UEFA - Superligaška sezona u retrovizoru

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.07.2015.
12:06
Izvor: Sportske.net

Kao i svakog leta na zvaničnom sajtu UEFA napravljen je kraći osvrt na fudbalsku sezonu u zemljama čiji se Savezi nalaze pod patronatom "evropske kuće fudbala". U sredu je došao red na Srbiju.

Screenshot: uefa.com
Screenshot: uefa.com

Povezane vesti

Pod okriljem UEFA bitiše 54 fudbalskih saveza a praksa zvaničnog sajta te organizacije je da svakoga leta bude napravljen kraći osvrt na minulu sezonu u svakoj od zemalja koje se nalaze "pod kapom" Unije evropskih fudbalskih asocijacija.

U sredu je na red došla Srbija a izveštaj iz naše zemlje UEFA je dostavio Aleksandar Bošković, tim menadžer reprezentacije Srbije i jedan od operativaca u srpskoj kući fudbala.

"Fudbalski klub Partizan osvojio je sedmu šampionsku titulu u Srbiji u poslednjih osam godina ali je ostao bez duple krune pošto je poražen od Čukaričkog u finalu nacionalnog Kupa. Tim koji postoji 89 godina tako je stigao do prvog trofeja u istoriji" stoji u kratkom osvrtu na sezonu.

Partizan i Čukarički dobili su još po jedan pasus zahvaljujući uspesima koje su postigli u prethodnoj sezoni a fudbalskoj Evropi je predočeno da je za najboljeg igrača u Superligi proglašen Predrag Rajković, dok je za najperspektivnijeg fudbalera imenovan Andrija Živković.

"Kapiten i golman Crvene zvezde Predrag Rajković imao je impresivnu sezonu a uspehe je ostvario i na internacionalnoj sceni. Devetnaestogodišnjak je primio najmanje golova u Superligi (20), a prethodnog meseca dobio je zlatnu rukavicu kao najkvalitetniji golman na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina" stoji u izveštaju.

Uz rame mladom golmanu Crvene zvezde stavljen je i krlni fudbaler Partizana Andrija Živković.

"Osamnaestogodišnjak je blistao tokom proleća, postigao je četiri gola u prvenstvu i dva u Kupu. Živković igra na krilnim pozicijama po levoj i desnoj strani terena a lani je izrastao u zvezdu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina" dodaje se u retrospektivi sezone.

Na kraju su pobrojane ekipe koje su izgubile status Superligaša kao i one koje su dospele u elitu, a napadač Mladosti iz Lučana Eze Frajdej naveden je kao najbolji strelac prošle sezone sa 15 postignutih golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola_pg
Wednesday, 08.07.2015
13:29

Kako je partizan osvojio 7 od 8. Pa nama uefa ne priznaje tu titulu.... Hahahaha..... Komedija svega mi.

avatar
Никола Лапчевић
Wednesday, 08.07.2015
17:29

Prosle godine je zvezda osvojila titulu...

avatar
Wednesday, 08.07.2015
13:07

kako su prosli Nesa i Zveki ? jel neko pomenuo onu blamazu od izbacivanja iz Evrope ? Tole super licencu na stetu srpskog fudbala moze da izda samo neko koga nije briga za nas fudbal