UEFA finansira rekonstrukciju "Marakane"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.09.2014.
10:16
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda nalazi se u teškoj situaciji a jedno od gorućih pitanja je i stanje u kojem se nalazi zdanje na kojem igra utakmice kao domaćin. "Marakana" je nedavno izgubila "upotrebnu dozvolu" UEFA ali će upravo to telo uložiti sredstva u

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Kada je šampion Srbije tokom leta suspendovan iz svih evropskih takmičenja zbog nagomilanih dugova i kršenja finansijskog fer-pleja i pravilnika o registraciji igrača iz UEFA je pride stigla još jedna loša vest.

Naš najveći stadion izgubio je upotrebnu dozvolu jer su zvaničnici UEFA procenili da ne ispunjava minimum uslova kako bi na njemu mogle da se igraju utakmice evropskih klupskih takmičenja ali ni one reprezentativne.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija odlučila je da finansijski pomogne obnovu našeg najvećeg stadiona pa će prva tranša pomoći namenjene za rekonstrukciju rasvete biti iskorišćena do kraja tekuće godine.

"U izveštajima koje su pravila zvanična lica UEFA odavno je skrenuta pažnja da su nam reflektori na stadionu Crvene zvezde prilično trošni, da proizvode osvetljenje od 800 do 900 luksa, dok je minimum za mečeve Lige šampiona i druge od 1.400 luksa pa naviše" objasnio je za dnevni list "Kurir" generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Upravo je mnogo kritikovani Fudbalski savez Srbije konkurisao u UEFA sa projektom obnove rasvete na "Marakani" a "evropska kuća fudbala" je kasnije odobrila projekat.

Do kraja tekuće godine planirani radovi na "Marakani" trebalo bi da budu završeni, pa se očekuje da već na početku 2015. reprezentacija Srbije ponovo zaigra na našem najvećem stadionu.

Podsećamo da je zbog navedenih problema sa upotrebnom dozvolom "Marakane" FSS odlučio da reprezentacija prve dve utakmice u kvalifikacijama za EP 2016. odigra na stadionu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke