U Zvezdi prelomili - Ko je od stranaca na prodaju, a ko sigurno ostaje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2017.
17:38
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Brojnih tema se danas dotakao generalni direktor Crvene zvezde u razgovoru sa novinarima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U prvom planu je bila polemika sa čelnicima Partizana, što smo preneli nešto ranije, ali Zvezdan Terzić je otkrio i svoje najnovije planove kada je u pitanju letnji prelzni rok.

Poseban akcenat je, s tim u vezi, stavio na strance koji trenutno nastupaju u Zvezdi i prema njegovim rečima, od sadašnje šestorice, trojica će imati dozvolu da odu, naravno uz adekvatno obeštećenje.

Otkrio je i koji su igrači u pitanju, a koja trojica će ''sigurno ostati'' u Zvezdi.

''Velika verovatnoća postoji da prodamo i Donalda i Le Taleka i Ruiza. Kanga, Boaći i Frimpong sigurno ostaju, s tim da Frimpong može da dobije državljanstvo. To znači da imamo prostora za dva stranca. Videćemo.

Problem je što mi moramo da dovedemo igrače iz naš lige. One najbolje traže i stranci, a mi sa njima ne možemo da se borimo finansijski'',
objašnjava Terzić, a prenosi ''Mondo''.



Mičel Donald i Damijan Le Talek
su već dve sezone standardni prvotimci Crvene zvezde, ali Terzić smatra da više ne igraju sa onim žarom kao što je to bio slučaj prošle godine. Pitanje je samo da li će ostati u Zvezdi do kraja evropskih kvalifikacija, ili će ranije spakovati kofere.

''Zasićeni su. Božović mi je rekao veliku istinu - ne treba strance zadržavati duže od godinu dana, kad već dođe do zasićenosti. Njih drži euforija, želja da se osvoji titula, jer malo ko od njih je osvajao titulu. Već druge godine dođe do zasićenja...

Nisam mislio da ih prodajemo pre 31. avgusta, ali videćemo kako će situacija da se odvija. Oni imaju pravo da igraju u kvalifikacijama, tamo nema limita stranaca'',
otkriva Terzić.

On je potom naglasio da su igrači iz inostranstva finansijski povoljniji za Zvezdi, ali i otkrio zbog čega na Marakani danas imaju problema da dovedu kvalitetne strance.

''Nama su najjeftiniji stranci. Ali mi hoćemo kvalitetnog, koji je slobodan i spreman da dođe u Zvezdu, koja je 10 godina sve žive lagala i napravila negativan imidž na evropskom tržištu", objašnjava generalni direktor Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sashki
Tuesday, 25.04.2017
04:17

Evo u prošlom derbiju partizan je pokazao kao da ima 11 boljoj igraca od zvezde. A ja garantujem kada bi nikolić imao ove zvezdice igrace da bi rasturio ovaj partizan na komade. Nama stranci nisu problem već trener! Covek prosto nema taktiku i kao takvu ne možeš da očekuješ nista od tima. Dali smo u ovoj sezoni dali 5 golova kroz igru sredinom terena. NE! Sve jedan gol je išao po krilu i onda ubacivanje lopte sa strane i ako kojim slučajem neko dadne gol super. Setite se kako je igrala zvezda sa donaldom u sredini dok su svi napadi kretali sa sredine terena a ne ispucavsnjem lopti u protivniku polovinu terena.

avatar
Tuesday, 25.04.2017
00:14

Strance drži euforija za novcem, dobrim transferom i uspehom na evropskoj sceni, a zvezda ne može ništa od toga da im ponudi, zato su i razočarani.

avatar
Teddy
Monday, 24.04.2017
21:27

Reklo bi se da se i Grof zasitio !

avatar
!?!?!?!?!?
Monday, 24.04.2017
20:43

Nudim za Donalda i La Taleka 264 evra.Ko nudi više?

