U susret nastavku kvalifikacija - U kakvoj su formi srpski ''Orlovi''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.03.2017.
11:52
Izvor: Sportske.net

Od prethodne utakmice protiv Velšana (1:1) prošlo je gotovo četiri meseca. Šta se promenilo u tom periodu kada je u pitanju forma i status naših reprezentativaca u njihovim klubovima?

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Gostovanjem u Gruziji 24. marta, reprezentacija Srbije nastaviće svoje učešće u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji.

Srpskim ''Orlovima'' to će biti peta utakmica u kvalifikacionoj Grupi D, a posle prva četiri kola zauzima drzgo mesto sa osam osvojenih bodova, dva manje od vodeće Republike Irske.

Prethodnu utakmicu naš nacionalni tim je odigrao 12. novembra na gostovanju u Velsu, gde je golom Aleksandra Mitrovića u finišu meča uspeo da izbori nerešen rezltat - 1:1.

Srbija je tada nastupila u sledećem sastavu: Stojković, Rukavina, Ivanović, Maksimović, Nastasić, Obradović, Kostić, Matić, Milivojević, Tadić, Mitrović.

Nešto više od dve nedelje do narednog susreta, prilika je da se osvrnemo na trenutnu formu, pre svih, ove jedanaestorice igrača, uz nekoliko mogućih alternativa.

I, već na prvi pogled, utisak je da će selektor Slavoljub Muslin imati više razloga za zabrinutost.

Naš najbolji golman Vladimir Stojković je krajem prošle godine izgubio status standardnog prvotimca u Notingem Forestu, a ono što još više brine u poslednje vreme jeste činjenica da se sve ređe nalazi i na klupi za rezerve.

Zbog toga će biti zanimljivo videti da li će mu Slavoljub Muslin ukazati priliku, ili će se, kao i na startu kvalifikacija protiv Irske, prednost dobiti Predrag Rajković, koji je i dalje standardan u Makabiju iz Tel Aviva i njegova forma ohrabruje.

Antonio Rukavina je u ekipi Viljareala uglavnom na klupi za rezerve, mada je nedavno upisao dva nastupa od po 90 minuta, u pobedama nad Romom i Osasunom, pa ni on nema dovoljno mečeva u nogama u poslednje vreme.

Kapiten Branislav Ivanović je takođe u problemu. On je jesenas izgubio mesto startera u Čelsiju, da bi zimus prešao u ruski Zenit, gde je u Ligi Evrope protiv Anderlehta odigrao lošu utakmicu i od tada je opet na klupi za rezerve. Dakle, još jedna Muslinova briga...

Nikola Maksimović, poput Rukavine, takođe ima promenljiv status u Napoliju, u poslednje dve utakmice bio je na klupi, ali je pre toga igrao po 90 minuta protiv Atalante i Kjeva.

Ohrabrenje bi mogao da bude status Matije Nastasića u ekipi Šalkea, gde se srpski defanzivac u poslednje vreme ustalio u startnoj postavi i uglavnom igra po 90 minuta.

Što se tiče Ivana Obradovića, on je standardan u Anderlehtu, ali juče se pojavila informacija da ponovo ima problema sa povredom, ali je zato Aleksandar Kolarov u usponu forme u Mančester Sitiju, o čemu smo pisali proteklog vikenda.

Filip Kostić
je dugo bio starter u ekipi nemačkog Hamburga, ali je poslednjih par mečeva počeo sa klupe za rezerve, posle debakla od Bajerna u Minhenu (8:0).

I Nemanja Matić je u poslednje dve utakmice ulazio sa klupe u ekipi Čelsija, ali njegova forma ipak ne bi trebalo da brine selektora.

Jedno od ohrabrenja je i Luka Milivojević. On je zimus napravio veliki korak u svojoj karijeri, prešao je iz Olimpijakosa u Kristal Palas i što je najvažnije, za sada mu odlično ide u ovoj premijerligaškoj ekipi.

Dušan Tadić je i dalje standardan u Sautemptonu, protiv Votforda je bio i strelac u pobedi 4:3, pa je jasno da će popularni Duća i dalje biti naš najveći adut u kvalifikacijama.

I konačno, startnih 11 iz meča sa Velsom zaključuje Aleksandar Mitrović, kome od tada u Njukaslu baš ''ne cvetaju ruže''. Češće je na klupi nego na terenu, imao je i jednu povredu tokom zime, spekulisalo se da će promeniti sredinu, ali će bar do leta biti član ekipe koja se bori za povratak u Premijer ligu.

Dakle, situacija nije idealna, dodajmo ovome da je i Fejsa povređen, pa je za očekivati da Muslin na spisku koji se očekuje, posegne i za nekim iznenađenjima. Ozbiljno se nameće novi napadač PAOK-a Aleksandar Prijović, Katai je u poslednje vreme postigao važne golove za Alaves, možda je vreme i za Andriju Živkovića i Sergeja Milinković-Savića, a kada je domaća scena u pitanju, Uroš Đurđević je za sada u prvom planu i reklo bi se da i on zaslužuje šansu.

Naravno, Muslin odlučuje, čekamo spisak...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Tuesday, 07.03.2017
19:09

Katai i Nastasic nemaju prava da igraju protiv gruzije baj d vej..

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 07.03.2017
18:39

Jeste li vi nekad culi za Ljajica?

avatar
Komreolne
Tuesday, 07.03.2017
18:16

Stojkovic-Milenkovic-Antonov-Nastasic-Ivanovic-Nm.Maksimovic-Matic-Zivkovic-SMS-Mitrovic-Djurdjevic rez. VMS-Tadic-Kostic-Volkov-Jojic-Kolarov

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 08.03.2017
00:01

Volkov igra za Crnu Goru, ali i da ne igra, kakvi bre on i Jojic? Zanimljiv tim, ali gde ti je Ljajic pa makar sedeo i na klupi?

avatar
Anderton
Tuesday, 07.03.2017
15:30

SMS, Ljajić i Đurđević.

avatar
Ruya993
Tuesday, 07.03.2017
14:58

Ja i dalje žalim za izgubljenim bodovima protiv Iraca, kako smo jeftino primili golove..

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 07.03.2017
14:11

Milenković i Đurđević su u odličnoj formi i zaslužili su poziv kao i SMS, Ljajić i Basta. Rajković - Milenković - Maksimović - Milunović - Basta - SMS - Matić - Kolarov - Tadić - Đurđević - Ljajić

avatar
VicenteCalderon
Tuesday, 07.03.2017
13:24

SMS obavezno u tim! pogotovo sto ostali i nisu u najboljoj formi. Prijovica ili Djurdjevica pozvati, kao i Ljajica koji igra odlicnu sezonu!

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 07.03.2017
13:24

Darko Lazovic igra standardno na poziciju koju pokriva Rukavina tako da bi mu trebao dati sansu , ocekujem dosta promena u sastavu jer imamo dosta igraca koji se ozbiljno namecu