još jači tim.

''Akcenat će biti na dovođenju, a ne na prodavanju. Nama je u interesu da ojačamo tim.

Situacija bi mogla da se promeni isključivo pod jednim uslovom, a to je da stigne finansijski mnogo jaka ponuda. Tada bismo morali da reagujemo, jer smo mi ipak klub koji živi od prodaje igrača'',
otkrio je Raosavljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 45
Saturday, 19.11.2016
20:26

15 sezona po 10-11M € budžeta je oko 150-165 miliona € plus dug od 60M € je negde oko 220M €, a dečko kaže prodali igrače za 20M € pa to znači da ste u dugu 200M € u tih 15 sezona. Bilo bi tu sigurno 2-3 gašenja da država ne pomaže.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 20.11.2016
14:45

aha a tih godina nije bilo prihoda cuti bolje :)

avatar
Navijač Partizana
Saturday, 19.11.2016
20:11

Tacno se vidi razlika izmedju Partizana i zvezde...zvezda je kao neki lider u super ligi a kad dodje ludogorec ili sasuolo onda se vidi gde ste ustvari...

avatar
Povratak kralja 45
Saturday, 19.11.2016
15:51

Kako da se umorim kad mi je ovo što izlazi iz zvezde inspiracija pa i navijači poput ovoga što kaže da su bili jaki kad su završili oprethodnu sezonu, a onda su doveli pojačanja i sve pokvarili me strašno inspirišu da nastavim da ponavljam istinu i svakodnevno poentiram, samo ko hoće da otvori oči. Neki su već otvorili oči iako su mi se do skoro suprotstavljali i vređali me u komentarima sada pišu isto što i ja, a tu pre svega mislim na par zvezdinih navijača. Niste vi bili jači kad ste završili sezonu nego su srpski klubovi koji ne žele da igraju protiv zvezde slabiji od La Valete i Kairata i daleko slabiji od Ludogoreca i Sasuola koji žele da se suprotstave zvezdi i u Srbiji imate sudije koje vam rešavaju utakmice dok u Evropi nemate. Kad se samo setim kako ste kukali što je sudija dao školski crveni karton Pavićeviću u 2' protiv Kairata i Kangi na pauzi protiv Ludogoreca. Time ste pokazali da ste navikli na pomoć sudija, a i malo ste bili nervozni što vam se La Valeta nije sklonila. Sve ovo što zvezda radi je veoma loše za srpski fudbal, protiv toga se borim i to me najviše inspiriše da fudbalski prosvećujem srpski narod :D

avatar
Red Star
Saturday, 19.11.2016
20:28

Nemas ti istomisljenike. Ti si unikat. Da je drugacije zabrinuo bih se za zdravlje nacije.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 20.11.2016
14:47

Insipirisu ga nema 15 godina,lupeta i misli da je zanimljiv :) sto ste se vi sklonili prosle godine 2 puta :)

avatar
Don Silvio
Saturday, 19.11.2016
13:31

Nema napretka u zvezdi jos dugo vremena, radi se kao sto se radilo i pre. Za Huga se videlo na pipremama ljetos da je van forme i da od njega nece biti koristi, medjutim ponuda se ipak odbije jos dodatno igrac bude nezadovoljan i napravis sebi situaciju da ti igrac ode za dz. Naravo i dalje se nastavilo sa praksom dovodjenja sumljivih stranaca i nagomilavanje nekvalitetnih domacih igraca pod uticajem raznih menadzera i po sistemu ugradi se u transfer. Dok nam omladinci beze iz omladinske skole i ne dobijaju sansu u prvom timu nema nade za napredak.

avatar
Branislav
Saturday, 19.11.2016
13:28

Bili smo jaki kad smo zavrsili predhodnu sezonu, ali ste sve pokvarili vasim pojacanjima. Sad uradite ovo, neka se ti igraci bore za titulu, posto znam da je Evropa daleko u svakom slucaju.. Znaci, radite sta hocete, sve jedno je.

avatar
Povratak kralja 45
Saturday, 19.11.2016
13:12

Prvo nije tačno da zvezda živi od prodaje igrača jer da je tako u poslednjih 15-ak godina bi 5 puta bankrotirala već živi od državnog novca. Drugo Ibanjez, Grujić, Katai i Vieira nisu mnogo bitni za zvezdine rezultate već samo olakšavali posao srpskim sudijama kada su igrali umesto Ristića, za Ruiz je pitanje, Moučea i Sikimića.

avatar
Branislav
Saturday, 19.11.2016
13:27

Ti si jos tu? Ama, kako se ne umoris? :D

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 19.11.2016
15:06

Grujic,jovanovic,rajkovic,jovic,ibanez,katai 20 miliona evra toliko o tome

avatar
svojnasvome
Saturday, 19.11.2016
12:33

Vi klub koji zivi od prodaje igraca????? Pa sem grujica u poslednjih 10 godina koga ste prodali za neku normalnu svotu npr preko 3 il 4 miliona eur.....te vase prodaje sem pomenutog su pilicarenje....a izjava terzica neki dan je platforma za ovu izjavu. Naime on vesto provlaci pricu da se zvezda kao fin.stabilizovala sto bi trebalo da nametne misao kako se mogu dovoditi igraci....sistem je usko povezan i sveden na opstanak pre svega na drzavnim jaslama jer klub koji proda u 10 godina jednog zglavnog igraca i nema ni E od evrope u srbiji ne moze da opstane bez dobranog upliva drzave...sto je potvrdio i sam politicar navijac.....price sa ciljem kupovine navijaca usmerene su pre svega na njihov opatanak u klubu jer su nula bez drzave....kolko vrede pokazao im sasuolo ludogorec partizan pa cak i la valeta....uspesnost pokazuje i ofk kao njegovo cedo kojeksigurno gazi ka srpskoj....

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 19.11.2016
15:07

Grujic,rajkovic,jovanovic,jovic,katai,ibanez 20 miliona evra toliko o tome :)))

avatar
Saturday, 19.11.2016
12:24

mozda ce imati jos jace sudije , ali tim je jad i cemer ... svake godine sami pokazujete da namestate utakmice jer ovde kao osvojite ubedljivo titulu a u Evropi vas nakantava ko stigne ...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 19.11.2016
15:07

Ispali ste odmah z

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 19.11.2016
15:07

Ispali ste odmah iz evrope ti nekom nesto kazes??hahahah

avatar
Darko123456
Saturday, 19.11.2016
12:19

Realnost naseg fudbala , jeste , da cim neko iole odskace , ili ako ga mi prinudno dizemo , kao sto znamo radio je to i partizan i cz , forsiranje po novinama, kod menadzera i ostale stvari , i rep , radi dizanja cijena , oni odma odose cim se neke pare male ponude , kada realno nemamo mogucnost nikoga da zadrzimo. Nasa realnost :)

avatar
CZYNWA
Saturday, 19.11.2016
12:16

Ostacemo bez vrhunskog igraca za nase uslove, a dovodimo igraca koji je za 5 godina dao 20 golova i to se smatra pojacanjem. Ako niste u stanju dovesti KVALITETNOG spica, dajte sansu Orlandicu, Vucicevicu, Romanicu, Joveljicu... a ne dovoditi igrace, samo da se prica da nesto radite.