avatar
Marko Stojanovic
Monday, 24.04.2017
18:41

napraviti dogovor sa superligaskim klubovima i dovoditi strance prvo u Krusevac, Nis, Cacak, Suboticu i placati 50% njihove plate. Ko se tamo dokaze, kao Frimpong, moze u Zvezdu u suprotnom povratna karta .... Ma salim se naravno mi bre ni 'leba u pekari ne placamo :)

avatar
Old_school
Monday, 24.04.2017
18:23

Donalda, Le Taleka i Ruiza pokloniti! Jer za te pare bi nasi klinci igrali duplo bolje. Da, kao bonus dati Grofa.

avatar
England
Monday, 24.04.2017
18:10

Cekaj, izjavio je da su zvezdini stranci najjeftiniji?

avatar
ddr16
Monday, 24.04.2017
18:47

i jesu jeftiniji stranci od nasih dobrih igraca jer ima dosta stranaca koji mogu da dodju bez obestecenja i opet da prave razliku. ibanjez,hugo,donald,kanga,boaci svi su dosli za dzabe i igraju ili su igrali dosta dobro(naravno bilo je i dosta promasaja,ali to se desava u svakom klubu,ne moze za dzabe da se uzme nesto sto je vrhunsko),dok sad druge strane imas igrace iz nase lige za koje klubovi traze dosta para,recimo maras kosta pola miliona,meleg 700 000 i onda na melegovo mesto dodje kanga jer je besplatan,stoji da kanga ima duplo vecu platu,ali zvezda nema 700 000 da da odmah vojvodini i zato dolaze stranci,recimo boaci je besplatan,a pavkov je kostao 300 000 i iako boaci ima vecu platu svakako je jeftiniji od pavkova jer ovaj nije ni u 18 a kostao je toliko...svaki igrac iz jsl koji vredi kosta bar 300,400 hiljada...zato dok ne dodju racic,ilic,nikolic i omladinci ima da gledamo polovne strance i to nam je sto nam je...

avatar
bokibole
Tuesday, 25.04.2017
20:24

U pravu si za strance,ali mislim da ce pola srbije dati glas da se isforsiraju klinci iz omladinske skole!Sta nama,ako cemo realno,znaci titula u srbiji?Sta,da pocnemo od prvog kola kvalifikacija za LS,pa ako imamo srece doguramo do treceg kola(setite se svi kako smo jedva prosli malteskog velikana)i nadamo se bar ulazu u ligu evrope??Misljenja sam da zrtvujemo sezonu,dve,damo sansu klincima,uigravamo ih i za koju godinu em udjemo u euro-takmicenja,em prodamo vecinu za lepe pare!I vratimo dug!A ne ovako,mazanje ociju,satro smanjen dug magijom,prastanjem...zar nisam u pravu?

avatar
PoparaZarko
Monday, 24.04.2017
20:31

Pa jedan Boaci, Le Talek, Ruiz, Ibanjez ili Kanga ne igraju ispod 300000 godisnje. Vi ne znate ni koga lazete..

avatar
Navijač Partizana
Monday, 24.04.2017
20:08
avatar
BaneeeX
Monday, 24.04.2017
18:10

Ograniciti 2 stranca po timu i zdravo.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 24.04.2017
21:15

kako god da okrenes Partizan je bolji :)

avatar
reddevils
Monday, 24.04.2017
17:40

Dosta više sa strancima aman ljudi

avatar
dejanera2
Monday, 24.04.2017
18:42

Ma o cemu vise pricate? Koji to nasi igraci valjaju? Gde su? Cim dva puta sutnu loptu kako valja odmah se prica o njima kao o vrhunskim talentima, zvezdama u usponu, novim nadama...... Sve glupost do gluposti! Nasa liga nije u 50 najboljih na svetu! Dva najveca kluba ne mozes ni da nadjes na listi najboljih klubova a ostali se i ne pominju! I onda je neko protiv stranaca!? Evo zabranite ih sve! Nek ne bude ni jedan! Da li ce to dovesti nase klubove makar na pristojan nivo? Nece! Potonuce jos vise!!!

avatar
reddevils
Monday, 24.04.2017
20:17

A Le talek, Ruiz, Frimpong i onaj satro Pogba sto je na kraju zavrsio u OFK Beogradu...oni kidaju a