Udovičić: "Odluka CAS ozbiljan udarac autoritetu međunarodnog prava"

Autor: Beta Beta
sreda 25.01.2017.
00:50
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić ocenio je da je odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) da odbaci žalbu FSS na prijem Kosova u UEFA "ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava".

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

CAS je ranije danas potvrdio odluku Kongresa UEFA da primi Kosovo kao svoju članicu, i odbacio je žalbu Srbije na tu odluku. 

"Ova odluka je ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava i svih načela na kojima se zasniva. Kakva je odluka, na čemu je bazirana i sa kojom namerom, najbolje govori samo obrazloženje te odluke koje je zaista sramno", piše u kratkom saopštenju iz Udovičićevog kabineta.

Obrazloženje odluke CAS mogli ste da pročitate OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 25.01.2017
21:28

Međunarodno pravo, uključujući i sportsko pravo, je oduvek bilo FARSA, maska iza koga stoje zapadni moćnici. Odluke i presude Haškog tribunala i drugih institucija davno su diskreditovali međunarodne pravne institucije. SVE JE POLITIKA. Autonomija sporta i sportskog prava nikada nije ni postojala, a sa njom ni kredibilitet sportskog prava. Na delu je NEGACIJA PRAVA. Negacija koja koja sadrži sve najružnije, uključujući i RASIZAM. Ovo je RASISTIČKA ODLUKA uperena protiv Srba, njihovog fudbala i sporta, njihove države.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Wednesday, 25.01.2017
02:11

Ne razumem...Pa mi smo tigrovi!?Ceo svet nam zavidi i krivo im je koliko nam je dobro..