UEFA kaznila Partizan, ''Grobari'' ne mogu u Podgoricu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.07.2017.
13:31
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Partizan će u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona biti bez pomoći navijača. Klub apeluje na svoje pristalice da ispoštuju ovu odluku UEFA kako ne bi bilo novih sankcija po crno-bele.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Posle današnje konferencije za medije, na kojoj su trener Miroslav Đukić i fudbaler Marko Janković najavili početak nove sezone i prvu utakmicu protiv Budućnosti, usledile su i ne baš dobre, a ujedno i opominjuće vesti iz Humske.

Naime, disciplinski organi UEFA nisu zaboravili pojedine navijačke ekscese iz prošle sezone, za vreme meča između Partizana i poljskog Zaglebja, pa su crno-belima (i njihovim navijačima) izrekli kaznu.

O čemu se, zapravo, radi, Partizan je objasnio u saopštenju koje prenosimo u celini, a suština je da navijači crno-belih neće moći da pomognu svojim ljubimcima u revanš meču u Podgorici.

''Odlukom disciplinskih organa UEFA, FK Partizan je izrečena zabrana organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama. Ovo znači da sektor koji je propisan za navijače gostujućeg kluba, neće biti stavljen na raspolaganje FK Partizan i njegovim navijačima.

Kazna je doneta zbog neprimerenog ponašanja i skandiranja jednog dela gledališta na meču sa poljskim Zaglebljem prošle godine i u celosti izgleda ovako:

– FK Partizan da plati 25.000 eur, novčana kazna

– umanjen kapacitet stadiona na prvoj domaćoj utakmici UEFA takmičenja (sever)

– bez organizovanog vođenja navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama UEFA takmičenja

Apelujemo na sve naše navijače, da poštuju ovu odluku UEFA i da ne idu na meč u Podgoricu, jer na taj način smanjujemo rizik eventualnih problema i novih kazni po naš klub.

Pozivamo naše navijače, da sutra veče u što većem broju ispune stadion u Humskoj, i da fer i sportskim navijanjem, podrže naše fudbalere u nastojanju da se obezbedi što bolji rezultat pred revanš'', navodi se u saopštenju Partizana.

Podsetimo, ranije danas pojavila se vest da i FSS i Crvenu zvezdu očekuju kazne, pa je jasno da UEFA prati i kažnjava najmanji incident.

Zato, navijači, pamet u glavu ako hoćete da gledate evropske utakmice.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 10.07.2017
17:58

http://www.uefa.com/insideuefa/disciplinary/?redirectFromOrg=true Molim vas da mi objavite (i) ovo jer me zivo zanima gde je ovde nasa kazna, nema je.

avatar
Malo veliki covek
Monday, 10.07.2017
15:28

Ovo je posteno? Cekaju godinu dana da izreknu kaznu? Ovo je samo dokaz koliko se proseravaju samo, nista vise. Ovakve treba juriti sa pozicija.

avatar
R E V O L T
Monday, 10.07.2017
14:15

P.S. I sutra treba biti veoma pametan...

avatar
Monday, 10.07.2017
15:11
avatar
R E V O L T
Monday, 10.07.2017
14:11
avatar
Offside
Monday, 10.07.2017
14:05

Nemojte se tripovati!OVO JE DOBRO!Ovo znaci da cemo mi Grobari moci na bilo koju tribinu jer su karte u potpunosti slobodne za kupovinu svakom.To znaci da osim juga na kom su njihovi navijaci mi mozemo na ostale tri bez problema.A kapacitet na JNA je smanjen samo na severu gde ce biti njihovi navijaci.GRMI SA SVIH STRANA...

avatar
C.F.C
Monday, 10.07.2017
13:35

Ako smo tolika stoka, sami cemo sebe oibaciti

avatar
Vidicnemanja
Monday, 10.07.2017
14:10

Odlicno!Posto nema organizovanog odlaska,nece moci da kazne Partizan zbog ponasanja navijaca.Nazalost,evropljani su pedeset godina ispred nas pa ce uvek biti razloga za kaznjavanje,jednostavno mentalitet je razliciti,kultura takodje.I sto je najgore,nismo spremni da se menjamo

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 10.07.2017
19:15

Nemoj da se zavaraš da nas neće kazniti ako će želeti, smislit će oni opet nešto, možda se i varvari preobuku u PFC navijače i šta ćemo onda?

avatar
Балша Николић
Monday, 10.07.2017
16:49

И нећемо да се мењамо! Запад ахахах све го педер и убица.

avatar
Monday, 10.07.2017
15:12

Lepo napisano!

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 10.07.2017
14:18

Sve si lepo rekao.